Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σ. Μεταλληνός: Περιφερειακές Εκλογές χωρίς Πρόγραμμα.

Εκλογές χωρίς …Πρόγραμμα
01/11/2010

Από μικρός θυμάμαι ότι ακόμα και στις εκλογές για την ανάδειξη Κοινοτικών Συμβουλίων, οι Συνδυασμοί πάντα μοίραζαν ένα Πρόγραμμα, με το σχεδιασμό τους για την διοίκηση του χωριού.

Φτάσαμε αισίως στο 2010, χρεωκοπήσαμε λόγω ανυπαρξίας σοβαρού σχεδιασμού και ελέγχων και μυαλό δεν βάλαμε. Οι εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι οι πιο σημαντικές που έχουμε ψηφίσει εδώ και δεκαετίες.

Είναι οι εκλογές που θα κρίνουν τον καλύτερο συνδυασμό και τον επικεφαλής του για να σχεδιάσουν εξ’ αρχής τα νησιά μας. Η νέα περιφερειακή αρχή θα πρέπει να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους το οικονομικό μοντέλο που ακολουθήσαμε απέτυχε και να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο πολιτικής, μία νέα αρχή. Μέσω νέου σχεδιασμού θα πρέπει να μας οδηγήσει σε πρότυπα βιώσιμων και αειφόρων οικονομικών δραστηριοτήτων. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε περαιτέρω οπισθοδρόμηση.

Για να χρηματοδοτήσει τις δράσεις που θα προσδιοριστούν, το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να τροποποιήσει το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, καθώς και υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα, σε διάστημα μόλις 6 μηνών. Οι όποιες αποφάσεις δηλαδή θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

Συνεπώς θα περίμενε κανείς ότι Νοέμβριο του 2010 και μόλις 5 ημέρες προ των εκλογών, οι υποψήφιοι συνδυασμοί θα είχαν καταλήξει στο πρόγραμμά τους, τόσο για να προσελκύσουν την ψήφο των πολιτών, όσο και για να το εφαρμόσουν από τον Ιανουάριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο αποκαρδιωτικός πίνακας που ακολουθεί αφορά την έρευνά μου απόψε στις διευθύνσεις των συνδυασμών για να μελετήσω τα προγράμματά τους.

* παρατίθεται ένα κείμενο με διακήρυξη έργων, χωρίς όμως να αποτελεί πρόγραμμα διοίκησης

Θέλω πραγματικά να πιστεύω ότι είτε δεν πρόσεξα κάποιο σύνδεσμο για το πρόγραμμά τους, είτε αυτό δεν μου εμφανίστηκε στην οθόνη λόγω τεχνικού προβλήματος. Αξίζει πάντως να προσπαθήσετε και εσείς. Είμαστε όλοι ψηφοφόροι και εξίσου συνυπεύθυνοι για το μέλλον μας.

Ως αιρετός έχω μάθει να σέβομαι τους συμπολίτες μου εξ΄ ίσου προ και μετά των εκλογών. Επίσης θυμίζω ότι η Μαρία Ρεζάν* έκανε ραδιοφωνική εκπομπή και δεν διαχειριζόταν εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Σεβαστιανός Μεταλληνός
Δημοτικός Σύμβουλος Φαιάκων

Ρουπάκι: *Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν «Μια ώρα έτσι, χωρίς πρόγραμμα», που μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 1980 από το Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.