Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σ. Ματιάτος: Προτάσεις αντίδρασης για το κλείσιμο των τμημάτων του ΤΕΙ Κεφαλονιάς.

Ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα, μια ακόμη δραματική εξέλιξη, για την Κεφαλονιά, αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της Υπουργού Παιδείας, κ. Άννας Διαμαντοπούλου, να βάλει «λουκέτο» σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Δύο εξ αυτών, ως γνωστό, είναι στη Κεφαλονιά. Και είναι, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Ληξούρι και Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων με έδρα το Αργοστόλι και ένα στη Λευκάδα .

Ευελπιστώ ότι, οι εκλεγμένοι Κεφαλονίτες, που κατέχουν Υπουργικές θέσεις και προφασίζονται ότι αγαπούν το νησί μας, το οποίο και πρόθυμα τους στηρίζει, ο Βουλευτής του νομού μας, και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, που μεγάλωσε στη Κεφαλονιά και μάλιστα σε δύσκολα χρόνια, θα αντιδράσουν άμεσα στην αδικία που διαπράττεται, ασκώντας πίεση προς την Υπουργό, ώστε να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφασή της.

Σε αυτή την καταστροφική απόφαση, που πλήττει ανεπανόρθωτα, την ανάπτυξη, την ευημερία, την πρόοδο, την οικονομία και γιατί όχι και την ελπίδα του τόπου μας , δεν πρέπει να μείνουμε σαν κοινωνία, απλοί θεατές των εξελίξεων.

Πέραν, όμως, του τι θα πράξουν οι παραπάνω, το οποίο είναι και αμφίβολο, είναι αναγκαίο να αντιδράσει δυναμικά και ο λαός της Κεφαλονιάς.

Σε τέτοιες περιπτώσεις που θίγονται τα συμφέροντα του νησιού μας, πρέπει η κοινωνία μας να αγωνίζεται ενωμένη. Μακριά από τα κομματικά και τα οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα, προέχει το συμφέρον της Κεφαλονιάς. Μακριά από μας όποιος επιβουλεύεται τον τόπο μας.

Για το λόγο αυτό:

  1. Προτείνω, (επειδή είμαι και μέλος του ΠΑΣΟΚ) να αναβληθούν οι εκλογές, στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη Γραμματέα και μελών της ΝΕ, που είναι προγραμματισμένες για την της Κυριακής 15 Μαϊου 2011, μέχρι η Υπουργός να ανακαλέσει την απόφαση της. Να συνταχθεί σχετική επιστολή και να σταλεί άμεσα στους κομματικούς αρμόδιους.
  2. Να δημιουργηθεί μία διακομματική επιτροπή αγώνα ή οποία θα συντάξει και θα στείλει, ΜΙΑ αυστηρή, επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό, και τον Πρωθυπουργό, την οποία να υπογράφουν, όλες οι κομματικές οργανώσεις της Κεφαλλονιάς.
  3. Να προγραμματίσουμε, με τον συντονισμό της ίδιας διακομματικής επιτροπής, συγκέντρωσή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, κινητοποιώντας και τους Κεφαλλονίτες της Αθήνας. Επίσης, αυτό μπορεί να γίνει και σε συνεννόηση με τη Λευκάδα και με τη Ζάκυνθο, παρ’ όλο που η τελευταία δεν θίγεται.

Δεν μπορούμε και δεν μας επιτρέπεται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το οφείλουμε στο νησί μας, το οφείλουμε στη μικρή κοινωνία μας, το οφείλουμε στην ιστορία μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε από …άλλους.

Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.

Σπύρος Διον. Ματιάτος
Αξκος ε.α. – Μέλος ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.