Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Φορέας Διαχείρισης Αίνου: Δελτίο Τύπου


Αργοστόλι, 07.12.2010
Αρ. Πρωτ.: 294

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορηθήκαμε ότι οργανώνεται στις 12.12.2010 από διάφορους φορείς η αναδάσωση περιοχών της Κεφαλονιάς. Να σημειωθεί ότι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου δεν είχε καμία σχετική υπεύθυνη ενημέρωση.

Με αυτή την ευκαιρία κάνουμε γνωστό σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τον ιδρυτικό Νόμο των Εθνικών Δρυμών στην χώρα μας, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρόμοια παρέμβαση εντός αυτών, με εξαίρεση έκτακτες περιπτώσεις και πάντως με την άδεια των αρμοδίων Αρχών.
Ειδικότερα στην Κεφαλονιά, λόγω της ύπαρξης του Εθνικού Δρυμού Αίνου, η ίδρυση του οποίου αποσκοπεί κυρίως στην προστασία της κεφαλληνιακής Ελάτης (Abies cephalonica), o Φορέας Διαχείρισης του Δρυμού συνιστά να αποφευχθεί οπωσδήποτε η δενδροφύτευση οποιουδήποτε είδους Ελάτης στη νήσο. Τούτο επιβάλλεται για να προστατευθεί από ενδεχόμενη υβριδοποίηση η γενετική καθαρότητα του ελατοδάσους του Αίνου, ο οποίος αποτελεί τον κλασσικό τόπο (loco classicus) -κατά την επιστημονική έκφραση- εμφάνισης της τυπικής Abies cephalonica.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.