Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ


υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

«Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά»

10 Νοέμβρη 2010

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι ένας λαογέννητος ανεξάρτητος συνδυασμός που γεννήθηκε απ’ την ανάγκη να εκφράσουμε τα διαρκώς συσσωρευόμενα και επιδεινούμενα προβλήματα της Επτανήσου καθώς και ώριμα λαϊκά αιτήματα, για να μπορούν να στηριχτούν και να αναπτυχθούν ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία και το εμπόριο των νησιών μας.

Το ποσοστό 20 % που συγκέντρωσε ο συνδυασμός μας, σε συνθήκες έντονης κομματικής πόλωσης και με το εκβιαστικό δίλημμα πρόωρων εκλογών που θα άφηναν το Δεκέμβριο τη χώρα σε ακυβερνησία ,τους δημοσίους υπαλλήλους απλήρωτους και τους συνταξιούχους χωρίς συντάξεις, επέδρασε καταλυτικά στη διεύρυνση της αποχής η οποία ωφέλησε τους συνδυασμούς τους υποστηριζόμενους από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το ποσοστό 20 % που κατέκτησε η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ έναντι:

  • του 30 % του κ. Σπύρου που υποστηρίζονταν από τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ,
  • του 25 % του κ. Μπεριάτου που υποστηριζόταν παντοιοτρόπως από τη Κυβέρνηση, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το κράτος,
  • του 15 % του ΚΚΕ, ενός κόμματος με μία ιστορία και οργανωτική εμπειρία 100 χρόνων,

αποτελεί μία μεγάλη νίκη κατά των μηχανισμών.

Ο λαός των Επτανήσων αγκάλιασε με θέρμη και πίστεψε τη διακήρυξη της Επτανησιακής  Αναγέννησης βασικoί στόχοι της οποίας, μεταξύ άλλων, είναι:

« …. Προτεραιότητές μας:

  • Η Διατήρηση της Ιόνιας Περιφέρειας.
  • Η Πολιτική Ενότητα.
  • Η Οικονομική Συνεργασία.
  • Η Καθημερινή Αεροπορική και Ακτοπλοϊκή Σύνδεση των νησιών μας για την ανάπτυξη του τουρισμού και τη διευκόλυνση της ανθρώπινης επαφής, των εμπορικών και αγροτικών μεταφορών.
  • Αποκέντρωση υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όλα τα νησιά.
  • Γραφεία Στήριξης του τουρισμού σε όλα τα νησιά.
  • Καμμία μετακίνηση του πολίτη για διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών του υποθέσεων με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
  • Γραφείο Νησιωτικών Πολιτικών που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου για το μεταφορικό ισοδύναμο, δηλ την επιδότηση των μεταφορών των νησιωτών, με την εξεύρεση ευρωπαϊκών πόρων και προώθηση των προτεραιοτήτων και ιδιαιτεροτήτων κάθε νησιού ξεχωριστά.
  • Γραφείο Περιφερειάρχη σε κάθε έδρα νησιού-νομού και παρουσία του σε τακτά χρονικά διαστήματα που θα ανακοινώνονται έγκαιρα στους πολίτες και σε κάθε ενδιαφερόμενο για συνάντηση.
  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάζει σε όλα τα νησιά και θα εκφράζει και τα τοπικά αιτήματα αλλά και τα αιτήματα των συνταξιούχων, των μισθωτών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, της νεολαίας, των αγροτών, των μικρομεσαίων, των ανθρώπων του μόχθου, των ανέργων.»

Για αυτούς τους στόχους εμείς αταλάντευτα, αδέσμευτα και πιστοί στη μεγάλη λαϊκή εντολή που πήραμε θα παλέψουμε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και σ ε κάθε πεδίο έκφρασης του λαού για τα συμφέροντα των Επτανησιωτών.

Είναι απόλυτα αποδεκτή από το λαό μας, η ιδεολογική και πολιτική θέση ότι «η Αυτοδιοίκηση, Τοπική και Περιφερειακή, είναι ανεξάρτητη, αδέσμευτη, ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη», γιατί έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα ενός τόπου και του λαού και επιτυγχάνονται οι αναγκαίες κοινωνικές συνθέσεις.

Εμείς, ως Επτανησιακή Αναγέννηση, και όλα τα στελέχη μας αγωνιζόμαστε σταθερά εδώ και πάρα πολλά χρόνια για το πρωταγωνιστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης και για τη συνοχή και την ανάπτυξη της νησιωτικής μας περιφέρειας. Αποδείχτηκε στη πράξη η πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού μας που τον τίμησαν με τη ψήφο τους χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσές μας των Επτανήσων,
προερχόμενοι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, τους οποίους και πάλι ευχαριστούμε θερμά.

Πιστοί στη ρήση του Ρήγα Φεραίου «όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά», πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι κάθε πρόσωπο αποτελεί μία ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει τη δυνατότητα να σκέφτεται και να δρά ελεύθερα.

Ο λαός της Επτανήσου έχει γνώση και κρίση.

ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ

Προσωρινή Επικοινωνία:
e-mail: gkaludis@otenet.gr
site: www.giorgoskaloudis.com
fax: 26610 48517
τηλ: 26610 37623,37627
6944 624 839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.