Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Εντοπισμός νέου τείχους στο Ανάκτορο του Οδυσσέα.

Εντοπισμός νέου τείχους στο Ανάκτορο του Οδυσσέα.

Νέα ανακάλυψη στον Αϊ Θανάση – Σχολή Ομήρου, Ιθάκης. Τμήμα τείχους εντοπίστηκε κατά την διάρκεια εργασιών περίφραξης του χώρου από συνεργείο του Δήμου & της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Το «τείχος» διασχίζει κάθετα τον χωματόδρομο ο οποίος οδηγεί στην περιοχή. Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων χρονολογούν το εύρημα στη μυκηναϊκή εποχή με εμφανή στοιχεία μεταγενέστερων περιόδων.

 Επίσης, οι αρχαιολόγοι προβληματίζονται για το εάν το τείχος που βρέθηκε είναι τμήμα του τείχους που περικλείει την ακρόπολη του Οδυσσειακού ανακτόρου; Η συνέχεια της αρχαιολογικής έρευνας θα δείξει! Δημοσιεύουμε κατά αποκλειστικότητα φωτογραφίες της περιοχής του τείχους.

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι στην τελευταία συνέλευση του συλλόγου εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Σπ. Αρσένη . αντιπρόεδρο τον Νίκο Αλεξανδρόπουλο, γραμματέα τον Μάκη Παξινό, ταμεία τον Γιάννη Μαρμάρη, έφορο τον Σωτήρη Κουβαρά και αναπληρωματικό μέλος τον Γιάννη Ανδριανάτο. Τέλος, ο σύλλογος συμμετέχει στη νέα ανασκαφική έρευνα με το ποσό των 3000 ευρώ!

www.friendsofhomer.gr

2 σχόλια:

  1. Άμα ορέ αυτή η λιθιά που φαίνεται στη φωτογραφία
    είναι της Μυκηναϊκής εποχής, τότε ο πατέρας μου θα ήτανε συμμαθητής του Οδυσσέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για αυτο μυριζει εδω περα ετσι περίεργα ... σαπιλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.