Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μάκης Φόρτες: Ζούμε την ώρα μηδέν!

Ζούμε την ώρα μηδέν !
του Μάκη Φόρτε

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΙ πολιτικά, με βάση την ξεκάθαρη διαχρονικά θέση μου για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σχετικά με την ίδρυση και στη συνέχεια για την διεύρυνση και το στέριωμά του, να πω τούτη τη δύσκολη στιγμή κάποια πράγματα.

ΠΡΩΤΟΝ. Λυπάμαι ειλικρινά που το ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου και του μνημονίου, επιβάλει άλλο ένα αντιλαϊκό μέτρο (ανάμεσα στα τόσα άλλα) που δεν είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα με τη δόλια μέθοδο του αιφνιδιασμού, δίχως μάλιστα να ληφθεί υπόψη καμία ορθολογική διαχείριση της ανώτατης εκπαίδευσης στην περιφέρεια μας. Υποβαθμίζουν την περιφέρεια με μία ακόμη ενέργεια και στερούν τις τοπικές κοινωνίες από ένα κύτταρο δημιουργίας γνώσης και ζωής.

Τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από τα οχτώ λειτουργούντα (ένα στο Αργοστόλι, ένα στο Ληξούρι και ένα στην Λευκάδα) ανακοινώθηκε ότι δεν θα δεχτούν φοιτητές, οπότε και κλείνουν, δύο μόλις ημέρες πριν το ξεκίνημα των εισαγωγικών εξετάσεων!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη από τους συμπολίτες μου γιατί στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν μίλησα για κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, αλλά αντίθετα όλοι οι υποψήφιοι μιλούσαμε για διεύρυνσή του.

ΤΡΙΤΟΝ. Μου προκαλεί θλίψη που η εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ, μαζί με την τοπική κοινωνία Αργοστολίου, Ληξουρίου και Λευκάδας, πληρώνουν την ανυποληψία της πολιτικής και των πολιτικών της, παρόλο που μέχρι χθες εισέπρατταν διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία για την βιωσιμότητα του ΤΕΙ.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Τούτη την ώρα που αποδομείται «το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της Κεφαλονιάς», έχει ιδιαίτερη αξία ο σημερινός Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος να σταθεί στο ύψος της ιστορικής του ευθύνης, για ό,τι παρέλαβε από τους Γεράσιμο Αρσένη, Πέτρο Ευθυμίου και Αλέκο Καλαφάτη και γι’αυτό που τον προστάζουν σήμερα να παραδώσει.
Με τρομάζει η ιδέα ό,τι έπεται συνέχεια και ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, τα Επτάνησα, βιώνουν την πιο σκληρή περίοδο αποδόμησης ιστορικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

ΠΕΜΠΤΟΝ. Η ιστορία δεν γράφεται με προθέσεις.
Γι’αυτό και οι πολιτικοί, την ιστορία την δική τους και την ιστορία της πολιτικής των ημερών τους, την γράφουν με τις πράξεις τους.
Τ
ο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το δεύτερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα των Επτανήσων, δεν ανήκει στην ιστορία όπως «αποφάσισε και διέταξε» η Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση δείχνει να τελεί εν αγνοία της ιστορικής ευθύνης να κλείσει μια εστία παιδείας στην πατρίδα του Ριζοσπαστισμού και του πρώτου Ελληνικού Πανεπιστημίου, της Ιόνιας Ακαδημίας.

Τα νησιά μας δεν ήταν ποτέ επαίτες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και δεν έγραψαν την ιστορία τους ως παρίες.

Ζούμε την ώρα μηδέν!

Γιαυτό και σήμερα απαιτείται αφύπνιση και διεκδίκηση!

Η πολιτική του «σοι κύριε» οδηγεί (οδήγησε) στην υποτέλεια και την διάλυση των κοινωνιών μας – σε πρωτοφανείς ιστορικές διαστάσεις.

Η εγκατάλειψη των νησιών μας από τις δημόσιες επενδύσεις και η εξαφάνιση του ΕΣΠΑ χθες, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σήμερα, αύριο το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, οι αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες, τα σχολεία στην ύπαιθρο, πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε !

3 σχόλια:

  1. συντροφε φορτε αντι να προσπαθεις να αποποιηθεις το μεριδιο της ευθυνης που σου σου αναλογει σαν τοπικος παραγοντας για πολλα χρονια ...καλο θα ηταν να ανολογιστουμε ολοι οτι φταιμε στο κομματι που μας αναλογει ...δεν υπαρχει χωρος και χρονος για πικριες κριμα..................παναγης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τεως καθεστωτικος , το γνωστο φερεφωνο-ξοανο της πολιτικης τυραννιδας, ξαναχτυπησε!,
    γι αλλη μια φορα προσπαθει να μας τρομαξει αναλυοντας τα σημαδια του επερχομενου φασισμου για τον οποιο δουλεψε!,
    ο υπερφιαλος οργουελικος εφιαλτης ωρυεται και σκουζει παντα κουστουματος!,
    αραγε, τι να ονειρευεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΟΧΗ!-ΠΡΟΣΟΧΗ!

    Προς τους στρατιωτικοποιημενους κοπαδους, οπαδους- (θεωριων, θρησκειων, αιρεσεων κλπ-κλπ), απλους πολιτες, συνθετους πολιτες, κοντοστεκουμενους-αληθοριασμενους "οπτικοακουστες" ψιθυρων του συμπαντος,

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ!
    Οι υπουλοτεροι καταπιεστες ηταν οι ΣωτηροΑπατεωνες που ανεκαθεν κοπτονταν Για...το συμφερον-μας!,
    και ηθελαν να μας κυβερνησουν με ...εργατικες κυβερνησεις γΙΑ...το καλο-μας!...παααντα-παααντα!

    ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
    Στημενοι, αγορευουν ποιηματακια, και αυτοπροσδιοριζονται εκφραστες, πρωτοποροι,καθηγητες και σωτηρες-μας,... ως τα νεα αφεντικα-μας, που θα ΜΑΣ... απελευθερωσουν!
    ................................................................................................................
    ΜΠΑ που "ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΟΥΝ"....μας συγκινισαν!(κλαψ),
    μιας και μας εφεραν στο νου,
    νοσταλγικες στιγμες ασπρομαυρων φωτογραφιων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.