Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τα "Πολιτικά Μεζεδάκια" για τη συνέντευξη του Δημάρχου Κεφαλονιάς

Ευχαριστούμε το ιστολόγιο "Politika Mezedakia" για την γνωστοποίηση και την αποστολή της ανάρτησης.

Θα ασχοληθούμε …από άλλη σκοπιά με τη συνέντευξη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς κ. Αλέκου Παρίση, αφού δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.

Όχι με τα τετριμμένα, «τι είπε και γιατί το είπε και αν το είπε καλά ή όχι» και άλλα τέτοια.

Θα μιλήσουμε για το τι όφειλε να είχε κάνει ο κ. Παρίσης και δεν του το υπενθύμισε (;) κανείς ούτε καν η αντιπολίτευση.

Οπότε και αυτός έκανε ό,τι ήθελε και όπως τα ήθελε.

Και αφού την έκανε όπως την έκανε….την έκανε (τη συνέντευξη) για την δημιουργία εντυπώσεων.

Και με την άδεια της αντιπολίτευσης παρακαλώ…..

Ο κ. Κοτσιλίνης μάλλον ψάχνει ακόμη τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, για το πώς έγινε «το νέο Δημοτικό Μέγαρο» και ποιος αντιδημαρχεύει στη Λειβαθώ και ο κ. Γκισγκίνης για την ανάμειξη ή όχι του ιμπεριαλισμού στην επισκευή του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδας..

Ά, είναι και ο Μιχαλάτος στην αντιπολίτευση, αλλά αυτός λόγω ενσωμάτωσης δεν πιάνεται στην αντιπολίτευση.

Εμείς, έτσι κι αλλιώς στη συνέντευξη δεν παραβρεθήκαμε αφού δεν πήραμε πρόσκληση, όμως πήγαμε μια βόλτα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Απ’ότι μάθαμε πάντως πολλοί δημοσιογράφοι και διαδικτυακά μέσα δεν προσήλθαν, ο καθένας για δικούς του λόγους.

Το ερώτημα που χθες απευθύναμε βέβαια δεν απαντήθηκε.

Το θυμίζουμε: «Κύριε Δήμαρχε, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος ασκεί τις αρμοδιότητες που του έχετε αναθέσει ,μόνο στις αφίξεις των Κρουαζιερόπλοιων από Μαϊάμι;
Διότι όπως καταγράφηκε σήμερα το πρωί, στην Κεφαλλονιά , ο κύριος Κεκάτος έχει ορίσει ως εκπρόσωπό του (και δικό σας κατ’ επέκταση) τον κ. Άγγελο Μπενετάτο πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ».

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Έγινε μια συνέντευξη που έγινε πρωθύστερα και από εδώ ξεκινάνε όλα τα ωραία που θα διαβάσετε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη και τις εγκυκλίους του Υπουργείου που βρήκαμε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, θα έπρεπε πρώτα:

  • Να γίνει μέχρι 28/2/2011 η απογραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων , απαιτήσεων και υποχρεώσεων του δήμου Κεφαλλονιάς , καθώς και των διαθεσίμων χρηματικών μέσων.
  • Να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή
  • Η Οικονομική Επιτροπή να αποφασίσει για την καταχώριση της απογραφής έναρξης στο βιβλίο απογραφών και ισολογισμών του Δήμου καθώς και για τον ορισμό ορκωτού ελεγκτή – λογιστή για τον έλεγχο της απογραφής έναρξης
  • Όχι αργότερα από τις 31/3/2011 να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο σε ειδική για συνεδρίαση με θέμα την απογραφή της περιουσίας του Δήμου Κεφαλλονιάς και τον ισολογισμό έναρξης.
  • Αμέσως μετά στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) αναρτάται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τώρα τι έχει γίνει από τα παραπάνω δεν γνωρίζουμε αλλά σίγουρα δεν έχει γίνει έλεγχος της απογραφής από τον ορκωτό ελεγκτή – λογιστή και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί με το Δημοτικό Συμβούλιο που μόνο έτσι νομιμοποιείται και η απογραφή που παρουσίασε ο κ. Δήμαρχος στη χθεσινή συνέντευξή του !!!

Αν, λέμε αν, υποθέσουμε ότι δεν έχει ελεγχθεί η απογραφή από τον ορκωτό ελεγκτή – λογιστή και κατά τον έλεγχο είτε διορθωθούν κάποια στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δήμαρχος είτε προκύψουν και νέα, τι θα συμβεί;

Αν, λέμε αν, στο δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ η απογραφή που παρουσίασε ο κ. Παρίσης γιατί θεωρηθεί (ας πούμε) αναξιόπιστη, ακόμη και από τους δικούς του συμβούλους, τι θα συμβεί;
Θα γυρίσουμε μήπως τον χρόνο πίσω;

Βέβαια υπάρχει και το τυπικό της υπόθεσης που αυτόματα καθίσταται …..ουσιαστικό.

Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΑΡΑ ΟΠΟΤΕ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!

Και κάτι πρακτικό, όχι πως δεν είναι πρακτικά όλα τα παραπάνω:

Αφού γινόταν όλα αυτά με την απογραφή, θα έπρεπε να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2011 «εντός του πρώτου τριμήνου του 2011», όπως λέει «ο Καλλικράτης».

Και επειδή δεν έγιναν, «ο Καλλικράτης» λέει πως μετά την προθεσμία για την ψήφιση του προϋπολογισμού (31/3/2011) «δεν επιτρέπεται να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη πλην αυτών που αφορούν στις αποδοχές προσωπικού και την καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών».

Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς αν δεν υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση από το Υπουργείο (άλλωστε όλο και κάποιος άλλος Δήμος ανά την Ελλάδα με τα χάλια του δικού μας θα υπάρχει) «βαράει διάλυση»!!!!

Μήπως τελικά αυτό θέλουν όλοι;

Και ο Παρίσης που είναι αδύνατον να μην τον ενημερώσανε οι πάμπολλοι συμβουλάτορες του για όλα τα παραπάνω.

Και ο Κοτσιλίνης που είναι αδύνατον να μην ξέρει τον «Καλλικράτη» απέξω και ανακατωτά.

Και ο Γκισγκίνης λόγω….ιμπεριαλισμού.

Και καλά οι Παρίσης και Γκισγκίνης, ο Κοτσιλίνης γιατί να θέλει τον Δήμο «να βαράει διάλυση»;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.