Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΠΛΗΒΕΙΟΣ : «Ρέκβιεμ»

ΠΛΗΒΕΙΟΣ : «Ρέκβιεμ»

Προς Κefalonitika - Admin Μάκη Τουμάση

Πρέπει να το ομολογήσω! Ενεργείτε πάνω μου σαν αναβολικό! Μόλις διάβασα το άρθρο σας «Ρέκβιεμ: Σε φορτισμένο κλίμα «αυτοκτόνησε πρώην Δήμαρχος!», τρελλάθηκα! Λαϊκιστί, μου την έδωσε! Δεν ξέρω πια τι να πιστέψω για σας! Δύο τινά συμβαίνουν: Ή προσπαθείτε να μας «δουλέψετε ψιλό γαζί»», ή είστε φοβερά αφελής! Και επειδή το δεύτερο δε συνάδει με τις φιλοδοξίες σας και τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει έναντι του «Καίσαρα», θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο.

Στο μακροσκελές άρθρο σας προσπαθείτε να αφηγηθείτε τα τεκταινόμενα στο Δ.Σ. της 26/2/20011 εμπλουτίζοντάς τα με υποκειμενικά σχόλια και παρατηρήσεις με τρόπο, ύφος και συνειρμούς που παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες και μειώνουν – για μια ακόμα φορά – τη νοημοσύνη των αναγνωστών που σας επαναλαμβάνω, διαθέτουν αντίληψη , κρίση, ενημέρωση και επιπλέον αρκετές γνώσεις.

Με τη χαρακτηριστική πλέον γραφή σας (με τους άτακτα αραδιασμένους ειρμούς σας), ειρωνεύεστε τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκο Κοτσιλίνη ως σοφό και πράο «Νέστορα» επειδή παίνεσε το ήθος του Βασίλη Ρουχωτά! Να σας θυμίσω ότι όχι μόνο είθισται διαχρονικά να επαινείται το ήθος του αντιπάλου, αλλά αποτελεί και δείγμα ανωτερότητας του ατόμου που – παρά τις διαφορές του με τον αντίπαλο – αναγνωρίζει τις ικανότητές του και τις επαινεί! Μήπως όμως όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα»?

Επιπλέον, με «ελαφρά τη καρδία» αφήνετε υπόνοιες οικονομικών ατασθαλιών από τον πρώην Δήμαρχο Πυλαρέων και όχι μόνο! Εάν έχετε αποδείξεις, ευθαρσώς να κατονομάσετε πρόσωπα και πράγματα. Οι καιροί αυτό απαιτούν. Εάν σιωπήσετε, θα είστε είτε ένας κοινός συκοφάντης ή δέσμιος συμφωνιών και συγκαλύψεων για λόγους που εμείς μόνο να υποθέσουμε, μπορούμε!

Αλήθεια! Η διαμάχη του «Καίσαρα» με τον Βασίλη Ρουχωτά άρχισε πριν ενάμιση μήνα? Δεν προϋπήρχε? Γιατί τον συμπεριέλαβε ο «Καίσαρας» στο ψηφοδέλτιό του? Μήπως γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά? Μήπως τον φόβιζε και ακόμα τον φοβίζει, η «δυναμική» του Βασίλη? Τώρα ενοχληθήκατε από τις πρωην «πασοκικές» καταβολές του? Τώρα που βάσιμες πληροφορίες λένε ότι προωθείται σε ανώτερες θέσεις στο κόμμα της Ν.Δ., ενώ ο «Καίσαρας» λοξοκοιτάζει προς Ντόρας μεριά? Εξάλλου, μεγάλο κομμάτι τόσο του συνδυασμού του, όσο και του «επιτελείου» του, «κοσμείται» από «δυσαρεστημένους» Πασόκους, οι οποίοι αφού αναδείχθηκαν εκμεταλλευόμενοι πρόσωπα και καταστάσεις, πήραν τη «μεταφερόμενη» ιδεολογία τους και «τακίμιασαν» με τον «Καίσαρα» για να προσφέρουν και εκεί «αφιλοκερδώς» τις υπηρεσίες τους. Για το καλό της Κεφαλλονιάς ρε….. γαμώτο!

Κακό-κάκιστο παιδί ο Ρουχωτάς! Καλό-κάλλιστο παιδί ο Μιχαλάτος! Τι αντίθεση! Από το «φυτώριο» του ΠΑΣΟΚ δεν προέρχεται και αυτός? Εγώ, ο ταπεινής καταγωγής, ημιμαθής και ταπεινός «πληβείος» εύλογα θα αναρωτηθώ: Από τη μια, ο πασοκικών καταβολών αντιδήμαρχος Ρουχωτάς προσπάθησε να πιάσει τον κ…ο, του «Καίσαρα» μέσα στο Δ.Σ. και ο «Καίσαρας» δυσανασχέτησε και τον…. Καθαίρεσε! Από την άλλη, στην….. «ποδιά» του «ανεξάρτητου» αντιδήμαρχου Μιχαλάτου , - επίσης πασοκικών καταβολών -, … σφάζονται παλληκάρια!!! Τι συμβαίνει? Μήπως ο εξαιρετικός επιχειρηματικός νους του Μιχαλάτου, τον βοήθησε έτσι ώστε να είναι ο μοναδικός που όντως έπιασε τον …κ…ο του «Καίσαρα», πολύ πριν τις εκλογές? Μήπως ο Μιχαλάτος, λεω μήπως, έχει ήδη συμφωνηθεί να είναι ο αντικαταστάτης του «Καίσαρα»? Λέω…. Μήπως? Ποια η συμβολή του κ. Διονυσίου Λυκούδη σε όλη αυτή την υπόθεση?

Κάτι ακόμα! Δεν νομίζω ότι η πείνα συμπεριλαμβάνεται στα …. προσόντα όποιου θέλει να εμφανίζεται ηγέτης. Μόνο ως κίνητρο για την απόκτηση χρήματος μπορείς να την εκλάβεις. Στο μυαλό εμένα του ημιμαθή επαναλαμβάνω «πληβείου», η λέξη ηγέτης είναι συνυφασμένη με τα παρακάτω: Ήθος, τόλμη, ευφυία, γνώση, επίγνωση, αυτογνωσία, αυτοσεβασμό και κατά συνέπεια ηγέτης- αποδέκτης σεβασμού και όχι…..χλευασμού! Ζητώ πολλά? Το ξέρω αλλά δεν στοιχίζει κάτι να ψάχνω και να ελπίζω.

Όσο για το Βασίλη Ρουχωτά? Μπορεί να έχει τα προσόντα του ηγέτη! Θα δείξει!

Ο ΠΛΗΒΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.