Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς και Ιθάκης - Δελτίο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εξελίξεις στο σύστημα (γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου - ΕΕ κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα εργατικά δικαιώματα) και δείχνουν τις συνέπειες από την εφαρμογή του στρατηγικού εργαλείου της πλουτοκρατίας τον «Καλλικράτη».

Βασική επιδίωξη των δημοτικών αρχών (ΝΔ) στους Δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, των αντίστοιχων αξιωματικών αντιπολιτεύσεων(ΠΑΣΟΚ) και των λοιπών συμπολιτευόμενων «ακομμάτιστων-ανεξάρτητων» παρατάξεων, είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών επιδιώξεων του Καλλικράτη , αλλά και ταυτόχρονα ο αποπροσανατολισμός του λαού και των εργαζομένων.

Επιδεικνύουν ομόνοια και σύμπνοια στη στρατηγική του «Καλλικράτη». ΣΔΙΤ, απολύσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μετακύληση του κόστους των κοινωνικών υπηρεσιών (παιδεία, υγεία, πρόνοια κ.α) στις πλάτες των εργαζομένων.

Συστατικά στοιχεία της συμφωνίας τους αποτελούν όχι μόνο η αποδοχή του θεσμικού πλαισίου με πρόσχημα τον σεβασμό στην «νομιμότητα», αλλά και η διαίρεση των εργαζομένων σε κατηγορίες δικαιωμάτων, η αποδοχή τετελεσμένων και αρμοδιοτήτων, η σκιαμαχία τους σε επουσιώδη διαχειριστικά ζητήματα και ελιγμούς που κάνουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, η εχθρότητα που επιδεικνύουν ενάντια στο ταξικό κίνημα που τους επιβάλλει με όρους κινήματος να πάρουν θέση για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Ταυτόχρονα η στροφή στα εσωτερικά τους προβλήματα, η επίδειξη αυταρχισμού και αυθαιρεσίας των δημοτικών αρχών, αξιοποιείται έντεχνα από τις πρόσφατα καταδικασμένες από τον λαό κεντροαριστερές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, που προσπαθούν τώρα να φανούν ως οι «Σωτήρες» που για άλλη μια φορά θα «σώσουν» το τόπο.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι αυτές οι δημοτικές αρχές είναι δημιουργήματα έμμεσα είτε άμεσα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επαληθεύεται στην εκτίμηση που έκανε για τις νέες δημοτικές αρχές ότι όλα τα φαινόμενα της κεντρικής διοίκησης θα αναπαραχθούν και στην τοπική διοίκηση αφού η μήτρα που τα γεννά είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και η διαχείρισή της.

Τώρα προειδοποιεί το λαό ότι η όποια νέα διάταξη προκύψει από την τακτοποίηση των παραταξιακών τους προβλημάτων, θα είναι στα πλαίσια της συναίνεσης και της αποδοχής της γενικότερης πολιτικής και διαχείρισής της και δεν θα έχει καμία σχέση με τις δυνάμεις που έχουν σήμερα ανάγκη ο λαός και οι εργαζόμενοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι αυτό το σκηνικό που στήνουν αποτελεί μια μεγάλη παγίδα για το λαό και τους εργαζόμενους, αφού έχει στόχο να εγκλωβίζει την όποια δυσαρέσκεια που αντικειμενικά δημιουργείται από την συνολική αντιλαϊκή τους πολιτική και την διαχείρισή της τοπικά, σε ανώδυνες για το σύστημα λύσεις.

Επιδιώκουν να μην πιστώνεται η αγανάκτηση συνολικά στις δυνάμεις του συστήματος, αλλά να διοχετεύεται κάθε φορά στα όριά του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να μην πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Κανένα λαϊκό πρόβλημα, καμιά λαϊκή ανάγκη δεν πρόκειται να λύσουν οι παραπάνω δυνάμεις.

Αντίθετα θα κάνουν ότι μπορούν να οξύνουν παραπέρα τα αδιέξοδα και να φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων γιατί αυτό επιβάλλει η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του κεφαλαίου που υπηρετούν ο Καλλικράτης, τα σύμφωνα σταθερότητας της ΕΕ, η τρόικα.

Καμία ελπίδα δεν πρέπει να υπάρχει από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου που διαχειρίζονται ως τοπική διοίκηση την πολιτική του.

Μόνο όσα επιβάλλει ο ενωμένος ταξικός αγώνας μπορούν να βρουν λύσεις και αυτές θα αντέχουν μόνο όσο διαρκεί αυτός ο αγώνας, αφού η ριζική λύση βρίσκεται στην συνολική ανατροπή της πολιτικής των κομμάτων και των διοικητικών αρχών του κεφαλαίου.

Βρίσκεται στην οικοδόμηση μιας πλατιάς συμμαχίας για μια άλλη λαϊκή εξουσία υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

8 Μάρτη 2010 Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κεφαλονιάς- Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.