Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Μανωλάτος: Οι απαίδευτοι του Υπουργείου Παιδείας και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΟΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η απαίδευτη απόφαση των απαίδευτων ανθρώπων του Υπουργείου Παιδείας… για την ουσιαστική κατάργηση δύο τμημάτων στην Κεφαλονιά και ενός στην Λευκάδα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι αχαρακτήριστη και θλιβερή. Και πάνω απ’ όλα είναι αποθαρρυντική και εξοργιστική. Διότι είναι ανήκουστο, υπουργείο παιδείας, με λογιστικές προσθαφαιρέσεις και κριτήρια στιγμής να καθορίζει εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς στόχους και πολιτικές, που επηρεάζουν την ανάπτυξη και τον πολιτισμό και τελικά το μέλλον του Τόπου μας.

Υπηρέτησα το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι εθελοντικά για να προσφέρω στον Τόπο μας χωρίς να λογαριάσω τα μικρολογιστικά οφέλη ή δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας. Τα προβλήματα που πράγματι υπάρχουν στα υπό κατάργηση Τμήματα του ΤΕΙ οφείλονται στον ελλιπή εξοπλισμό και κυρίως στη φτωχή στελέχωση των Τμημάτων. Τα Τμήματα χρειάζονται πάνω απ’ όλα καθηγητές για να διδάξουν. Οι ελάχιστοι που υπάρχουν δεν είναι αρκετοί. Οι φιλότιμες προσπάθειες δημοτικών ή «νομαρχιακών» υπαλλήλων που προσλαμβάνονται για να διδάξουν δεν ότι το καλλίτερο.

Χρειάζεται θεραπεία και όχι εξαφάνιση ο ασθενής.

Η αποδοκιμασία, της αναφερόμενης απόφασης του Υπ. Παιδείας, από όλους σχεδόν τους φορείς του Τόπου μας είναι ενθαρρυντικό στοιχείο. Δεν είναι όμως αρκετό για να ανατρέψει την αχαρακτήριστη απόφαση του Υπουργείου. Χρειάζεται συντονισμός ενότητα και δράση για να μη αποδειχτούν «κροκοδείλια» τα δάκρυα… Ο βουλευτής του Νομού μας, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο πρώην υφυπουργός, Αλέκος Καλαφάτης, ή και ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης ας αναλάβουν πρωτοβουλίες μαζί με τους κεφαλλονίτες υπουργούς. Οι κεφαλλονίτες περιμένουμε αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.