Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πληβείος - Ο καιρός των ...φελλών σωτήρων

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ......ΦΕΛΛΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ!

Προς κ. Θεοφιλάτο, φρέσκο Αντιδήμαρχο του Δήμου Κεφαλλονιάς και όχι μόνο!

Ζητώ να με συγχωρήσετε. Εκτός από "πληβείος" είμαι και .... αμαρτωλός! Και επειδή αμαρτία που εξομολογείται δεν είναι αμαρτία, θα σας εξομολογηθώ. Σας έχω βάλει στο... στόχαστρο και σας παρακολουθώ! Προς Θεού! Μη θορυβηθείτε! Όχι με κοριούς, καλώδια και τα συναφή εξαρτήματα! Απλώς παρακολουθώ ανελλιπώς τα Δημοτικά Συμβούλια, τις δηλώσεις, τα γραπτά σας και τέλος πάντων έχω μια... εμμονή στο πρόσωπό σας. Γιατί? Γιατί με τρελλαίνει αυτό το συνονθύλευμα προσωπικότητας που παρουσιάζετε! Ποιο στοιχείο υπερτερεί? Του μανάβη, του νταλικιέρη, του ποιητή ή του δάσκαλου?

Αλήθεια! Πως είχα την εντύπωση ότι μερικά από τα προσόντα των εκπαιδευτικών είναι η αγωγή, το ήθος και η στοιχειώδης ορθοφωνία ώστε να γίνονται αντιληπτοί από τους μαθητές τους? Είναι παρωχημένα πλέον αυτά? Μήπως σαν μεσήλικας "πληβείος" έχω μείνει πίσω? Μήπως είναι λάθος να πιστεύω ότι ο δάσκαλος - και ειδικά σε δημόσιες συζητήσεις - πρέπει να διδάσκει συμπεριφορά και όχι να ορύεται χρησιμοποιώντας φράσεις καραγωγέα?

Σημεία των καιρών! Ισοπέδωση των πάντων! Οι ... μεταφερόμενοι "ιδεολόγοι" και ο τραγικός απολογισμός από την ...ανακύκλωσή τους! Φαύλος κύκλος! Η οργή και η απόγνωση πάντα οδηγούν σε βήματα αδιέξοδα. Ζούμε την τραγικότητα της... αυτοτιμωρίας μας! Να αντικαθιστούμε τους υποτιθέμενους ...φελλούς με άλλους σωτήρες.... φελλούς, οι οποίοι αφού περιηγήθηκαν ανεπιτυχώς όλες τις πολιτικές παρατάξεις και "κλίκες", κατέληξαν να υπερασπίζονται με καβαφικές κορώνες τον μόνο έντιμο, ηθικό, ειλικριξή, έξυπνο, εργατικό, γαλαντόμο και πολλά άλλα "Καίσαρα"!

Τι να πω? Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτές οι σκηνές "απείρου κάλλους" που παρακολουθώ στα Δημοτικά Συμβούλια, διαδραματίζονται στον τόπο μας.

Δυστυχώς, δεν διαβάσατε σωστά τα σημεία των καιρών! Επίγνωση μηδέν! Η ανοχή προς όλους τελείωσε. Ο κόσμος απαιτεί σοβαρότητα σκέψης και έργων. Φωνασκίες, λεονταρισμοί, ποιητικές κορώνες και ψήγματα φιλοσοφίας χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο, δεν θα αποτελέσουν πλέον ασπίδα προστασίας για κανέναν φαύλο ή φελλό εκμεταλλευτή των προσδοκιών μας.

Ο ΠΛΗΒΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.