Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Z. Βαγγελάτος: Η Πρωτομαγιά στη Σάμη

ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πρωί Πρωτομαγιάς 2011. Μια μέρα ηλιόλουστη και ένα σιγανό αεράκι είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά μιας όμορφης μέρας.

Στην πρώτη βόλτα στην παραλία της Σάμης βλέπεις, πέρα από τους γνωστούς ψαράδες, ντόπιους και ξένους, μερικά τουριστικά σκάφη στο λιμάνι και στην προβλήτα δίπλα από το αγκυροβόλιο του πλοίου ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ κάποιοι στήνουν μια ορχήστρα. Διακόσες άσπρες πλαστικές καρέκλες ημικυκλικά τοποθετημένες προς την εξέδρα να περιμένουν. Να περιμένουν να υποδεχτούν ποιους; Δίπλα κάποια φουσκωτά παιγνίδια έτοιμα να υποδεχτούν τους μικρούς λιλιπούτειους φίλους τους. Μια ευχάριστη νότα ήταν τα χαρούμενα χρώματα των λουλουδιών, συντοπίτη λιανοπωλητή.

Όλοι αναρωτιούνται τι σημαίνουν όλα αυτά;

Τι άλλο, ένα καράβι χωρίς το απαιτούμενο πλήρωμα, μόνο με "καπετάνιο", δύο άλλους και χωρίς πυξίδα που προσπαθεί να βρεί........ λιμάνι. Επόμενο στην πρώτη καταιγίδα να βουλιάξει.

Έτσι δεν στήνονται οι εκδηλώσεις αγαπητοί μου.

Σε μία οργανωμένη κοινωνία δεν ψάχνουμε μόνο τους γνωστούς μας για να στήσουμε μια τόσο σοβαρή εκδήλωση. Απευθυνόσαστε στους φορείς τοπικής διοίκησης, στους τοπικούς φορείς, εκτός και εάν τους παραβλέπετε, αλλά και αυτό εάν συμβαίνει υποχρεούστε να τους καλέστε και τέλος στους τοπικούς επαγγελματίες. Με όλους αυτούς δίπλα σας έχετε μια σίγουρη επιτυχία (πλήρωμα).

Πληροφορηθήκαμε (αυτό διαδίδεται) ότι την αποτυχημένη αυτή εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και την ΚΕΤΑΠ.

Πρέπει ο λαός να μάθει:

  1. Με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η διενέργεια της εκδήλωσης και με ποια πίστωση για τα έξοδα της, ή
  2. Με ποια απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας αποφασίστηκε η εκδήλωση και ποιος θα κάλυπτε τα έξοδα της, ή
  3. Με ποια απόφαση της ΚΕΤΑΠ εγκρίθηκε η διενέργεια της εκδήλωσης και πιο το ύψος εξόδων της εκδήλωσης.
  4. Το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας με ποια απόφαση του παραχώρησε τον χώρο για την εκδήλωση, αφού πρόκειται για λιμενικό χώρο και δεν είναι πλατεία;

Αυτή είναι η πυξίδα.

Αν τίποτε δεν υπάρχει από όλα αυτά τότε η εκδήλωση στήθηκε αυθαίρετα και η ερώτηση είναι απλή:

Ποιος θα μας ενημερώσει πόσο στοίχισε; Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα της;

Κε Δήμαρχε εσείς δίνεται την δική σας μάχη για την οικοδόμηση ενός Δήμου με όραμα και προοπτική, εσείς μας ενημερώσετε ότι ο Δήμος τελεί υπό επιτήρηση και ο Αντιδήμαρχος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπάρχει δεκάρα.

Γνωρίζουμε την πολιτιστική σας ευαισθησία. Γνωρίζουμε ότι ο πολιτισμός είναι υπόθεση όλων και κάθε δεκάρα που δαπανάται για τον σκοπό αυτό πρέπει να τον αγγίζει.

Η εικόνα που αντικρίσατε στην Σάμη κατά την επίσκεψή σας την ημέρα της Πρωτομαγιάς, σας θύμιζε πολιτιστική εκδήλωση;

Κε Δήμαρχε εκτιμώ ότι είναι στα χέρια σας η δυνατότητα και η ευθύνη να σώσετε το καράβι της Σάμης.

Πλήρωμα υπάρχει και μην το αγνοείτε.

Μην εφησυχάζεστε από κάποια παχιά λόγια. Ανοίξτε τις πόρτες σας και ακούστε τους Σαμικούς που διάλεξαν να μείνουν, να βοηθήσουν τον τόπο τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Δεν σας λέω να αποξενωθείτε από τους φίλους και ψηφοφόρους σας.

Επιτέλους ας γίνει και μια εκδήλωση σωστή.

Οι διακρίσεις, δικοί μας - δικοί τους, πρέπει να σταματήσουν, δεν οδηγούν πουθενά και πολώνουν την τοπική κοινωνία.

Τα γεγονότα των Θεοφανείων, της 25ης Μαρτίου, του Επιταφίου και της Πρωτομαγιάς δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί το συναισθάνομαι και γιαυτό τα γράφω αυτά τα λόγια και είμαι
πάντα έτοιμος να προσφέρω για να πάμε ένα βήμα μπρος και όχι δύο πίσω.

Ζήσιμος Βαγγελάτος

1 σχόλιο:

  1. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Σάμης πού να είναι άραγε;
    Γιατί δε διαλύεται να ιδρυθεί κανένας άλλος; Πάντως από ό,τι ακούω, αυτός ο άλλος, έρχεται! Και βέβαια θα είναι σύλλογος με άποψη, θέσεις, όραμα, ιδέες και πάνω απ' όλα, με ανθρώπους έτοιμους να δουλέψουν δίχως να περιμένουν.
    Οσονούπω, δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.