Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αίτηση χρηματοδότησης για την σήμανση αξιοθέατων και Μνημείων στην περιοχή Σάμης

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress.

ΘΕΜΑ: Υποβολή πρότασης στο τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης Leader των Ν. Ζακύνθου & Κεφαλονιάς στο πλαίσιο της δράσης L313-2.

Εισ. Α/Δημαρχος Σάμης κ. Σπύρος Κουνάδης

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την υποβολή πρότασης στο τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης Leader των Ν. Ζακύνθου & Κεφαλονιάς για την χρηματοδότηση του έργου «Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων της Δημοτικής ενότητας Σάμης – Δήμου Κεφαλλονιάς» στο πλαίσιο του μέτρου 413, του υπομέτρου L313 "Ενθάρρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων" και της δράσης L313-2 "Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων".

O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 20.295€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ο οποίος αντιστοιχεί σε συνολική Δημόσια δαπάνη 20.295€, ήτοι το 100% του συνολικού προϋπολογισμό του έργου.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων για τη σήμανση αξιοθέατων και μνημείων, σε τρεις προτεινόμενες πεζοπορικές διαδρομές της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης και της Τοπικής Κοινότητας Καραβόμυλου, της Δημοτικής Ενότητας Σάμης του Δήμου Κεφαλονιάς.

Οι πεζοπορικές διαδρομές αυτές συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν τελικά ένα δίκτυο διαδρομών με άξονα τις έξης περιοχές: Παλαιά Βλαχάτα – Λίμνη Μελισσάνη – Σάμη – Αρχαιολογικοί Χώροι Σάμης.

Η εργασία που περιλαμβάνεται στο εν λόγω έργο είναι προμήθεια - τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων επί ξύλινων στύλων, οι οποίες θα τοποθετούνται σε κοινόχρηστους χώρους και σε σημεία ευδιάκριτα, ώστε να εξυπηρετηθεί η προβολή και η παροχή πληροφοριών συγκεκριμένων χώρων αναψυχής, μνημείων ιστορικών - αρχαιολογικών, εκκλησιών και φυσικών τοπίων.

Η ανάδειξη των προτεινόμενων θέσεων πραγματοποιείται με τις πινακίδες πληροφόρησης οι οποίες θα περιλαμβάνουν σχηματικό χάρτη του συνόλου των τριών διαδρομών, ειδικό χάρτη κάθε διαδρομής, σύντομη περιγραφή – επεξήγηση των ιστορικών χαρακτηριστικών, λογότυπα του φορέα χρηματοδότησης, του φορέα υλοποίησης, καθώς και σημαντικές πληροφορίες και φωτογραφίες.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19309&Itemid=38

Ρουπάκι: Το ζήτημα των πεζοπορικών διαδρομών είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας του καλουμένου εναλλακτικού τουρισμού ο οποίος προσφέρει διαφορετικά κίνητρα στους επισκέπτες ενός τόπου, συνδεδεμένα πάντα με δραστηριότητες που μπορούν να αναπτύσσονται ακόμη και κατα μήκος μιας διαδρομής (δραστηριότητες μέσα στη δραστηριότητα). Η περιοχή μας αν και έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και προβολής τέτοιων δραστηριοτήτων έχει μείνει πίσω. Στην ιστοσελίδα "pezoporia" (http://www.pezoporia.gr/pez/default.asp) και στην ιστοσελίδα "exormiseis" (http://www.exormiseis.gr/) μπορεί  να δει κανείς ενδεικτικά την αλυσίδα τουριστικών αξιών που μπορούν να συνδεθούν με την πεζοπορία, την ενδεδειγμένη προβολή πεζοπορικών διαδρομών, πρακτορεία, συλλόγους κλπ. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε αλλά ας είναι η σήμανση η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών και έργων προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.