Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Κρούσσος: Αν είχαμε δημοκρατία, κ. Μοσχόπουλε, κ. βουλευτή...

Για το βουλευτή μας, κ Σπύρο Μοσχόπουλο,

Αν είχαμε δημοκρατία, θάλεγα πως ζούμε το τέλος της. Αυτό το τέλος ψηφίζουν κάθε μέρα οι τελευταίοι "έλληνες" βουλευτές, που ταυτόχρονα, είναι οι πρώτοι της νέα παγκόσμιας διακυβέρνησης. Με το μνημόνιο, έχετε εκχωρήσει και κυριαρχικά δικαιώματα, κ. Σπύρο, αν δεν το θυμάστε.

Αυτά ψηφίζετε, κ. Μοσχόπουλε. Για να μη πάμε σε πρόωρες εκλογές και χάσετε το μισθό λίγων, ακόμα , μηνών.

Δεν έχετε κάποιον άλλον λόγο. Δεν πείθετε. Τα πιο κάτω λόγια του "πρωθυπουργού" , όταν δεν θυμίζουν Παττακό, είναι για τα σκουπίδια.

"...το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε το έργο της σωτηρίας και αναμόρφωσης της πατρίδας ή αν θα πάμε πίσω στην παρακμή, τη φαυλοκρατία και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου"...

Αυτό το δίλημμα, πάνω στο οποίο στηρίζετε την ψήφο σας, μόνοι σας το φτιάξατε, για να δικαιολογήσετε τη συνέχιση της μισθοδοσίας σας. Άκουσα και τη φίλη τη Λούκα να λέει τα ίδια και παραπλήσια. Έχουμε κι άλλα, δικά μας, διλήμματα, κύριε βουλευτά, αλλά κανείς δεν μας αφήνει να τα βάλουμε στο τραπέζι. Μόνοι σας τα λέτε, μόνοι σας ψηφίζετε, ερήμην της κοινωνίας, ερήμην αυτών που σας ψήφισαν. Είμαστε μια από τις λίγες χώρες που ποτέ δεν κάνει δημοψήφισμα.

Τον Παπαδόπουλο τον Α' , θυμίζετε, κ.Μοσχόπουλε, όταν βάζετε τέτοια διλήμματα και μας καλείτε να διαλέξουμε με το "μπρος γκρεμός και πίσω πάλι γκρεμός". (Ετοιμάζεται ο Αλ. Παπαδόπουλος ο Β' και πρέπει να τα ξεχωρίζουμε , πια).

"Ελαυνόμεθα αποκλειστικώς από πατριωτικά κίνητρα και επιδιώκομεν να καταργήσωμεν την φαυλοκρατίαν. Να εξυγιάνωμεν τον δημόσιον βίον. Να απομακρύνωμεν από τον οργανισμόν της Χώρας την σήψιν από την οποίαν εκινδύνευε". (Αυτό είναι από το Διάγγελμα της χούντας προς τον Ελληνικό Λαό, μετά το Πολυτεχνείο!)

Πόσο σας μοιάζει, κύριε Σπύρο!!!

"Έχουμε σχέδια και στρατηγική και το αποδεικνύουμε", είπε και διευκρίνισε ο "πρωθυπουργός": "Το 2011 συνεχίζουμε την προσπάθεια. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο. Δημιουργούμε εμπιστοσύνη στην οικονομία, ώστε το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 να επανέλθει η ανάπτυξη και, το 2013 να δρομολογήσουμε εξελίξεις οριστικής πια εξόδου από την κρίση, αλλά και από την οικονομική εξάρτηση".(θα τη βρεις, όπου και την προηγούμενη δήλωση)

Επειδή, την ίδια περίοδο, δήλωνε πως μέσα στο 2010 οι τράπεζες θα βγουν από την κρίση και ...μετά τους έδωσε εγγυήσεις για άλλα 25 δις, μήπως πρέπει να σας τη φυλάξουμε αυτή τη δήλωση, κ.Μοσχόπουλε, και να σας ρωτήσουμε το 2011, 2012 ή 2013; Πότε θα είσαστε εύκαιρος για τέτοιες ερωτήσεις;

Μία - μία ξηλώνετε τις δημοκρατικές κατακτήσεις. Και το μπορείτε, γιατί ποτέ δεν είχαμε δημοκρατία. Κι έτσι, η παιδεία, τα ΜΜΕ, η πληροφόρηση, τα κόμματα, οι ναρκωτικές ιδεολογίες και πολλά άλλα μπορούσαν να φτιάξουν έναν άχρηστο και ανίκανο να αντιδράσει πληθυσμό. (Φταίω κι εγώ. Πολλά δεν ήξερα, αλλά τώρα έμαθα και για μένα, ποτέ δεν είναι αργά. Όσο υπάρχουν άνθρωποι.)

Ακόμα και με ναρκωτικά, σκορπίζετε θάνατο και αποβλάκωση. Ναρκώνετε και σκοτώνετε παιδιά, στο σχολείο, παριστάνοντας τους κήνσορες της απαγόρευσης. Και, φυσικά, ποτέ δεν ασχοληθήκατε πραγματικά, για να δείτε τι συμβαίνει. Και σας κατηγορώ ευθέως γι' αυτό. Δική σας επιλογή είναι η διαφθορά κι ο θάνατος.

Τα 120 ευρώ για μηνιάτικο σε μια οικοδομή είναι ένας καλός "πάτος", για όσους ψάχνουν να τον βρουν ακόμα, στηρίζοντας πολιτικούς πράκτορες της διεθνούς του κεφαλαίου, σαν τον βουλευτή μας. Τόσο παίρνει ένας εργάτης στη Λετονία, από την οποία το ΔΝΤ πέρασε , πριν από μας.

Δείτε αυτό, κ.Σπύρο:
Κέρδη ανα εργαζόμενο.
Τρίτοι στην Ευρώπη, με δεύτερη την άλλη κατεστραμμένη, την Ιρλανδία! Παγκόσμιο το πρόβλημα, παγκόσμια και η διακυβέρνηση της οποίας είστε βουλευτής.

Οι μισθοί και ο δημόσιος τομέας σας φταίει για το χρέος, κ.Μοσχόπουλε, ή το γεγονός πως έχετε πάψει να φορολογείτε τα κέρδη των λίγων;

Λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν τα παίρνετε από αυτούς που τα έχουν, κ.Σπύρο.

Τα παίρνετε από τους μη έχοντες και όπως ξέρετε, είμαι κι εγώ ανάμεσα τους. Πρέπει να πληρώσω φόρο, όντας , στην κυριολεξία, ζητιάνος. Δίνω, όπως ξέρετε, ένα έντυπο, όπως κάποιοι άλλοι δίνουν ένα στυλό ή χαρτομάντηλα. (δεν γράφω "πουλάω", γιατί θα με πάτε για φοροδιαφυγή).

Έκανα διακοπή εργασιών, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το ΤΕΒΕ και με φορολογείτε, αντι να δείτε που είναι τα κέρδη.



Για "τεκμήριο", έχω ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο ετών 29 και με φορολογείτε, κ. Μοσχόπουλε. Το έχετε ψηφίσει. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ έχει έδρα των επιχειρήσεων του το Λιχτενστάιν.

Το πιο μεγάλο μου έξοδο είναι η βενζίνη. Αν καταθέσω πινακίδες, επειδή δεν θάχω να πληρώσω τέλη και ασφάλιστρα, θα με γράψουν τα όργανα σας; Ξέρω κι άλλους, που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Ξέρω και δεκάδες σπίτια, που δεν έχουν ηλεκτρικό, γιατί το έκοψε η ΔΕΗ. Ξέρω και πεινασμένους, που δεν έχουν να φάνε. (Εγώ έχω φίλους, γι' αυτό).

ΠΟΤΕ' ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ και το ξέρετε. Κανείς δεν ξεχρεώνει, δανειζόμενος.

Και πώς να μη δανειζόμαστε, αφού , με υπογραφή ΠΑΣΟΚ και ανοχή ΝΔ,ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΛΑΟΣ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάθε άλλης πολιτικής δύναμης, που μιλά ελληνικά, παραδώσατε το χρήμα στους τραπεζίτες; Υποχρεωτικά , το δημόσιο αγαθό το κάνατε μονοπωλιακή ιδιοκτησία μιας διεθνούς ολιγαρχίας. Χτες , αυτό δεν το ξέραμε. Τώρα, ξέρουμε. Το ξέρετε κι εσείς κ. Μοσχόπουλε, πως, με αυτές τις προϋποθέσεις, ποτέ δεν θα ξεχρεώσουμε. Λέτε ψέμματα, κ. Σπύρο.

Για να πουληθούμε φτηνά, το κάνετε, κ. Σπύρο. Για να μας πάρουν την περιουσία φτηνά οι τράπεζες, για να μας πάρουν τη ζωή, πιο γρήγορα, δίχως περίθαλψη και σύνταξη, για να δουλέψουμε στα κάτεργα, που ετοιμάζετε. Πηγαίνετε μια βόλτα , κ.Σπύρο Μοσχόπουλε, στον κινέζικο ΟΛΠ, για να πάρετε μια γεύση από αυτό που μας ετοιμάζετε. Ελάτε μαζί μου, να πάμε μια βόλτα, όπου δε θα μιλάτε. Μόνο να ακούτε. Μπορείτε;

Σου τα έγραψα, έτσι, φίλε Σπύρο, γιατί μερικοί σε γλύφουν και μπορεί να νομίζεις πως όλα πάνε καλά για σένα στη σκέψη και τις καρδιές μας. Όλα στραβά είναι όσα ζούμε. Κι εσείς στραβά αρμενίζετε. Δεν θα περάσετε στην ιστορία, με καλό τρόπο. Ούτε έχετε ανάγκη τέτοια "δόξα" και τέτοιο μισθό.

Αυτό που λέγαμε "δημοκρατία", κ.Σπύρο το εκτελέσατε το 2010. Έχετε δίκιο, όταν λέτε η μεταπολίτευση τέλειωσε. Τέλειωσε και τώρα αρχίζει η κατοχή. Με την ψήφο σας. Και ο Χίτλερ, με τη ψήφο του λαού έγινε κυβέρνηση. Βαρειά η σύγκριση; Δε νομίζω.

Ο κ. Πάγκαλος ζητά ονόματα από το διαδίκτυο. Πόσο καιρό, άραγε, θα μπορώ να μιλάω, άφοβα; Να στο πω εγώ: όσο δεν νιώθετε απειλή, από τα λόγια μας.

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, κ. Σπύρο, αγαπητέ μου φίλε.

Σκληρά τα λόγια μου; Έχετε δίκιο και γι' αυτό ζητώ συγνώμη. Πολύ πιο σκληρό, όμως, είναι αυτό που βιώνουμε.

ΥΓ: Όσοι νιώθουν και ζουν έτσι, ας σμίξουμε, να φτιάξουμε τη ζωή μας, δημοκρατικά. Να αντισταθούμε σε όσα ψηφίζει ο βουλευτής. ΑΝΥΠΑΚΟΗ, με κάθε τρόπο. Να κάνουμε τις σπίθες , φωτιά.

(τα στοιχεία τα πήρα από εδώ:  http://histologion-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_10.html  )

Γιάννης Κων. Κρούσος

5 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαινω! ... γιατι του τα "χωνεις" τοσο ασχημα του Σπυρου ρε Γιαννη; ... τι 'ν' αυτα! ... και μετα του ζητας και συγνωμη; τα 'παιξες; ... φανταζομαι τι θα του 'λεγες αν δεν ηταν φιλος-σου αγαπητος ... μπαγιε-μου ... να σας χαιρεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεπιπτοντως, πληροφορουμαι οτι η Ιρλανδικη κυβερνηση καταφερε οικονομικη στηριξη υψους 85δις δολαριων απο το Δ.Ν.Τ., χ ω ρ ι ς να υπογραψει κανενα μνημονιο, θετοντας ως μοναδικο γνωμονα των αποφασεων-της το συμφερον του λαου-της. Την ειδηση αυτη την αφιερωνω στους αποχαυνωμενους κι αψυχους πολιτικαντιδες- ψαλτες θανασημα μονοτονων πολιτικολογιδριων, ανικανους να κριτικαρουν την καθημερινοτητα, πατωντας στα βηματα της πραγματικοτητας, ωστε να δωσουν λυσεις, καθως επισης στους "αγαπητους-τους φιλους"- ψηφοφορους-τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορέ ΑΝΑMAΜΑΛΑ να το πάρουμε λίγο ανάποδα; Από την Ιρλανδία τι έχουν να κερδίσουν; Γιατί να την εξαθλιώσουν; Ή να την φοβίσουν ότι θα εξαθλιωθεί; Βέβαια σαν λαοί είναι και αυτοί από τα μαύρα πρόβατα όπως και εμείς και παίρνουν και αυτοί μαθήματα σπασίματος του τσαμπουκά θα έλεγα. Στην Ελλάδα όμως έχει μάλλον αποδεχθεί ότι έχουν πέσει τα κοράκια να φάνε ορυκτό πλούτο.
    Με τι προσόντα μπήκαμε στην ΕΟΚ; Πιστεύω με τα μελλοντικά οφέλη της εξόρυξης πετρελαίου για την Ευρώπη. Από εκεί ξεκίνησαν όλα τα δεινά του Αιγαίου. Σιγά μην τα άφηναν οι υπερατλαντικοί. Αυτό φαίνεται τώρα με την κόντρα δολαρίου- ευρώ.
    Σε αυτό το παιχνίδι άντε να βγάλεις άκρη, με αρχή ότι σαν λαός δεν χαμπαριάζουμε και από την άλλη το πετρέλαιο δεν ανήκει στα μικρά κράτη. Να πατώσουμε αποκλείεται, αλλά θα φάμε κοινώς ξεγελάσματα.
    Ίσως φαίνεται ένα φανταστικό σενάριο αλλά και η κατάσταση που βρισκόμαστε δεν είναι κάτι χειρότερο από φανταστική; Ας μην «τσιμπάμε», δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη σαν κράτος να φτάνεις σχεδόν στο μηδέν. Χορεύουμε απλώς έναν καλά σχεδιασμένο από χρόνια, Αμερικανοευρωπαϊκό χορό με απώτερα οφέλη για αυτούς. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι δεν θέλουν και ένα λαό εξαγριωμένο. Εκεί παίζεται το παιχνίδι...
    Φαίνεται λίγο τρελό έ;

    Υ.Γ.
    Ορέ Κοντραστάρε ευλοημένε, τον Ψαθά με τη Χούντα μου θυμίζεις,που έκοψε το χρονογράφημα αλλά όταν τον έπιασε βιολοντσέλο στα άντερα το ματαρχίνησε.
    Που θα πάει ορέ δε θα πιάσει και σένανε ; Σε περιμένω τώρα τσι γιορτάδες, έλα ορέ να μας «μυρίσει» και λίγο τσίκνα. Την έχει ανάγκη το μυαλό φραδέλε! Α μπα με σένανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπα κι εγώ, δε θα σκάσoυνε μύτη τα ιστορικά πρόσωπα ετούτης της διαδικτυακής παρέας; Το λοιπόν, σας έπιασα! Τι, δηλαδή μονάχα εγώ θα γράφω πότε πότε τσι παπαρδέλες μου;
    Όσο για τον ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟ, μου φαίνεται ότι κάπου τσαρκαρεύει καινούργιες λέξεις. Έτσι κάνουν άλλωστε οι μεγάλοι. Κι όπου νάναι θα σκάσει μύτη.Ο Μικέλης ο Άβλιχος επήαινε ίσαμε τα Λέπεδα να πάρει αέρα κι αμά, όπως έλεγε "όταν έπιανε τη Μούσα από τ' αυτί", έγραφε. Αλλά θα φανεί δε θα φανεί; Η επικαιρότητα, είμαι σίγουρος, ότι τον έχει εμπνεύσει. Άρα θα μαζεύει υλικό κι όπου νάναι θα επανέλθει. Εχτός κι αν κάτι τον επείραξε, όπως άφησε να φανεί στο τελευταίο του σημείωμα. Αλλά τι; δεν μπορεί να μας το πει με ένα δεκαπεντασύλλαβο;
    Λοιπόν, ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΕ, άμα διαβάσεις ετούτα που σου λέμε, κάνε την εμφάνισή σου. Να γελάσει λιγάκι και το χειλάκι μας, αλλά με βαθειό νόημα όπως εσύ ξέρεις να μας τα φεστάρεις, που έτσι κι αν τολμήσεις να ανοίξεις την τηλεόραση θα δεις κάτι καλαπόδες με βλέμματα πότε ταύρου (πρέπει να κουρέψουμε τσι απολαβές, πρέπει να υποστούμε κάποιες θυσίες) και πότε μετανοούσας Μαγδαληνής (εμείς δε θέλουμε να υποφέρετε, εμείς ξέρετε πόσο πονάμε, εμείς θέλουμε να σας σώσουμε) να μας λαμπάζουνε, διαλέ παρ 'το στανιό τσου μην πω τσίποτσι άλλο...


    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ορε" Staratοs", γνωριζεις κατι συγκεκριμενο οσον αφορα τον ορυκτο πλουτο της χωρας-μας, που ν' αποδεικνυει οτι ο σαματας ειναι προβλημα εθνοκεντρικου επαρχιωτισμου και οχι παγκοσμιου χαρακτηρα οικονομικο; Αν γνωριζεις κι οχι υποθετεις κατι, θα μ' ενδιεφερε πολυ να το μαθω! ... αργοτερα βεβαια, ... αυτη τη περιοδο ας γαληνεψουμε ψυχη τε και σωματι! το χρειαζομαστε πιο πολυ απο ποτε νομιζω! ...
    Δεν ευχομαι ποτε τιποτα ... π α λ ε υ ω και κ α τ ο ρ θ ω ν ω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.