Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

T. Καβαλλιεράτος: Σοβαρά προβλήματα καθιστούν προβληματική τη συνέχιση της λειτουργίας της Φιλαρμονικής Σάμης "Θέμος Αμούργης"

Συναντήθηκαν χτες Παρασκευή, οι γονείς των παιδιών της Φιλαρμονικής Σάμης "Θέμος Αμούργης", ύστερα από κάλεσμα του μαέστρου Γεράσιμου Γεωργόπουλου.

Παρόντες αρκετοί γονείς, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Φιοραβάντες.
Απών ο Αντιδήμαρχος Σάμης, Σπύρος Κουνάδης, αν και είχε προσκληθεί.

Ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φιλαρμονική, τα οποία καθιστούν προβληματική τη συνέχιση λειτουργία της.

Συγκεκριμένα:


  1. Η απόλυση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Θεοτόκη Καβαλλιεράτου ( δάσκαλος της Φιλαρμονικής από το ξεκίνημά της ), δημιούργησε μεγάλο και σοβαρό κενό στην διδασκαλία των μαθητών, αλλά και στην λειτουργία της γενικότερα.
  2. Ο μαέστρος κ. Γεωργόπουλος καθώς ο δάσκαλος κ. Περδικίδης παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούνιο του 2010!!!.
  3. Η παλαιότητα των στολών, ( κλείνουν αισίως 17 χρόνια ), αλλά και η έλλειψη αυτών, δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα στην παρουσία της Φιλαρμονικής στις διάφορες εκδηλώσεις.
  4. Χρειάζεται άμεσα συντήρηση των οργάνων και αγορά καινούργιων, λόγω της αύξησης των μαθητών.
  5. Η αγορά αναλώσιμου υλικού ( χαρτί μολύβια κ.λ.π. ), γίνεται με χρήματα του μαέστρου και των ίδιων των μαθητών.
  6. Ο κ. Περδικίδης διαμαρτυρόμενος για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του, παραιτήθηκε της διδασκαλίας των μαθητών, με αποτέλεσμα 50 και πλέον μαθητές της Φιλαρμονικής, να διδάσκονται μόνο από τον κ. Γεωργόπουλο!

Ύστερα από την ενημέρωση που τους έγινε, οι γονείς αποφάσισαν να συντάξουν υπόμνημα προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας-απαιτώντας την λύση όλων των προβλημάτων και την απρόσκοπτη λειτουργία της Φιλαρμονικής.

Αποφάσισαν επίσης, ύστερα από πρόταση του κ. Φιοραβάντε, να καλέσουν τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Σάμης στην έδρα της Φιλαρμονικής και να τους εκθέσουν εκ του σύνεγγυς την σπουδαιότητα που έχει η Φιλαρμονική για τα παιδιά, αλλά και την ανησυχία τους για την μη ομαλή λειτουργία της.

Κλείνοντας, έδωσαν ραντεβού για καινούργιες κινητοποιήσεις, αν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν λυθούν τα προβλήματα και εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Φιλαρμονικής.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

1 σχόλιο:

  1. Ως μέλος της φιλαρμονικής του Δήμου μας, θα ήθελα να δηλώσω τη συμπαράσταση μου στον, ΑΠΛΗΡΩΤΟ απο τον Ιούνιο του 2010, μαέστρο μας κ. Γ. Γεωργόπουλο και στον κ. Β. Περλικίδη αλλά και στον άδικα ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ (χτυπημένο απο την οικονομική κρίση) κ. Θ. Καβαλλιεράτο. Απορώ με την υπομονή κιόλας των δύο πρώτων που εργάζονται σκληρά και τους τρώνε οι δρόμοι, καθώς έρχονται απο το Αργοστόλι για να διδάξουν, που πληρώνουν και απο την τσέπη τους τις βενζίνες και τα αναλώσιμα και το μόνο που ξέρανε οι "Δημαρχαίοι" και οι ακόλουθοι τους ήταν να τον απειλήσουν και με απόλυση για το θέμα που δημιουργήθηκε στη Σάμη τη μέρα της Ανάστασης. Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι? Κερατάς και ζημιωμένος! Κύριοι αν είστε ανίκανοι να συντηρήσετε κάτι απλά κλείστε το και μη το αφήνετε να φυτοζωεί... Μην ταλαιπωρείτε και αυτούς τους εργαζόμενους και τα παιδάκια... Να χαίρεστε τον Καλλικράτη σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.