Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αποφάσεις Νομαρχιακού Συμβουλίου της 8/12/2010

Από την ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης αναδημοσιεύουμε τις αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου (8/12/2010). Να επισημάνουμε ότι δύο από τα έργα αυτά αναφέρονται στην περιοχή μας. 

Στην τελευταία Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου εκτός των άλλων θεμάτων έγινε συζήτηση και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για έργα του Νομού.

  • Έργο «Αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση του Παλιού Δημοτικού Ληξουρίου» με προυπ/σμό 3.425.000 Ευρώ. Αυτό το έργο προτάθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ιονίων Νήσων) σε ειδικό χρηματοδοτικό μέτρο που έχει ήδη προκηρυχθεί. Η ολοκλήρωση του έργου θα προσδώσει στην πόλη του Ληξουρίου μια ακόμη πηγή ανάπτυξης και αφετέρου, αυτή η περιοχή της πόλης που παραμένει επί τόσα χρόνια υποβαθμισμένη, θα πάρει ένα σύγχρονο ζωντανό πρόσωπο. Η πρόταση θα κατατεθεί σε συνεργασία με το Δήμο Παλικής.
  • Έργο «Διαπλάτυνσης Επαρχιακής Οδού Καραβόμυλος – Αγια Ευφημία» προυπ/σμού 5.100.000 Ευρώ. Η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ελήφθη προκειμένου το έργο να ενταχθεί για χρηματοδότηση σε άμεσα επικείμενη πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής Ιονίων Νήσων. Το έργο έχει πλήρη ετοιμότητα και για αυτό η ένταξη του είναι σχεδόν βέβαιη.

Άλλα έργα και δράσεις που αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο:
Επίσης εγκρίθηκε η αποδοχή της αρχικής πίστωσης από το Υπουργείο Οικονομικών για το «Χάρακα» με το ποσό των 2.000.000€.

Όπως αποδεικνύεται και από τα παραπάνω το έργο της Νομαρχίας συνεχίζεται αμείωτο και μετά τις εκλογές και θα συνεχισθεί έως τις 31/12/2010 όπως επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ο Νομάρχης Διονύσης Γεωργάτος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: http://www.na-kefalinia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=1276&cnode=44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.