Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τ. Καραβίας: Συνεχίζει τις παρανομίες ο Δήμαρχος Ιθάκης

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΜΕΛΕΤΕΣ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Με δελτία τύπου, «εσωτερικής» κατανάλωσης –αφού έχουν αναρτηθεί μόνο στο site του Δήμου Ιθάκης και δεν στέλνονται στα τοπικά ΜΜΕ- ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Κασσιανός ανακοινώνει έργα που ξεκίνησαν η που θα ξεκινήσουν σύντομα και για τα οποία δεν υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε μελέτες αλλά και προπάντων ούτε οι αντίστοιχες πιστώσεις.

Και έχουμε και λέμε….

1. «Την Δευτέρα 14/3 θα βρίσκονται στον χώρο των διοικητικών – οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ιθάκης οι ορκωτοί λογιστές, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο των τελευταίων είκοσι (20) ετών στα χρηματικά του Δήμου και να μετατρέψουν το απλογραφικό σύστημα λογιστηρίου σε διπλογραφικό. Με το διπλογραφικό σύστημα η διοίκηση του Δήμου και φυσικά ο Θιακός λαός θα μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για το που ξοδεύεται και τελευταίο ευρώ του Δήμου».

Με ποια απόφαση ΔΣ ο Δήμαρχος καλεί ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν την τελευταία 20ετία και μάλιστα οι ίδιοι θα μιας φτιάξουν το διπλογραφικό σύστημα, με καμία απόφαση με καμιά πίστωση.

2. «Στο παλιό γραφείο της Τ.Υ.Δ.Κ. στο κέντρο της πλατείας πάνω από την καφετέρια «Νήριτο», εγκαταστάθηκαν οι υπάλληλοι του κτηματολογίου της Ιθάκης. Ξεκίνησαν με καταγραφή τοπωνυμίων της Ιθάκης, με χαρτογράφηση των δρόμων, των μονοπατιών, των χαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, όλων των ιδιοκτησιών του Δήμου καθώς επίσης και της εκκλησιαστικής περιουσία».

Με ποια απόφαση και με ποια προκήρυξη προχωράει σε έργο -Σύνταξη Κτηματολογίου- που ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος να το εκτελέσει και μάλιστα όταν στην παραπάνω ανακοίνωση προβάλλονται δράσεις που δεν ανταποκρίνονται με αυτές που αφορούν τη σύνταξη του. Εδώ υπάρχει πίστωση 100.000€ που θα πάνε στο βρόντο….. αλήθεια πότε έγινε προκήρυξη… σιγά που έγινε.

3. «Ξεκίνησαν οι εργασίες περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή Αγ. Αθανάσιος, με προσωπικά χρήματα του Δημάρχου.

Πως ξεκίνησε η περίφραξη του χώρου των ανασκαφών, όταν υπάρχει σαν έργο στην προκήρυξη που είχε κάνει η ΝΑ και το Πανεπιστήμιο. Γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ΛΕ Εφορίας και μάλιστα με τιε προδιαγραφές που ορίζει η εκπονηθήσα μελέτη.

4. «Μεταφέρθηκαν το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Φεβρουαρίου, όλες οι υπηρεσίες που βρίσκονταν στο κτήριο του Δημαρχείου, προκειμένου να ανακαινιστεί. Οι υπηρεσίες στεγάστηκαν στο χώρο που ήταν η πινακοθήκη. Ήδη όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά στον συγκεκριμένο χώρο. Η μεταστέγαση των υπηρεσιών του Δήμου από τον συγκεκριμένο χώρο εκρίθη άμεση και απαραίτητη διότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, δυσκολευόταν ο συντονισμός του έργου και η απαραίτητη οργάνωση προς εξυπηρέτηση των πολιτών. Εκτός αυτού ο χώρος του Δημαρχείου δεν είχε συντηρηθεί από όταν κατασκευάστηκε, ήτοι προ αρκετών δεκαετιών».

Με ποια απόφαση του ΔΣ έγινε η μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου, με ποιο τρόπο έγινε, πως στεγάστηκε στη Πινακοθήκη του Δήμου που απ ότι φαίνεται δεν θα ξαναλειτουργήσει. Πόσα χρήματα θα στοιχήσει αυτή η μετακόμιση.

5. «Άρχισε σήμερα η συγκέντρωση των αρχείων του Δήμου μέσα από τα παραπήγματα όπου βρίσκονται, δίπλα από την Μητρόπολη, προκειμένου να κατεδαφιστεί ο χώρος άμεσα. Σημαντικά αρχεία πολλών δεκαετιών, διαφόρων υπηρεσιών βρίσκονταν εκεί σε απερίγραπτη κατάσταση. Τα αρχεία του Δήμου, βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες, όπως τα παραπήγματα, στον χώρο που στεγάζονται οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου στην Αγ. Παρασκευή, σε διάφορες ντουλάπες του Δημαρχείου (διαδρόμους, κουζίνα κ.λπ.). Στόχος του Δημάρχου είναι να συγκεντρωθεί όλο αυτό το πολύτιμο υλικό που αφορά την ιστορία μας, να τοποθετηθεί σε έναν ενιαίο χώρο, προκειμένου να γίνει αρχειοθέτησή του. Τα δε παραπήγματα σε 2 – 3 μέρες θα έχουν κατεδαφιστεί. Ο χώρος θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο για την στάθμευση οχημάτων (parking)».

Σωστή η Απόφαση του γκρεμίσματος των παραπηγμάτων του Δήμου στη περιοχή βαρκό και η μεταφορά των αρχείων. Κάτω όμως με ποιού την εποπτεία έγινε, γιατί πήγε σε προς ενοικίαση χώρου Δημοτικού Συμβούλου και όλα αυτά χωρίς απόφαση μελέτη και πίστωση. Αλήθεια πως θα μεταφερθούν και που οι λαμαρίνες ελενίτ που βρίσκονται στην οροφή της ξύλινης κατασκευής.
Να προσθέσω ότι από τότε που ανέλαβε ο κ. Κασσιανός Δήμαρχος Ιθάκης έχουν ξοδευτεί περισσότερα από 100,000€ μέχρι σήμερα χωρίς για αυτά να έχουν γίνει οι νόμιμες διαδικασίες.

Κ. Γενικέ Γραμματέα της Περιφέρειας παρακαλούμε να εξεταστεί η νομιμότητα όλων των παραπάνω ενεργειών του Δημάρχου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.