Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Δελτίο Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή συνήλθε σήμερα 12 Μαΐου 2011 εκτάκτως προκειμένου να εκτιμήσει τις εξελίξεις στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων σχετικά με την μη εισαγωγή υποψηφίων σε τρία από τα οκτώ Τμήματά του.

Θεωρεί ότι η απόφαση του Υπ. Παιδείας είναι αιφνιδιαστική χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ευρύτερη προετοιμασία για τη θεματική και τη χωροταξική αναδιάρθρωση του Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Για τους λόγους αυτούς, καλεί το Υπ. Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του, συνυπολογίζοντας όχι μόνο τα αμιγώς αριθμητικά αλλά και τα πολύ σημαντικότερα εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά κριτήρια προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του.

Ταυτόχρονα, ενώ κατανοεί την ευθιξία του Προέδρου της να θέσει στη διάθεση της Υπουργού Παιδείας την παραίτησή του, τον καλεί να μην επιμείνει στην απόφασή του, προκειμένου η Δ.Ε. να συνεχίσει ένα έργο που αναγνωρίζεται ως σημαντικό από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες των νησιών και να προσπαθήσει να πείσει το Υπ. Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Ανώτατης Παιδείας της χώρας.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος
Ο Αντιπρόεδρος Ά
Καθηγητής Σωτήριος Σούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.