Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

"Nέα Εποχή για την Κεφαλονιά" -Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου από την δημοτική παράταξη "Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά".

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς που συνεδρίασε σε … δύο φάσεις, κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση του στις 1.30 τη νύκτα της Δευτέρας 31-1-2011 προς την Τρίτη και αφού αποσύρθηκαν συνολικά 14 θέματα !!!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Κοτσιλίνη έλαβαν ενεργά μέρος στη συζήτηση με κριτική και προτάσεις για την καλλίτερη λειτουργία του Δήμου μας.

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Για το θέμα του κολυμβητηρίου που παραμένει κλειστό προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίσαμε να λειτουργήσει άμεσα.

Η Δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφού εξυπηρετεί πλέον ολόκληρη την Κεφαλλονιά.

Ζητήθηκε επίσης οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να υποβάλλουν έκθεση με προτάσεις για τρόπους με τους οποίους θα μπορεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου να είναι οικονομικότερη.

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Για το δηλωτικό σήμα του Δήμου Κεφαλλονιάς προτείναμε να μην επιλεγεί η μία και μοναδική πρόταση που κατατέθηκε. Αντίθετα επειδή το σήμα θα συνοδεύει το Δήμο Κεφαλλονιάς στο μέλλον θα πρέπει να γίνει η καλλίτερη δυνατή προετοιμασία και να επιλεγεί το σήμα ανάμεσα από περισσότερες διαφορετικές προτάσεις.

Προτείναμε να γίνει δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους Κεφαλλονίτες, επιστήμονες, ιστορικούς, πνευματικούς ανθρώπους και καλλιτέχνες και να διατυπωθούν προτάσεις.

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εντύπωση προκάλεσε η επιμονή της πλειοψηφίας για επιλεκτική αντικατάσταση μελών των Διοικητικών Συμβουλίων ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Επιχειρήσεων του Δήμου και αυτό μόνο για … ένα μήνα !!!

Ο Νόμος 3852/2010 προβλέπει την αυτοδίκαιη παράταση της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων όλων αυτών των φορέων και η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώθηκε και με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο λόγος για τον οποίο παρατάθηκε η θητεία τους είναι ότι όλα αυτά τα Νομικά Πρόσωπα σε ένα μήνα θα πάψουν να υφίστανται αφού θα πρέπει να συγχωνευθούν.

Για να αντικατασταθούν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για αυτό το σύντομο διάστημα που απομένει ο Νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος που να ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Χωρίς να υπάρχει επαρκής δικαιολογία και σκεπτικό τελικά η πλειοψηφία με τη συνδρομή της παράταξης του κ. Θ. Μιχαλάτου προχώρησε στην επιλεκτική αντικατάσταση μελών των Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Προχώρησε επίσης στην τοποθέτηση ως Προέδρου στη Δ.Ε.Υ.Α. του ίδιου του κ. Θ. Μιχαλάτου παρά την διαφορετική πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Βασ. Ρουχωτά .

Η παράταξη μας πρότεινε να μην αντικατασταθούν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, αλλά μόνο εκείνα που έχουν παραιτηθεί, ώστε με πνεύμα συνεργασίας να προχωρήσουν άμεσα οι συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου Κεφαλλονιάς για να μπορέσουν να αρχίσουν να λειτουργούν.

Αντίθετα με τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα, για το Δημοτικό Γηροκομείο που είναι Ίδρυμα, έπρεπε να γίνει τώρα ο ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για το Δημοτικό Γηροκομείο η παράταξη μας ζήτησε να συμμετέχει εκπρόσωπος μας στο Διοικητικό Συμβούλιο όμως η πλειοψηφία αρνήθηκε και αντίθετα επέλεξε πάλι Σύμβουλο του κ. Θ. Μιχαλάτου.

ΦΑΝΕΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ «ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»

Δεν χρειάστηκε κόπος ή χρόνος για να βγει στην επιφάνεια μία από τις «υπόγειες διαδρομές» που είχαμε καταγγείλει στη διάρκεια των εκλογών.

Ο συνδυασμός του κ. Θ.Μιχαλάτου «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» όχι απλώς συμπλέει με το Δήμαρχο αλλά θα λέγαμε ότι οδηγείται σε “συγχώνευση” χρησιμοποιώντας επίκαιρους τίτλους του Νομοσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Από το σύνολο των εξήντα οκτώ (68) μελών που αντικαταστάθηκαν στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου – για ένα (1) μήνα!!! οι Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μιχαλάτου κατέλαβαν δέκα πέντε (15).

Η προτίμηση του κ. Δημάρχου για την τοποθέτηση ως Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. του κ. Θ.Μιχαλάτου ήταν τόσο ισχυρή που αγνόησε και απέρριψε την πρόταση του πρώτου επιτυχόντος Συμβούλου του συνδυασμού του, πρώην Δημάρχου και Πολιτικού Μηχανικού κ. Βασ. Ρουχωτά να είναι εκείνος επικεφαλής της Δ.Ε.Υ.Α.

Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα περί ψηφοδελτίων ανεξάρτητων και αντίθετων στο Μνημόνιο ήταν για τους ψηφοφόρους. Οι “διαδρομές” είχαν δρομολογηθεί.

Και ο αξιότιμος κ. Παρίσης μπορεί να επαίρεται ότι διαθέτει πλέον εικοσιοκτώ (28) Δημοτικούς Συμβούλους !!!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας ήσαν όλοι παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έλαβαν όλοι ενεργό μέρος στη συζήτηση, υπέβαλλαν ερωτήσεις στον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή, άσκησαν κριτική και έκαναν προτάσεις για την καλλίτερη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι τοποθετήσεις ήσαν τεκμηριωμένες και αναδείχθηκε η διάθεση μας για δημιουργική συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο και άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. Με τη στάση τους συνέβαλλαν να εξελιχθεί ομαλά και σε ήπιους τόνους ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.