Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση - Στη ΝΕΤ



υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (Ν.Ε.Τ)

Ο υπ. Περιφερειάρχης, επικεφαλής της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Γιώργος Καλούδης παραχώρησε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης (Ν.Ε.Τ) «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» και τους δημοσιογράφους Τάκη Σπηλιόπουλο και Μάριον Μιχελιδάκη.

Ο κ. Καλούδης ξεκίνησε τη συνέντευξη τονίζοντας πως «η Επτανησιακή Αναγέννηση αποτελεί έναν ανεξάρτητο συνδυασμό που αποτελεί ένα ώριμο αίτημα κοινωνικών και πολιτικών αναγκών να εκφραστούν νησιωτικές πολιτικές, να λυθούν χρόνια προβλήματα των νησιών μας, τόσο με την υποστήριξη της νησιωτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με την πίεση που σκοπεύουμε να ασκήσουμε στο αθηνοκεντρικό κράτος, να εφαρμοστεί το άρθρο 101 παρ. 4 του συντάγματος. Επίσης, σε κάθε νομοθέτημα πρέπει να υπάρχει πρόνοια για νησιωτικές πολιτικές, ώστε εμείς οι νησιώτες που ζούμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, που δεν έχουμε καλές συγκοινωνίες και τα νησιά μας δεν επικοινωνούν, ούτε με την ηπειρωτική ακτή απέναντι να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Τα νησιά μας παράγουν πλούτο, ο οποίος ωστόσο δεν επανεπενδύεται σε αυτά για τις αναγκαίες υποδομές. Πρέπει να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι ένα νησί δεν είναι όπως μια πόλη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ένα νησί χρειάζεται αεροπλάνα και καράβια.

Σε ερώτηση της κ. Μιχελιδάκη αν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σύνδεση μεταξύ των Ιονίων Νήσων, ο κ. Καλούδης απάντησε ότι:

«Όχι μόνο δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των νησιών μας, όμως πλέον δεν υπάρχει καν σύνδεση, όπως παλιά, με τις μεγάλες μήτρες του τουρισμού μας, όπως η Μαδρίτη, το Λονδίνο, το Μιλάνο, η Ρώμη κ.α.»

Σε ερώτημα του κ. Σπηλιόπουλου σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου να ταξιδέψουν μέχρι την Κέρκυρα με τις υπάρχουσες, μάλιστα, συγκοινωνιακές συνθήκες για οποιαδήποτε διεκπεραίωση τους σχετικά με την Περιφέρεια απάντησε πως:

«Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο ευθύνεται η αβελτηρία τόσο των αθηνοκεντρικών κυβερνήσεων, αλλά και κάποιων εκπρόσωπων των Επτανήσων που δεν εργάστηκαν στην κατεύθυνση αυτή».

Για τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Καλούδης τόνισε ότι: «Οι εκλογές αυτές είναι προεξέχοντος τοπικές, είναι εκλογές για Δήμαρχο και Περιφερειάρχη εκλεγμένο. Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που κάνει Περιφερειακές εκλογές. Πλέον θα συμμετέχουμε στις Επιτροπή Περιφερειών της Ευρώπης και για πολλά θέματα θα έχουμε αρμοδιότητες.

Για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται καθαρός, δημόσιος, πολιτικός και … Επτανησιακός λόγος καθώς πολύ περισσότερο εμείς εδώ στα Επτάνησα δώσαμε το πολιτικό φως στην Ελλάδα, όμως έχουμε εγκαταλειφθεί πλήρως από την Αθήνα και την Ελλάδα».

Αναφορικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα με τα σκουπίδια, απάντησε: «Το πρόβλημα είναι τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά. Η καθ΄ ύλην αρμοδιότητα ανήκει στους Δήμους, εμείς όμως θα συνδράμουμε καθώς πρέπει να εφαρμοστεί η Ευρωπαϊκή εμπειρία και να υπάρξει η κοινωνική αποδοχή. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η απουσία της κοινωνικής συναίνεσης για την χωροθέτηση».

Στη συνέχεια, ο κ. Σπηλιόπουλος ρώτησε τον κ. Καλούδη για το τι σχέση μπορεί να έχει ένας Κερκυραίος με τα προβλήματα της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας, της Ιθάκης με τον υπ. Περιφερειάρχη να απαντά: «Από πολύ μικρός ταξίδευα με τα καΐκια του πατέρα μου μέχρι και τα Στροφάδια της Ζακύνθου. Γνωρίζω τα νησιά όσο ελάχιστοι.

Επίσης, τα τελευταία 10 χρόνια, ήμουν πάντα εκλεγμένος μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της για τρία χρόνια. Έχω κάνει αναλογικά περισσότερες συνεδριάσεις στην έδρα κάθε νησιού σε σχέση με την Κέρκυρα. Οι Επτανήσιοι με γνωρίζουν καλά και ξέρουν τις εξισορροπητικές μου προσπάθειες μεταξύ των νησιών, το όραμα μου, το στόχο μας να κάνουμε τα νησιά μας καλύτερα αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία.

Η Ευρώπη είναι κάτι πολύ θετικό, η Ευρώπη είναι αυτή που επέβαλλε τις Περιφερειακές εκλογές στην Ελλάδα, φυσικά πρέπει να επαινέσουμε σε αυτό και το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά εμείς μπορούμε χρησιμοποιώντας την Ευρωπαϊκή εμπειρία, τις νησιωτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης της συνθήκης της Λισσαβόνας, το άρθρο 101 παρ 4 του συντάγματος να κάνουμε τα Επτάνησα να ξαναλάμψουν».

ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ

Προσωρινή Επικοινωνία:
e-mail: gkaludis@otenet.gr
site: www.giorgoskaloudis.com
fax: 26610 48517
τηλ: 26610 37623,37627
6944 624 839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.