Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τ. Καβαλλιεράτος: Το Μουσείο Αγροτική; - Λαογραφικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Ζερβάτα

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λειτουργεί στα Ζερβάτα της Σάμης (στο κτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου), το Μουσείο Λαογραφικής-Αγροτικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς.







Ένα πλήθος εκθεμάτων οδηγούν τον επισκέπτη στο παρελθόν της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Περιοχής. Φυλαγμένα κειμήλια και αγαπημένα κομμάτια από τη ζωή τους, δώρησαν στο Μουσείο οι κάτοικοι των Ζερβάτων και των γύρω χωριών, καθιστώντας τα έτσι κτήμα των επόμενων γενεών.


Παλιό Ραδιόφωνο

Τα σύνεργα της υφάντρας
Αφιερωματική Πλάκα με τα ονόματα των Πεσόντων στους Βαλκανικούς Πολέμους  του '12 - '13

Η Αγροτική Γωνιά
Λάφυρο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Καντηλιέρης
Έξοχη φωτογραφία, κατοίκου της περιοχής
Γιαγιά και εγγόνη. Μια φωτογραφία γεμάτη κίνηση και τρυφερότητα.
Η φωλιά με το φώλι
Στεφανοθήκη
Σκαφίδι, Πινακωτή και Σκάφη. Απαραίτητα σύνεργα για το ζύμωμα του ψωμιού
Ανέμη και Ρόκα
Γραμμόφωνο
Η κρεββατοκάμαρα
Κέντημα φτιαγμένο τα βράδια, υπό το φως του λύχνου
Λαβομάνος και βρύση
Τμήμα από το Τέμπλο της εκκλησίας του Σωτήρος των παλιών Γριζάτων
Παλιά σκεύη αγροτικού σπιτιού
Το παλιό ψυγείο του πάγου
Η κούνια
Επιτάφιος 

Το Μουσείο λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες σε καθημερινή βάση και τον χειμώνα μπορεί κάποιος να το επισκεφτεί, ύστερα από τηλεφωνική συνενόηση, με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ζερβάτων στο τηλ. 26740-22019.
Η εκκλησία του Σωτήρος στα παλιά Γριζάτα 
Αφιέρωμα κατοίκου των Γριζάτων στην Εθνική Αντίσταση
Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ζερβάτων κ Άννυ Καλιβωκά και την κ. Ελεονώρα Καλεράντε, για την πολύτιμη βοήθειά τους, σ' αυτό το μικρό αφιέρωμα.

Τάσος Καβαλλιεράτος.
Τάκης Τόκκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.