Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τ. Καραβίας: Παπαγαλάκια αντί Δημάρχου στην Ιθάκη

«ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΑΝΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ για να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων και να νομιμοποιήσει τον τρόπο επιβολής του χρειάζεται να έχει φερέφωνα που να αναπαράγουν την διάλεκτό του και να περνούν υποδόρια τους όρους του. Τα φερέφωνα αυτά (ή αλλιώς παπαγαλάκια) μιλούν ως «αυθεντίες» και χειραγωγούν τις μάζες με το να κρίνουν συμπεριφορές. Πρόσφατο και επίκαιρο παράδειγμα, τα παπαγαλάκια «σωτήρων» της Ιθάκης που κατά την περίοδο των εκλογών τόνιζαν ξανά και ξανά πως θα ψηφίσουν το συνδυασμό του σημερινού Δήμαρχου ως διαμαρτυρία ενάντια σε όλους εκείνους που πήγαν το νησί της Ιθάκης πίσω για πολλές δεκαετίες.

ΚΑΠΟΙΟΙ λοιπόν έχουν τελευταία επιδοθεί στην κατ' εντολή διαπόμπευση των όσων συμπατριωτών μας έχουν ασχοληθεί η ασχολούνται με τα κοινά. Έχουν αποδοθεί  (sic) σε δολιοφθορά και αποθάρρυνση των όσων αρθρώνουν λόγο πολιτικό, είναι βλαμμένοι, άσχετοι από την σύγχρονη κοινωνία που θέλουν να μας «δωρίσουν» και που εμείς δεν «δεχόμαστε», ως γραφικοί και ανάξιοι να ασχοληθεί κανείς μαζί μας. Εκτός αν το βουλώσουν και εξαφανιστούν κατά το νέο Δήμαρχο Ιθάκης. Έχουν αποδοθεί σε ψυχολογικό εκβιασμό και διλήμματα όπως, του ότι είναι ο μόνος ικανός να κάνει έργα και θα βάλει τους υπαλλήλους στη «θέση» τους, λες και τα προβλήματα της Ιθάκης είναι μόνο οι «άτακτοι» υπάλληλοι του Δήμου.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ «πες και πες κι όλο κάτι θα μείνει», τα φερέφωνα προσπαθούν να μας κάνουν να νιώσουμε ένοχοι ή ότι δεν έχουμε άποψη, όσοι αρνούμαστε να υποστηρίξουμε συνειδητά το «καινούργιο», το «επιτυχημένο» το «χειροπιαστό». Μέσα σε τριάμισι χρόνια το νησί της Ιθάκης θα γίνει παράδεισος, μόνο που οι ενεργοί πολίτες θα πρέπει να κάτσουν στα αυγά τους.. Πρόκειται ίσως για το πιο ηλίθιο δίλημμα που έχει αναπαραχθεί στο νησί μας από τα ντόπια αλλά και από τα απανταχού «παπαγαλάκια». Και το αστείο είναι ότι διαλαλούν, ότι όσοι αντιπολιτεύονται το Δήμαρχο, σου λένε «αφήστε τον να κάνει ένα έργο και μετά να τον κρίνεται». Μάλιστα τον καλούν σε συγκεντρώσεις στα Βόρεια προάστια της Αθήνας για ακούσουν από τον ίδιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Και να σκεφτείς ότι έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ και μπορεί να κάνει και φυσικά κάνει ότι τραβάει η «ορεξή του».

ΞΑΦΝΙΚΑ, μας ενέσκηψε η ανάγκη της Ιθάκης να αποκτήσει κτηματολόγιο και χωροταξικό αλλά και αεροδρόμιο και λιμάνια πολλά!!! Όπως επίσης, ξαφνικά μας προέκυψε και θέμα «φιλοπατρίας» γιατί λεγόταν ότι θα φέρνανε λεφτά από το εξωτερικό, αλλά το ξεχάσαμε αυτό μιας και μας έτυχε να πληρώσουμε «τα μαύρα» της πρώην τετραετίας. Αφήνουμε παράμερα το γεγονός, ότι η άποψη αυτή είναι μάλλον για γέλια, γιατί αυτός που χαρίζει 20 εκ. σε Δήμους στη Ρουμανία, δεν έχει χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο της αίθουσας του Μορφωτικού Κέντρου Ιθάκης για να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο τις συνεδριάσεις του από τη μια και από την άλλη να γίνει ο ίδιος μέγας ευεργέτης του Ιδρύματος. Πολιτική με διλήμματα επιπέδου πρώτης δημοτικού δεν μπορεί να γίνει….Ακουσον άκουσον να γίνεται παζάρι αν ο Δήμος Ιθάκης θα πληρώσει 400 η 200€ τη κάθε συνεδρίαση, σε ένα ίδρυμα που οι διάφορες επιχορηγήσεις- ξεπερνάνε τις 400.000€ ο Δήμος έχει δώσει τα τελευταία 15 χρόνια.

ΕΥΤΥΧΩΣ και επισήμως, τα παπαγαλάκια δεν έχουν μπει ακόμη μέσα από την αμελώς ανοικτή τηλεόραση στο σπίτι, μιας και ο Δήμαρχος στο θέμα αυτό ποιείν την νήσσαν αφού διακηρύττει ότι δεν μπαίνει σε πράξεις μη νόμιμες, δηλαδή να λειτουργήσει τη Δημοτική Τηλεόραση. Η νομιμότητα μας έφαγε είναι βλέπεις κάτι που χαρακτηρίζει τον ίδιο. Τα παπαγαλάκια αν και μικρά σε μέγεθος διαθέτουν φωνή μεγάλη και προϋπολογισμό παχύ, και ευγενική χορηγία , οπότε δεν τα βλέπω να φεύγουν γρήγορα. Εν τω μεταξύ, ένα διώχνεις, δύο έρχονται. Επιτήδειοι έχουν αναλάβει σοφά να τα δασκαλέψουν πως να μας χαρχαλέψουν. Και να μας πείσουν ότι όλα πάνε απολύτως καλά ή απολύτως άσχημα. Ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια αντί να τρώμε με σιδερένια. Ανοίγονται μπροστά μας ένα σωρό δρόμοι καλοπέρασης. Ότι αν τυγχάνεις επιχειρηματίας αν δεν προλάβεις να κλείσεις την επιχείρηση σου λόγω οικονομικής κρίσης, θα σου ανοιχτεί ένας πακτωλός Δημοτικής τζάμπα και εύκολα προσβάσιμης χρηματοδότησης. Ότι είσαι είτε απολύτως έξυπνος είτε απολύτως ηλίθιος.

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ έχουν γεμίσει τα καφενεία και τη ζωή μας και είναι περισσότερα ακόμα και από τους μπλε και πράσινους κόκκους του Αριέλ. Μόνο που από αυτά τίποτα δεν μας ξεπλένει... Και πασιφανώς, θα πρέπει να σεβαστούμε την ετυμηγορία των εκλογών, αν και αρκετοί το μετανιώνουν απ τη στιγμή που θα τους ενοχλήσει σε ότι προσωπικό τους θέμα ο Δήμαρχος βρεθεί απέναντι τους. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι οι πρώην Δήμαρχοι Καραβίας και Αρσένης, αλλά και ο Σκληρός και ο Ταφλαμπάς και άλλοι φοράνε παντελόνια ακόμη για να προτρέξουν σε ανώνυμες καταγγελίες εναντίον του σημερινού Δημάρχου. Έχουν ονοματεπώνυμο και δεν φοράνε τη μάσκα υπαλλήλου του Δήμου, αλλά και κανενός άλλου. Ότι έχουν να πουν το λένε στα ίσια και δεν κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα στο zougla.gr, στο tromaktiko, η στις καταγγελίες προς τον εισαγγελέα. Ούτε βγαίνουν δεξιά και αριστερά να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για εσωτερική κατανάλωση. Ούτε παίρνουν τη θέση όλων εκείνων που «σέρνονται» για μια θέση που ο αφέντης τους έχει υποσχεθεί προεκλογικά. Γιατί «μαύρα» δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν κατά τις δηλώσεις του νέου Δημάρχου. Αυτά για αρχή γατί το θέμα θα έχει και συνέχεια, γιατί Δήμαρχος με τσαμπουκά….. μακριά από εδώ!!!

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ο ίδιος με την ανοχή των συμβούλων του, «πετάει» πεντακόσιες και πλέον χιλιάδες για χωροταξικό, κτηματολόγιο, ανάπλαση Δημαρχείου, γκρέμισμα της πλατείας στο Βαθύ, προσλήψεις με φωτογραφικές προκηρύξεις, συμβούλους νομικούς και πρώτου βαθμού συγγενείας ειδικούς σε θέματα παιδείας. Πιστεύω ότι είναι ο μόνος Δήμαρχος που σε ΔΣ ρώτησε την αντιπολίτευση «πως τη θέλετε την αδελφή μου, ως εθελόντρια η με μισθό». Και στην απάντηση της Αντιπολίτευσης να τη πάρει στο Δήμο με νόμιμες διαδικασίες, ο ίδιος ανταπάντησε «τότε θα τη πάρω με μισθό». Να ένας λόγος σοβαρός κ. Δήμαρχε να γραφτείται στο βιβλίο Γκίνες. Καλό σας Τριώδιο!!!

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.