Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σάμη - Μελισσάνη - Καραβόμυλος - 1964

Μια ευχάριστη έκπληξη στο youtube, ένα video που παρουσιάζει τη Σάμη, τη Μελισσάνη και τον Καραβόμυλο το 1964! Αποτελεί μέρος ενός συνόλου από video που παρουσιάζουν την Κεφαλονιά το 1964.

Νοσταλγικό σύντομο ταξίδι στον τόπο μας όταν όλα έμοιαζαν γεμάτα δυνατότητες και ελπίδα. Είμαστε άραγε σε καλύτερη κατάσταση σήμερα; Κοινωνικά, πολιτιστικά; Ποιά είναι η σύνδεσή μας με το τότε; τι προσφέραμε στο τότε για να είναι καλύτερο το σήμερα; Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι η ματιά σε αυτό το video δεν μας προκαλεί μόνο νοσταλγία αλλά και κάποια μελαγχολία ή και πικρία; ελπίζουμε να οφείλεται μόνο στο ότι μεγαλώνουμε. Τα σχόλια είναι - όπως πάντα - δικά σας.

Δείτε το video: http://www.youtube.com/watch?v=Trr16wa2D8A&feature=share

Το βρήκαμε στον "τοίχο" facebook του Συλλόγου Κεφαλονιτών Αργυρούπολης (http://www.facebook.com/profile.php?id=100001463727976) από όπου και αντιγράφουμε την αρχική περιγραφή:

Σας αναδημοσιεύουμε το έκτο και τελευταίο από μια σειρά Video που είναι γυρισμένα το 1964 στην Κεφαλλονιά και παρουσιάζει τις ομορφιές της πατρίδας μας αλλά και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Μέσα από αυτά τα όμορφα Video θα θυμηθούν οι παλαιότεροι τις ομορφιές της Κεφαλλονιάς σε μια τουριστικά ήσυχη περίοδο και θα δουν και οι νεότεροι την απλότητα στην ζωή των ανθρώπων τότε.


Τα Video είναι από το αρχείο του Γιώργου Γκιάφη τον οποίο τον συγχαίρουμε για τα πραγματικά πολύ αξιόλογα Video.


Με εκτίμηση
Το ΔΣ

3 σχόλια:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΕΣ, ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΟΝΤΑ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι συναρπαστικές οι εικόνες του παρελθόντος. Αν κάμουμε σύγκριση με ένα παρόμοιο βίντεο του σήμερα θα καταλάβουμε τη διαφορά. Τότε μιλούσε η φύση. Σήμερα μιλάνε παντοιοτρόπως οι άνθρωποι. Τεράστια η διαφορά όταν τη θέση της φύσης την παίρνουν αδύναμα όντα που όντας στην κορυφή της πυραμίδας -άρα είναι αχρείαστα για τη φύση και την εξέλιξή της- εν τούτοις παρεμβαίνουν με έργα και με λόγια και τη χαλάνε.
    Να είστε καλά όσοι φέρατε στο φως τέτοιες εικόνες.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο youtube το εχω ανεβάσει τμηματικά και τα δυο νησιά!! είναι ένα ντοκουμεντο που αξιζει να το δουν όλοι,, αν θέλετε να το δειτε ολοκληρομένο το έχω ανεβάσει και στο μπλοκ μου στον κάτω συνδεσμο!
    http://porosnews.blogspot.com/2011/04/1964_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.