Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

IthacaNet - κ. Δήμαρχε Κεφαλλονιάς, μήπως τη Δευτέρα θα είστε ο πρώτος ψεύτης του Δήμου;

Ευχαριστούμε το "IthacaNet" για την αποστολή του άρθρου.

Ειλικρινώς, το απεύχομαι, αλλά μήπως κ. Παρίση , τη Δευτέρα, εκτός από πρώτος πολίτης του νησιού, αναγορευθείτε σε πρώτο ψεύτη;

Τη Δευτέρα, έχετε δημοτικό συμβούλιο, όπου θα τεθούν στην κρίση του, η έκθεση της Επιτροπής Απογραφής και η έκθεση Ελέγχου της Απογραφής, η οποία έγινε από αρμόδιους ελεγκτές του δημοσίου. (Θέμα: η έγκριση των οικονομικών στοιχείων απογραφής έναρξης 31/12/2010 του Δήμου Κεφαλονιάς).

Αυτές τις δύο σε μία εκθέσεις, την ημέρα που δίνατε συνέντευξη, τις είχατε υπόψη σας. Δεν είναι κάτι που θα δείτε τη Δευτέρα, πρώτη φορά.

Εάν κ. Παρίση, τα νούμερα που παρουσιάσατε στη συνέντευξη σας, δεν μοιάζουν με τα νούμερα της επίσημης απογραφής , μήπως θα είσθε ψεύτης;

Έχετε συναίσθηση σε τι κατήφορο οδηγείτε την Κεφαλονιά και το δήμο της; Νομίζω, πως έχετε, αλλά δε σας νοιάζει. Έχετε μεγαλύτερη υποχρέωση σε χορηγούς και κολητούς, παρά σε πολίτες.

Κι επανερχόμαστε, για τρίτη ή τέταρτη φορά, στις ερωτήσεις μας:

  • Με ποια πράξη, απόφαση ή άλλη νόμιμη μέθοδο διαπίστωσης, βάλατε στα "χρέη" το ποσό των 5.900.000 ευρώ του έργου της αποχέτευσης της Σκάλας; Ποιος "δικαιούται" αυτά τα χρήματα;
  • Πήγατε, κ. δήμαρχε, να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του Δήμου, στη συνεδρίαση της επιτροπής που θα αποφάσιζε την απένταξη ή όχι του έργου της αποχέτευσης της Σκάλας; Και για να δώσουμε σε αυτή την ερώτηση λίγο χρώμα: Μήπως, αυτή η απουσία σας βοήθησε, "αντικειμενικά", τα συμφέροντα ενός επιχειρηματία, που τυχαίνει να έχει ενδιαφέρον για την απένταξη;
  • Με ποια γνώμη, γνωμάτευση, γνωμοδότηση και ποίων αρμοδίων ή αναρμοδίων, ακριβοπληρωμένων ή μη συμβούλων, διαπιστώσατε πως όλες οι συμβάσεις της διαδημοτικής είναι παράνομες;

Αγαπητέ δήμαρχε, πρέπει να προσέχετε τα έργα σας, τα λόγια σας και τους συμβούλους σας. Κινδυνεύετε να γίνετε ρεντίκολο, αλλά, με τέτοιους ακριβοπληρωμένους ή μη συμβούλους, κινδυνεύετε και από χειρότερα πράγματα.

Είμαι πρόθυμος να γίνω "εθελοντής σύμβουλος" σας. Αρκεί να απαντήσετε στον κ. Φώτη Χαλιώτη, για τον αριθμό, τα προσόντα και το ύψος των αμοιβών των συμβούλων σας.

ΥΓ. Στην επόμενη συνέντευξη τύπου του κ. Δημάρχου, οι δημοσιογράφοι που θα θέλουν να κάνουν ερωτήσεις, να πηγαίνουν με τον κηδεμόνα τους.

2 σχόλια:

  1. Τελικά σιγά σιγά θα γίνω μηδενιστής. Μήπως γίναμε Τσιτσίλια, Παλέρμο, Νάπολη και γεμίσαμε παρέες συντεχνιακές του στιλ όλα για την τσέπη και δεν το καταλάβαμε; Μικρή κοινωνία είμαστε, μήπως μας αποχαυνώσανε πλήρως;

    Ας σκεφτεί ο καθένας μας αφού μάθουμε πληροφορίες, ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα, γιατί πιστεύω εύκολο είναι και να μην παρασυρόμαστε από κουβέντες κολλητών και μόνο.

    Αν δεν θέλουμε να είμαστε πρόβατα βέβαια. Γιατί τα πρόβατα συνήθως για άρμεγμα και σφαγή τα πάνε.

    Ξέρετε πια γνώμη έχω προσωπικά αποκρυσταλλώσει εδώ και καιρό; Αφήσαμε σαν να πω αγαθοί; πολίτες, μια μεγάλη παρέα να αποθρασυνθεί τελείως.
    Μιλάω από προσωπικές εμπειρίες.
    Κάποτε που χάθηκαν χρήματα σύνταξης από μια ταλαίπωρη γριούλα που ζούσε και με βοήθειες, όταν ρώτησα ποιος πήρε τα χρήματα έχοντας στα χέρια μου την επιταγή που έφερε την υπογραφή της μόνο, μου είπαν η ίδια, ενώ ποτέ δεν πήγαινε στην τράπεζα γιατί της ήταν αδύνατον. Με πήρε λοιπόν με τα πολλά ο διευθυντής στο γραφείο του, έκλεισε την πόρτα και συζητώντας κατάλαβα πολλά.
    Κάτι πρέπει να αλλάξει επιτέλους σε αυτή την κοινωνία γιατί χανόμαστε.

    Υ.Γ.
    (Την επιταγή την έχω ακόμα στα χέρια μου, δεν πουλάω τρέλα).

    Υπάρχουν και πιο σοβαρά πράγματα, που και εκεί κουβέντιασα πίσω από κλειστά γραφεία, (η τύχη μου άρα το έχει); αλλά ας τα αφήσουμε για άλλη φορά γιατί έχω απειληθεί και για κακούργημα! Στην αρχή γέλασα, μετά όμως έκλαψα.

    Αυτό το είδος κοινωνίας έχω γνωρίσει στην πατρίδα μας, μπορεί να είναι και σύμπτωση, δεν ξέρω, εσείς τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αγαθοι δεν λεει τιποτε!
    Να συμφωνησουμε στο...μαγαλαθακες;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.