Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ...ΜΠΑΓΙΕ ΜΟΥ!!!

Μπαγιέ μου … Αίσχος!!!
Εντροπής! Δε ματάγινε !
Γροθιές στη μετόπη, και τη σπάλα. Ράισμα στον αστράγαλο…

Ο Κοντραστάρος στο κέντρο υγείας στα Μεσσοβούνια για τσοι πρώτες βοήθειες!
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ : Ριμπαρτατούρα και από καρδιάς, πατριώτες αγκάλιασαν τσους φίλους του «ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙΣ!!!» Ούλο το Σαββατοκύριακο! Ο πάρεδρος του αντιεκλογικού αγώνα σκρεμίδεψε σε αγκαλιές και «σάλια»!

Με αφετηρία την κουνόπετρα έκαμε άλλοτε συλίντρεχος άλλοτε στακαριστός ούλη την δυτική και βόρια Κεφαλονιά. Μήτε έταζε όπως τα άλλα τα συφερτά! Μήτε και ψευδότουνε όπως χλέμπα!
Από τσου Σουλάρους και τα Φαβατάτα τσου Κουβαλάδες και τη Κοντογενάδα.
Απ τον Αθέρα στα Ζόλα κι απ τον Αγκόνα στα Δραπανίτικα, τσου Βασιλικάδες, τα Ζεμπελάτα, τα Τζαμαρελάτα, το Μάγγανο και τα Στελιάτα…
Σκουξιές, λυσσουρία, χορευταράδες παγαίνανε τον κουτσό !!! Δεπουτάδος ο Κοντραστάρος! Χαράς ευαγγέλια!!!
«ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙΣ» Ο ένας στον άλωνε! «Να μη Συφτάσεις» ο άλωνες στον ένα! Ποτές οι εκλοές δεν είχαν την πρέπουσα θέση όπως τα τώρα!!! Ποτές δεν αιστανόταν ο κοσμάκης τόσο λεύτερος, χώρις μαλάτσες και ντεούτσο!

Στα πιστρόφια ο πρόεδρος τα πε ξάστερα και στη κοσμοπλημμύρα στα Κονιδαράτα ( εκεί που στακάρισε η πομπή και συνέβη η τραγωδία…αργότερα…) Είπε το λοιπό ο πρόεδρος
: Κονιδαράδες άθρωποι ! Καλός σας βρίσκω. Καλός με απαντάτε.
Ούλοι μαζί να τσου κόψουμε το κσάι!!! Ντίρα βία σπίτι τσου!

Πρωτόρχομαι στο χωργιό σας με την ορπίδα και δε μοιράζω τηγανίτες μήτε χούρχουδα! Δεν είμαι ξερός κι απόξενος μα ξέρω που πατώ! Και δε μιλώ του κώλου μου, ούτε για να τ ακούν οι τοίχοι!!! Η επόμενη μέρα έτσι κι αλός θα ναι ΜΑΥΡΗ κι αραχνιασμένη! ΜΑΥΡΗ σαν τα φτερά του κοράκου ! Εσείς ΜΗ ΜΠΟΓΙΑΤΙΖΕΤΑΙ!!! Πόρκα μιζέρια…Φινιμέντο!!! ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙΣ!!!
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ: Ένας από πούλιο πέρα, πετιέται σαν το ράπανο σκέτος φόκος και σκούζει «Κακοχρονάχεις και να μπει ο διάουλος μέσα σου».
Τρέχει συλίντριχος και φόρα μάσκαρα κάνει τον πρόεδρο κούκαλο!
Φωνές … ικεσίες, στολίσματα, φάπες…

«Για το Θειόνε!», «Ε! Βόι τση Σαρακοστής!», «Κάμε τον ούρδου!», «Μούσουλα κάμετε τον άχωστο!»
Τα Κονιδαράτα από δεκοκτώ χωριά γινήκανε! Ο Σταράτος πιάνει τον μασκαρά απ το πόδι, ο Άμπλογκος εκάλιε τσοι αστυνομίες, ο Αναμάμαλας έσκουζε «Άσε κάτου τον Άγιο, διάουλε!» Οι ανώνυμοι γοργά το νε μαζέψανε και ο Μάτζορης που ήρτε μετέπειτα μας ομολόγησε πως ο φασαρίας ήτο υποψήφιος στον Κοθρέα στο ψηφοδέρτιο του χοντρού γκόμενου…Εκιού που βάφει τα νύχια του και τάζει λαγούς με περιδέραια… « Και που το νε καλογνωρίζεις ορέ Μάτζορη;» Λέγει ο Γραμματικός: «Σα πολλά πιτιτέλια, πάρε δώσε και νιτερέσα έχεις με τσου οχτρούς του νησιού» λέγει ο Άμπλογκος. «Ναι! σουλατσάρει στα δίχτυα και τσου τηλέγραφους και διαλογίζεται με τσου άλλους!» Φωνασκούσαν οι ανώνυμοι. Το μουγκρητό του Κοντραστάρου σίγασε τα θέμελα!

Κ: «Ανάθεμά με, τραβάω του λιναριού τα πάθη!...Επέσανε τα πάκια μου…
Άθρωποι απαρατήστε τη ρακόλτα και το ψαχούλεμα του Μάτζορη ! Είναι σοφός και οι σοφοί είναι ελεύτεροι να κάμουνε την όρεξή τσου! Παρί τραβάτε με τσου γιατρούς και φέρτε μου ένα ρακοπότηρο άκουα.»
Γραμματικός: Άλαλος ο Πρόεδρος έκαμε τη νοσηλεία του, τα ράμματα, τα μπαλώματα του… Έγραφε κατακαθιστός στην κλίνη του ολοβραδίς για τα καλάθια και τα κοφίνια του και για την περίσταση. Μπρι ρίξει ο ήλιος ήτο ούλο σήκω πίθω. Χόρτασε με ξερογαλέτα κι αμά πάπαλα τα γκλαουνίσματα, τον έπιασε το γλυκύ του έκαμε μια σβούρα ανάστροφα και λέγει !
ΤΡΙΤΗ 2 / 10 / 2010
ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ: Δε παίζω εγώ το πορδόμυλο γραμματικέ! Το λοιπό; Και το Σταράτο δε βαρέσανε και άλλους τόσους!!! Ο αγώνας ποιο βαθιά! Θα χωθούμε στα ρουθούνια τσου και τώρα και μετά!!! Θα τσου κάνουμε για τα μούσουλα! Κι ας πατάω στα βελόνια! Τσι πορδές δε τσι φοβούμαι! Πισώκωλα δε πάω! Βγάλε ντουντούκα το λοιπό… ΟΎΛΟΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΤΖΟΡΗ, ΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΔΥΝΑΤΗ. ΟΥΛΟΙ! ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ…ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΖΩΞΗ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΣΟΥΡΟΥΠΟ. ΑΓ. ΔΥΝΑΤΗ ( ΚΟΡΥΦΗ) .
ΒΟΤΑ ΣΤΟ «ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙΣ!!!»

7 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ... ΟΡΘΙΟΣ ! ΖΗΤΩ! ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΕ ΕΙΜΑΙ ΑΝΙΨΙΟ ΣΟΥ ! ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΑΣΑΙ! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΑΚΙΖΩ!
    ΕΥΓΕ ΜΠΑΡΜΠΑ! ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαδώστε το! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ! Αυτό που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι εάν τα λευκά στις βουλευτικές εκλογές είναι 50% + 1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να διαλύσει τα υπάρχοντα κόμματα, να σχηματίσει έκτακτη κυβέρνηση συνεργασίας προσωρινή και να κηρύξει εκλογές με ΝΕΑ κόμματα. Αυτό δεν λέγεται στον κόσμο, για να μην υπάρχει δύναμη επιλογής στο λευκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΜΥΝΑ! ΕΦΑΓΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ, ΟΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ- ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ, ΑΚΟΥΣ Π Ι Σ Ω Π Λ Α Τ Α? ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΟΥΝΕ!!! . . . ΝΑΙ . . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΙΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ-ΤΟΥ! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ, ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ-ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ-ΤΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Otan spaei enas agwgos tou nerou enas tropos gia na stamatisei h plimira einai na exantlithei olo to nero ths phghs. Enas allos einai na voulwseis thn trupa grhgora kai me oti vreis mprosta sou. Gia na mhn pnigoume omws oloi thewrw pws einai kalutero na aksiopoihseis ta kalutera ergaleia pou exeis sthn diathesh sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ

    Φίλτατε Κοντραστάρο, κι άλλη φορά το έχω πει, συνεχίζεις επάξια την κεφαλονίτικη σατιρική πένα. Ευφυώς παρενέβεις σε τούτη τη συζήτηση με το πραγματικό -τι νόμιζες πως θα πω, φανταστικό;- κόμμα με το πολλάκις συναισθήματος ευχετικό του όνομα. Ξέρεις όμως το χιούμορ και η αληθινή σάτιρα κάπου στοχεύουν. Όταν οι μεγάλοι του κεφαλονίτικου χιούμορ σατίριζαν, στόχευαν κάπου: ο Λασκαράτος στην υποκρισία και τη θεομπαιξία κι ας τον λοιδώρησαν, ο Άβλιχος στην κοινωνική αδικία και τη σαπίλα, ο Μολφέτας στη μίζερη καθημερινότητα κλπ.κλπ. Η δική σου, ομολογουμένως οξεία πένα σκιαγραφεί ανάγλυφα το τοπίο της πολιτικής και κοινωνικής κατάντιας και απραξίας, αλλά πιστεύω ότι δεν στοχεύει στο κέντρο καθότι κάνει μεν σμπαράλια την πολιτική κατάντια αλλά αφήνει ανέπαφη την απραξία. Δηλαδή περιγράφει την πραγματικότητα αλλά χρησιμοποιεί ως αντίδοτο πάλι την ίδια κατάσταση, δηλαδή το κόμμα, έστω, φαντασιακό. ΑΛλά ξέρουμε ότι η άρνηση γεννιέται από την κατάφαση και η θέση από την αντίθεση για να γεννήσει μια άλλη θέση. Περιμένω, λοιπόν, τη θέση.

    Καιμε το συμπάθειο δηλαδής. Εγώ απάνου στη Γρούσπα, άλλα άκουσα. Για τούτο κάνω απόσχιση. Είμαι αθεράπευτα Γρουσπικός. Δεν έρκουμαι στην Αγιά Δυνατή. Εκτός κι άμα έχει βραστή γίδα από κειες που τηράνε σύξυλες το νοτιά και δεν πίνουνε νερό γι' αυτό βεραμένες είναι και νόστιμες. Και βέβαια κρασί ρομπόλα, όχι από κειο το ρημάδι το βοστυλίδι τση Γρούσπας που εγλέπαμε τον ουρανό σφοντύλι.
    Όσο για τα άλλα, "AM DE POY THA DOYME OTI THA DOYME, PAR' EXTOS KI AN TO DOUME"! (χρησμός τση Πυθίας από το ναό του Απόλλωνα).
    ΑΛήθεια, το ήξερες ότι η Πυθία ακόμα μασάει σκίνα και πού και πού καμιά δάφνη από τσου Άγιους Φανέντες και καθισμένη απά τσου ασβελαχτούς κάνει μαντεψιές; Το λοιπό, άμα ξέρεις που είναι πήαινε να τηνε ρωτήσεις για το ποιος θα κερδέψει τσι εκλογές, αλλά και για το κόμμα σου, ας το πω -μας). Εγώ επήα εψές μπονόρα-μπονόρα και μου είπε. ΑΛλά δεν το λέω, γιατί, δε θα μου ξαναπεί. "Να το πεις, μου είπε, μετά τσι εκλογές. Αλλιώς, κακομοίρη μου, θα σε βγάλω KORKOSOURI και ξέρεις τι τσου κάνουμε εμείς ευκειούς! ". Κι επειδή ελάμπαξα, αποφάσισα να μην το πω. Εχτός κι αν το πει και σε σένανε.
    Αμέ;

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ απανταω5 Νοε 2010, 3:26:00 μ.μ.

    Φίρτατε Μάτζορη. Του λόγου μου δεν είμαι μασκαράς ούτε Σάτυρος όπως λες!
    Η δε σάτιρα στοχεύει στο επίκεντρο τον όλον! Χρώμα τση το λευκό και ο δρόμο τση όλοι οι δρόμοι! Η σάτιρα δεν σωριάζεται σε μονόδρομους τα θέλει ούλα!
    Δεν έχει στόχο παρά την καρκούτα μας και δεν αποφασίζει κατά τα γούστα μας!
    Κι ας με λοιδορείτε το λοιπόν, τα μούτρα μου θα συνεχίσουν κατά τα λεγόμενά σου να γραφουλιάζουνε για την σαπίλα , την υποκρισία, τη θεομπαιξία… Όπου, κι απ’ όπου!
    Εσύ θες για κάπου να σιγάσω;
    Με γαρούφαλου άκρατη αγάπη θα σου απαντήσω στη κορφή απόψε στο βουνό και τόμου και δε προκάνεις θα το αναγνωστέψεις … Στην ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ… Η Αφεντιά σου να μην λησμονά εκειά που έγραψε απάνωθέ μου… Κυρίως για τσου προγόνους.
    ΣΟΥΡΟΥΠΟ ΑΓΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ( ΚΟΡΥΦΗ) ΒΟΤΑ ΣΤΟ ( ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙΣ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α-Κοντραστάρε σε χαιρετώ.
    Πρώτον: Ποτέ δεν έγραψα σάτυρος με -υ-. Δεύτερον: Μα τι λες; Θέλω να σιγάσεις; Μα σου ζητώ ακριβώς το αντίθετο: πέρα από την άρνηση να υπάρξει και η θέση.
    Τρίτον: Έψαχνα στο βουνό, μα δε βρήκα τίποτε. Γιατί δεν επήγατε;Μήπως δεν εβρήκατε γίδα και ρομπόλα;
    Τέταρτον: Μετράω ακόμα τα ψηφοδέρτια. Θρίαμβος. Προσεχώς θα παρουσιάσω τα αποτελέσματα. Περιμένω και τις κρίσεις σου για τα αποτελέσματα. Για να δω, θα δω επιτέλους τη θέση που είπαμε; Σε χαιρετώ πολλάκις.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.