Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

A.A.: πρόταση για μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς των Σαμικών


2 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
    (μετά από την εξαιρετική διαφώτιση σε άλλη ανάρτηση για την περίφημη …υπογειοποίηση!)


    - Δε μου λέτε, κύριε, τι έγινε επί δημαρχίας του ενός Δημάρχου;
    - Εϊπαμε να υπογειοποιήσουμε τα καλώδια, αλλά θα μπερδεύονταν με την υπογειοποίηση του βιολογικού που σχεδιάζαμε. Υπήρχε και η άποψη της ανωγειοποίησης, όπως και της υπεργειοποίησης, αλλά έπεσαν στο κενό. Δε μας έφτανε κι ο χρόνος λόγω εκλογών. Υπήρχαν και οι αντιδράσεις!
    - Και δε μου λέτε εσείς, άλλε κύριε; Τι έγινε απί δημαρχίας του άλλου Δημάρχου;
    -Να, συζητήσαμε την υπογειοποίηση, αλλά υπογειοποιούσαμε ήδη των βιολογικό και θα μπερδεύονταν οι δύο υπογειοποιήσεις. Συζητήσαμε επίσης όχι την ανωγειοποίηση αλλά την κατωγειοποίηση όπως και την υπεργειοποίηση, αλλά δε φτούρησαν δεδομένου ότι οι κατωϋπογειοποιήσεις δεν προσφέρονται, επειδή κινδυνεύει η θάλασσα και με τους σεισμούς καταλαβαίνετε, αλλά ούτε και οι υπεργειοποιήσεις γιατί περνάνε και αεροπλάνα, μην πέσουνε σε κάνα σπίτι. Όσο για την ανωγειοποίηση δεν το συζητήσαμε λόγω δυσοσμίας των κοπράνων αφενός και αφετέρου υπήρχε ο κίνδυνος πολλαπλών ηλεκτροπληξιών. Αυτά δεν τα ξέρει ο κόσμος που εμείς νοιαζόμαστε γι’ αυτόν! Και μας κατηγορεί κι από πάνω!
    - Και δε μου λέτε; Γιατί δεν συζητήσατε την σκατοϋπογειοποίηση;
    - Γιατί το λές αυτό; Τι εννοείς;
    - Μα με την σκατοϋπογειοποίηση θα πετυχαίνετε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, δηλαδή, θα υπογειοποιούσατε και το βιολογικό και τα καλώδια. Θα είχατε εφεύρει και και μια καινούργια λέξη: συνυπογειοποίηση! Άσε που μπορεί να γλιτώναμε και το ρεύμα επειδή το υδρόθειο των κοπράνων, όπως τα είπατε, αποτελεί και πρώτη ύλη για τη δημιουργία φωτιάς, άρα και φωτός.
    - Ναι, αλλά….Α, τώρα που το σκεφτόμαστε κάποιος το ανέφερε, αλλά είπαμε ότι μπορεί να γίνει έκρηξη και θα χαθούν και τα αρχαία, η κληρονομιά μας.
    - Αν όμως το σχεδιάζατε δε θα είχαμε έκρηξη και θα γλίτωναν και τα αρχαία, που, όπως είπατε αποτελούν την κληρονομιά μας. Φίλοι μου, χάσατε τη μεγαλύτερη ευκαιρία!
    - Ε, δεν το σκεφτήκαμε και όπως το ακούμε, έτσι είναι!
    - Για τη …γειοποίηση, μιλήσατε καθόλου;
    - Για τη γελοιοποίηση, είπες; Τι σχέση έχει αυτό με εμάς;
    - ....!!!

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη φιλε-μου,
    αν καταλαβα καλα,
    με την υδροθειοποιηση του φωτος,
    αφενος μεν, χασαμε την σχεδιασμενη κληρονομια ενος βιολογικου δεδομενου ηλεκτροπληξιων,
    αφετερου δε, γλιτωσαμε απο την δυσοσμια ενος καλωδιομενου δημαρχου!
    Aσχετα απ' την εκρηξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.