Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σ. Ματιάτος: Πολεοδομία Ληξουρίου: «Βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια».

Το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε να υπάρχει μια τάση, μια μόδα θα την χαρακτήριζα, από τους κυβερνώντες αυτό το κράτος, να προσπαθούν να συρρικνώσουν, να συνενώσουν ή και να καταργήσουν ακόμη, διάφορους τομείς αλλά και υπηρεσίες, και μάλιστα κοινωνικής προσφοράς. Και το περίεργο είναι, ότι χρησιμοποιούν το πρόσχημα της αναβάθμισης των παρερχομένων υπηρεσιών στους πολίτες, χωρίς να έχουν την τόλμη να ομολογήσουν την αλήθεια. Και φυσικά δεν πείθουν κανέναν. Οι ενέργειες αυτές, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι, να προσθέτουν ακόμη περισσότερα προβλήματα άγχους, και αβεβαιότητας στην καθημερινότητα του πολίτη.

Αυτή τη μόδα βλέπουμε να την φέρνουν σιγά – σιγά οι τοπικοί κυβερνώντες και στο νησί μας. Προσφάτως, πληροφορήθηκα για την πρόθεση του κ. Δημάρχου να καταργήσει άνευ αποχρώντος λόγου και αιτίας, το πολεοδομικό γραφείο Ληξουρίου, δίχως να υπάρχει καμία δέσμευση, προς τούτο, από το Νόμο του Καλλικράτη. Αντίθετα, το άρθρο 83 παρ. 2, του Ν 3852/2010, προτρέπει τη δημιουργία υπηρεσιακών μονάδων, στα Δημοτικά Διαμερίσματα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Και εδώ υπάρχει έτοιμη υπηρεσιακή μονάδα. Αδαημοσύνη δεν φαίνεται να υπάρχει. Προς τι λοιπόν αυτό το μένος από πλευράς του κ. Δημάρχου και της παράταξής του, να καταργήσει το πολεοδομικό γραφείο Ληξουρίου; Μήπως εξ αιτίας της γνωστής πολιτικής κόντρας που έχει ξεσπάσει και δεν φαίνεται να τελειώνει ή από κάποιο άλλο πολιτικό «καπρίτσιο», ή μήπως είναι αυτό που λέγαμε, ότι απαξιώνει και υποβαθμίζει, ότι έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Κεφαλονιά; Για όποιο λόγο, όμως και να το κάνει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την πληρώσει η κοινωνία της Παλικής, που τον τίμησε απλόχερα με την ψήφο της, και θα υφίσταται μια ταλαιπωρία ακόμη, μέσα στις τόσες που αφειδώς προσφέρει η σύγχρονη Πατρίδα μας.

Οι αποκεντρωμένες δράσεις και υπηρεσίες, συντελούν αναμφισβήτητα στην ανάπτυξη και την ευημερία ενός τόπου, μα πάνω απ’ όλα συντελούν στο να υπάρχει ποιότητα ζωής, για τον πολίτη. Η παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», που συνεχώς βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και του χτυπά φιλικά την πλάτη, και καυχάται ότι επιδιώκει να γυρίσει «…σελίδα» προς το καλύτερο για το νησί μας, δεν θα έπρεπε καν, να σκεφθεί μια τέτοια ενέργεια, εκτός και αν δεσμευόταν εκ των άνωθεν. Και πάλι, θα επιδίωκε να το παλέψει, με όσα μέσα διέθετε.

Η αψυχολόγητη αυτή ενέργεια του κ. Δημάρχου και της παράταξης του, δημιουργεί κακό προηγούμενο και σηματοδοτεί την έναρξη της υποβάθμισης της περιφέρειας του νησιού μας, κάτι για το οποίο εύχομαι, ειλικρινέστατα, να διαψευσθώ. Πώς θα αντισταθούμε, στις καταργήσεις σχολείων, νοσοκομείων, κλείσιμο εφοριών, υπηρεσιών και σε όλα αυτά τα κυβερνητικά μέτρα που αιωρούνται πάνω από το κεφάλι μας, όταν μόνοι μας «βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια»; Και με τη συγκεκριμένη ενέργεια, στην περιοχή της Παλικής, ανοίγουμε την Κερκόπορτα, για την τύχη του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, που τόσο έχει συζητηθεί και τίποτα δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Διάβασα την τόσο κατατοπιστική και εμπεριστατωμένη, ανοιχτή επιστολή, προς τον κ. Δήμαρχο, την οποία υπογράφει ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς και άλλοι 47 συμπολίτες μας από την Παλική. Την υπογράφω κι εγώ. Και αυτό προτρέπω να κάνει ο κάθε Κεφαλονίτης, που αγαπά αγνά το τόπο του, και βλέπει για ένα πολιτικό «καπρίτσιο», τη Δημοτική Αρχή να θέλει να υποβαθμίσει τη συγκεκριμένη περιοχή, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις στην κοινωνία της. Όχι πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη της κοινωνίας της Κεφαλονιάς.

Αγαπητοί συμπολίτες, απ’ όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Κεφαλονιάς, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να λαμβάνονται αποφάσεις που συρρικνώνουν την περιφερειακή ανάπτυξη του νησιού μας. Σήμερα είναι η Παλική, αύριο θα έλθει και η σειρά μας, η σειρά της περιοχής μας. Κάθε σπιθαμή της Κεφαλονιάς, έχει πολύ μεγάλη σημασία για μας, που την αγαπάμε και την πονάμε και είναι καθήκον μας, να απαιτούμε, την ευημερία της, την πρόοδό της και την ανάπτυξή της.

Κύριε Δήμαρχε, ξανασκεφθείτε το θέμα θετικά και να είστε σίγουρος ότι και η Παλική, αλλά και ολόκληρη η Κεφαλονιά θα το εκτιμήσει.

Σπύρος Διον. Ματιάτος
Αξκος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.