Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

TEI Ιονίων Νήσων: Αναβάθμιση Εντεταλμένου (Έκτακτου) Διδακτικού Προσωπικού

Αναβάθμιση Εντεταλμένου (Έκτακτου) Διδακτικού Προσωπικού ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας σπουδών και της παροχής όσο το δυνατόν πιο άρτιας εκπαίδευσης προς τους φοιτητές μας, επιθυμούμε να ενημερώσουμε σχετικά με την αναβάθμιση των προσόντων των διδασκόντων που συντελέστηκε κατά τη φετινή επιλογή Εντεταλμένου (Έκτακτου) Διδακτικού Προσωπικού στο Ίδρυμα μας.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποτελείται από 8 Τμήματα (4 στην Κεφαλονιά, 2 στην Ζάκυνθο και 2 στην Λευκάδα). Σε όλα τα Τμήματα παρατηρείται αναβάθμιση των προσόντων του επιλεγόμενου έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε σχέση με τα πτυχία που έχουν στην κατοχή τους αλλά και την εμπειρία τους. Συνολικά οι διδάσκοντες, κάτοχοι Διδακτορικού διπλώματος αυξήθηκαν κατά 34.6% σε σχέση με την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2009-2010. Η αύξηση των διδασκόντων που είναι κάτοχοι Διδακτορικού διπλώματος οδήγησε σε μείωση των διδασκόντων που κατέχουν Μεταπτυχιακό δίπλωμα κατά 11% και των διδασκόντων που κατέχουν μόνο πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά 20%. Είναι φανερό ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική αναβάθμιση των τυπικών προσόντων των διδασκόντων.



Η παραπάνω μεταβολή είναι σίγουρο ότι αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα των σπουδών στα Τμήματα μας, ενώ ταυτόχρονα δείχνει το ενδιαφέρον των επιστημόνων για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με ιδιαίτερα σημαντικές σπουδές, πολλοί από αυτούς μάλιστα κατάγονται ή/και κατοικούν στα νησιά μας. Προτρέπουμε και άλλους επιστήμονες που διαθέτουν ανάλογα προσόντα και επιθυμούν να διδάξουν στο Ίδρυμα μας, να παρακολουθούν τις δραστηριότητες μας μέσα από τους Δικτυακούς τόπους του Ιδρύματος και να καταθέτουν αιτήσεις κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο κάθε χρόνο.

Πρέπει να αναφερθεί ότι οι παραπάνω επιστήμονες που διδάσκουν φέτος στο Ίδρυμά μας πλαισιώνουν τους πολύ καλούς μόνιμους καθηγητές του Ιδρύματος.

Βασικός στόχος του Ιδρύματος και της Διοικούσας Επιτροπής είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης προς τους φοιτητές μας αλλά και η στενή και αμοιβαία επωφελής σχέση των Τμημάτων μας με τις τοπικές κοινωνίες που τα περιβάλλουν, με την αξιοποίηση του πλούσιου επιστημονικού δυναμικού που διαθέτουν.

Ενημερώνουμε, τέλος, ότι όποιος επιθυμεί να συμπεριληφθεί στην λίστα των αποδεκτών των Δελτίων Τύπων και ανακοινώσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Μ.Μ.Ε., Σύλλογοι, φυσικά πρόσωπα κ.τ.λ) μπορεί να στείλει e-mail με τη διεύθυνση που επιθυμεί να συμπεριληφθεί στο: epress@teiion.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.