Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ζ. Βαγγελάτος: Η Άφιξη του Ψαρά

Σάμη, 15 Μαΐου 2011


Μέρα ηλιόλουστη με άπνοια και ήρεμα νερά.

Στο λιμάνι της Σάμης φτάνει η "Δήμητρα", το παλιό σκαρί του γηραιού ψαρά της Σάμης με το προσφιλές όνομα "Νιάρος".

Ένας ψαράς-θρύλος γιατί δεν τον αγαπούν μόνοι οι συγγενείς και φίλοι αλλά και οι ξένοι - τουρίστες που τον γνωρίζουν και τον φωτογραφίζουν όταν ρίχνει την ανεπανάληπτη στροφή στο ζεϊμπέκικο καθώς και τα θαλάσσια θηλαστικά.

Ποιά; Οι φώκιες! Του έχουν μεγάλη συμπάθεια. Μόλις βγει από το λιμάνι τον ακολουθούν στη ρότα για τα δίχτυα.

Δεν φτάνουν μόνο αυτά.

Ο γερο-Νιάρος κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό τη συνταγή του γιατην πίτα με τα θαλασσινά, τη γνωστή από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", με το όνομα "Νιαρόπιτα".

Όποιος την έχει δοκιμάσει από τα χέρια της αγάπης του γύρισε ξανά στη Σάμη.

Καλές ψαριές μπάρμπα-Νιάρο.

Ζήσιμος Βαγγελάτος

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΚΡΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΑΡΟ

    Ο Νιάρος είναι νέος γιατί έχει κατακτήσει τη νεότητα. Μοναχικός ταξιδευτής θαλάσσιων τόπων, κάθε πρωί ταξιδεύει στις θάλασσες των άστρων. Πού να καλαταλάβουμε εμείς με πόσα θεριά απόκοσμα δίνει ναυμαχίες για να μπορεί κάθε φορά να έχει εκείνα τα λιγοστά λόγια τα γεμάτα σοφία και καυστική ειρωνεία-καμιά λέξη δεν περισσεύει- για να κρίνει ή να περιγράψει το κάθε τι.

    Επάνω στην Αγιά Δυνατή είναι μία μικρή κεραία. Όλοι εμείς μπορούμε να τη δούμε μόνο άν την πλησιάσουμε στα 100 μέτρα. Ε, ο Νιάρος τη βλέπει από τη Σάμη!

    Ο Νιάρος βλέπει τα χταπόδια στις απηλιές τους, τα ψάρια που κρύβονται στα φύκια! Και ψαρεύει μόνο όσα έχει ανάγκη. Τίποτα περισσότερο.

    Έτσι είναι ο Νιάρος! Βλέπει τόσο μακριά, βλέπει τόσο βαθιά όσο κανείς μας...

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.