Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης: Ξεκινάνε οι ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα»

Ithaca Friends of Homer Association Newsletter
Odysseus Palace Excavations to resume in December
www.friendsofhomer.gr , simple translation available

Ξεκινάνε οι ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα»

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για τις ανασκαφές στο «Ανάκτορο του Οδυσσέα», μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης – του Υπουργείου Πολιτισμού – και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο διεξάγει τις ανασκαφές.

Το συνολικό ποσό, το οποίο διέθεσε αποκλειστικά η Νομαρχία, ανέρχεται στα 115.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Οι ανασκαφικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο υπό την διεύθυνση της κας Λίτσας Κοντορλή-Παπαδοπούλου.

Στις 20 Αυγούστου 2010 η κυρία Κοντορλή Παπαδοπούλου και ο σύζυγος της κ.Αθανάσιος Παπαδόπουλος, καθηγητής της προϊστορικής αρχαιολογίας, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής ημερίδας που διοργάνωσε το Μορφωτικό Κεντρο Ιθάκης και η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Νομού, ότι ο αρχαιολογικός χώρος του Αγίου Αθανασίου-Σχολή Ομήρου ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με το Οδυσσειακό Ανάκτορο. Η είδηση της ανακοίνωσης της ανακάλυψης του Παλατιού της Πηνελόπης και του Οδυσσέα συγκλόνησε το πανελλήνιο και έκανε τον γύρο του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ σε πολλά ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά και έντυπα μέσα!

Ο Σύλλογος μας για μια ακόμα φορά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να λυθούν τα διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα για την τελική υπογραφή της σύμβασης. Όπως πάντα θα είμαστε κοντά στην αρχαιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να προσφέρουμε την βοήθεια μας.

Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης

2 σχόλια:

  1. Δική μου εκτίμηση είναι ότι λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει. Συμφέρον όλων το σούσουρο, αλλά από καθαρά επιστημονικής πλευράς τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει στην πάντα θολή κατάσταση.
    Αφήστε να συνεχιστούν οι έρευνες και μετά ξυρίζουμε τον γαμπρό.
    Και οι ίδιοι οι ερευνητές δεν έχουν πιστοποιήσει την σίγουρη ύπαρξη του ανακτόρου. Γιατί από τον σοβαρό πιστεύω σύλλογο φιλομήρων εκφράζεται τόση επιπόλαιη σιγουριά;
    Πάντως ομολογουμένως όλοι περιμένουμε με κάποια ανυπομονησία θα έλεγα κάποια ακτίνα φωτός. Εύχομαι ολόψυχα να βρεθεί επιτέλους η Ομηρική Ιθάκη! Αδέλφια μου Θιακοί μη χαίρεστε, στην Κεφαλονιά εννοώ!
    Χα χα χα. Τι να κάμω ανήκω στους φιλομηριστές Κεφαλονιάς!
    Ορέ και τους φιλομηριστές εκάμαμε μπουκούνια;
    Οι φιλομηριστές δεν έχουν πατρίδα τους ενώνει το πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σταράτε,
    Συμφψνώ μαζί σου, αλλά φαίνεται ότι η μνήμη σε τούτο τον τόπο έχει χαθεί ή είναι τόσο ασθενική όσο να μας επιτρέπει να παραμυθιαζόμαστε μακριά από την επιστημονική αναζήτηση. Ακούω όλα αυτά τα ενδιαφέροντα και θυμάμαι τον Μεταξά και τον Κολώνα που μας ανακοίνωναν ανάλογα στην Κοργιαλένειο για το παλάτι και τον τάφο του πολυμήχανου. Μόνο που όλοι αυτοί ξεχνούν ότι αυτός που ψάχνουν ήταν πραγματική "διαβόλου κάλτσα" και αυτοί πολύ μικροί για να τον βρούν.
    Όπως λέει και ο λαός μας "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους"
    Ανδηγαυός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.