Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κατασκευή δύο μεγάλων αναπτυξιακών έργων στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια του νησιού μας

Αναδημοσιεύουμε από το Kefaloniaphotonews.

Σε κοινή σύσκεψη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Βαλέττα και τον Λιμενάρχη Αργοστολίου Γιώργο Καλιτσουνάκη αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης και εν συνεχεία η κατασκευή δύο μεγάλων αναπτυξιακών έργων στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια του νησιού μας που αποτελούν ταυτόχρονα και τις δύο κύριες πύλες εισόδου και εξόδου, την Σάμη και τον Πόρο.

Πρόκειται για την κατασκευή δύο μεγάλων επιβατικών σταθμών (μία για κάθε λιμάνι) που θα αποτελούνται από κτίριο που θα περιλαμβάνει: Αίθουσα αναμονής επιβατών, χώρο φιλοξενίας των επιβατών του ΚΤΕΛ, κυλικείο, τουαλέτες καθώς και τα counter των εισιτηρίων των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια.

Το μεγάλο αυτό έργο έχει ως στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας, τον εξωραϊσμό και την αλλαγή εικόνας προς το καλύτερο για τα λιμάνια της Σάμης και του Πόρου. Η εκπόνηση της μελέτης θα γίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλλονιάς, το έργο δε θα αυτοχρηματοδοτηθεί από πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

Είναι ένα έργο που αποτελούσε στόχο και όραμα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση από την εποχή που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των νησιών μας και πλέον προωθεί με ικανοποίηση την υλοποίησή του ως Δήμαρχος Κεφαλλονιάς.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκπόνηση δύο ακόμη μελετών με αντικείμενο τον εξωραϊσμό της παραλίας Αργοστολίου.

Η πρώτη μελέτη θα αφορά στην περιοχή από την Γέφυρα De Bosset μέχρι την παλαιά Δημοτική Αγορά, ενώ η δεύτερη θα αφορά στην περιοχή του Μαιστράτου.

Ήδη σήμερα το θέμα των δύο μεγάλων έργων στα λιμάνια Σάμης & Πόρου θα τεθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, όπου θα ληφθεί και η σχετική απόφαση.


Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/

4 σχόλια:

  1. θα βρωμίσει το λιμάνι με παράγκες (κάποιος θα τα κονομίσει να τις φτιάξει) και θα ανοίξει μαγαζάκι έτσι ώστε κάποιος καραδεξιός να τα κονομάει...
    Ζήτω η απελευθέρωση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ

    Οι αρχαίοι, που δεν ήταν οραματιστές, κατασκεύαζαν μεγαλιθικά κάστρα. Οι νέοι απαντάνε με όγκους σταθμών, μπορεί και αποθηκών, γραφείων και δεν ξέρω ποιων άλλων κτηρίων. Υπάρχει όμως μια διαφορά: εκείνοι με τα τείχη διαμέσου του χρόνου έστειλαν σε εμάς μνήμη και ιστορία που μεταλλάχτηκαν σε αίσθηση. Εμείς, σε πείσμα τους θα στείλουμε στο μέλλον, κτήρια μιας πιθανά αραχνιασμένης αισθητικής.
    Αλήθεια πού θα χτιστούν; Μήπως εκεί που έπρεπε να χτιστεί
    μια βιβλιοθήκη;
    ένα μουσείο;
    ένας σύγχρονος παιδικός σταθμός;
    ένα υπαίθριο θέατρο;
    ένα κτήριο νεολαίας;

    Το Αργοστόλι, λοιπόν, θα εξωραϊστεί. Χειροκροτούν, βέβαια οι κάτοικοί του. Αλλά, είπαμε. Ένωση των πόλεων μετά από...25 αιώνες.
    Κι η Σάμη; η Σάμη μας; Ένα αισθητικό τερατούργημα. Η είσοδος και η έξοδος της Κεφαλονιάς. Ακριβώς όπως όταν πηγαίνεις παντού. Κάθεσαι οπουδήποτε εκτός από την είσοδο και την έξοδο. Γιατί εκεί αφήνεις μόνο ό, τι θέλεις να βγάλεις από πάνω σου, να πετάξεις, δηλαδή.
    Και, δυστυχώς, τα ζάρια έχουν ριχτεί προ πολλού. Μάταιος κόπος. Άλλοι οραματίζονται και άλλοι υπνωδούν, μόνο.

    Ας είμαι επομένως ένας που δεν θέλει τέτοια αναπτυξιακά έργα. Έργα, δηλαδή, που αποβλέπουν και σε μια αβέβαιη οικονομική εισροή. Ξέρω, θα μου πουν διάφορα καλά και ονειρεμένα που επιφυλάσσει η κατασκευή τέτοιων έργων. Θα χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως νοικοκύρεμα, ομορφιά, πολιτισμός,οικονομική άνθηση κλπ. κλπ... Αν το περιεχόμενο αυτών των λέξεων κρύβεται μόνο στη μορφή και στην αποστολή τέτοιων αρχιτεκτονημάτων ουδόλως με ενδιαφέρει.

    Συγχωρήστε με που για μένα αναπτυξιακά έργα είναι άλλα: τα παραπάνω δηλαδή. Που λείπουν από τη Σάμη. Γιατί έργα ανάπτυξης δεν είναι αποκλειστικά εκείνα που οραματίζεστε εσείς, αλλά εκείνα που φαντάζουν, δυστυχώς άπιαστα στα όνειρα των νέων παιδιών αυτού του τόπου. Πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι κυρίως η πνευματική, η πολιτιστική ανάπτυξη μιας περιοχής είναι το ουσιαστικό μέλλον; Και σε αυτήν εσείς πρέπει να επενδύετε; Και όχι στην πολύ πιθανή βλαχομπαρόκ αρχιτεκτονική ενός τέτοιου κτηρίου;

    Χαίρετε, λοιπόν οι παντοειδείς μέγιστοι οραματιστές της αείποτε εραλδικής ωραιότητος μιας νοητά πανωραίας Σάμης, αλλά και μιας Σάμης που μηδέποτε την ονειρευτήκατε όπως της αξίζει.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου παραμένει Σαμικός. Και μάλιστα ο πρώην δήμαρχος Σάμης. Για να είμαστε σίγουροι οτι θα συνεχιστεί το ...γλέντι πάνω στην άμοιρη αυτή πόλη. Θα συνεχιστούν τα έργα πνοής μόνο που τώρα θα επενδύονται με τα οράματα του δημάρχου. που δεν βρήκε σαμικό να κάνει αντιδήμαρχο σάμης. Ποιον να βάλει θα μου πείτε....

    έργα πνοής λοιπόν. ξέρουν από αυτά οι μηδέποτε αποχωρήσαντες παράγοντες. πεζοί και εποχούμενοι. από την εποχή που μπήκαν και άλεσαν την παραλία. και τα αλεστικα μεταφέρθηκαν εδεκει λιγο παρακάτω, ξέρετε που.

    μαζί και τα λιμάνια της σαμης. ενα στο φάρο για να μαθαίνουν οι οδηγοί πως να μην πατανε πεζους και πως να μην πεφτουν στη θαλασα. και αλλο ενα στην πολη για να χωράνε τα υπερωκειανεια σαμης-αστακου. να δίνουν και ενα καφε τα παρακειμενα μαγαζια.

    ειμαστε ομως σιγουροι οτι οι σταθμοι θα ειναι αισθητικα αψογοι. οπως ολα τα εργα αυτης της νοοτροπιας. μεχρι να δουμε οτι δε φτανουν τα λεφτα. οπως με το λιμανι ν.2 που ασφαλτοστρώθηκε. καμμια σχεση με το λιμανι του πορου. μεχρι που θα φτασετε...

    σίγουρα ομως ειναι εργο πνοης. θα βολευε να φτιαχτει ο σταθμος στο λιμανι ν.2. εκει που έρχεται η ...πνοη απο το "βιολογικο". ποια ολβια σαμη ρε major. βοθροσαμη την ακουσα...

    μη_μιλας_δε_κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΙ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΙΙ

    Και για να συμπληρώσω το πιο πάνω κείμενό μου: οι αρχαίοι, λοιπόν, έλεγα μας άφησαν αίσθηση. Και συμπληρώνω: που αν θέλαμε θα την μεταφράζαμε και σε οικονομική άνθηση. Οι κατά καιρούς, όπως απεδείχθη ταγοί, αποποιούνταν ένα τέτοιο έργο. Εκμετάλλευση, δηλαδή, πρωτίστως πολιτιστική και μαζί τουριστική αξιοποίηση όλων των αρχαίων μνημείων της περιοχής. Και κατά πως φαίνεται οι νέοι ταγοί, μάλλον δεν γνωρίζουν ή δε θέλουν να βρουν το δρόμο που ανεβαίνει στον πολιτισμό, βεραμέντες, στην Κυάτιδα και στο Κάστρο και στο Ναό του Απόλλωνα και όχι μόνο.

    Επομένως εκλαμπρότατοι κύριοι, έμπλεοι μεγαλόπνοων έργων, γρηγορείτε! Τα υλικά είναι ακόμη φτηνά, όπως άλλωστε οι αισθήσεις και τα οράματά μας...

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.