Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση - Επισκέψεις Γ. Καλούδη

υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Γιώργος Καλούδης
========================================
========================================

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της παράταξης «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γιώργος Καλούδης, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, αύριο, Πέμπτη 7 Οκτώβρη 2010 θα επισκεφθούν:

10.00 π.μ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

11.00 π.μ. ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

12.00 CORFU PALACE

05.00 μ.μ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ ΕΛΛΑΔΟΣ

===================================================

6 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης και στελέχη του συνδυασμού «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» επισκέφθηκαν την Τετάρτη 6/10/2010 την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Λευκάδας και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με μέλη του διοικητικού συμβουλίου και επαγγελματίες του τουρισμού τα προβλήματα του κλάδου.

Οξύτατα προβλήματα στα τουριστικά καταλύματα της Λευκάδας δημιουργούν οι ελλείψεις έργων υποδομής, όπως το βιολογικό που ενώ έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται πριν από 40 χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί ποτέ! Η κατάσταση αυτή δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στα τουριστικά καταλύματα και πλήττει ευθέως το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας, με τους επαγγελματίες του κλάδου να το θέτουν ως ζήτημα αιχμής στον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Προβλήματα στην τουριστική κίνηση του νησιού δημιουργεί και η λειτουργία της πλωτής γέφυρας της Λευκάδας, με συχνές και αρκετά χρονοβόρες διακοπές της κίνησης από και προς το νησί, με συνέπεια την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των τουριστών που επισκέπτονται δια ξηράς την περιοχή.

Στη συζήτηση τέθηκαν και σειρά παραπόνων των επαγγελματιών που θεωρούν ότι αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από την Πολιτεία. «Με κόπο και μόχθο ζωής καταφέραμε να φτιάξουμε λίγα δωμάτια προς ενοικίαση. Ζητούμε να ισχύσει η παλαιότερη ρύθμιση που προέβλεπε απαλλαγή από κάποιους φόρους των ιδιοκτητών έως 7 ενοικιαζόμενα δωμάτια» είπαν στον κ. Καλούδη. Ο λογιστικός προσδιορισμός για όλους τους επαγγελματίες που ισχύει πλέον και περιλαμβάνει και τους μικροϊδιοκτήτες καταλυμάτων είναι εν πολλοίς καταστροφικός για τον τουρισμό, αφού καθιστά θνησιγενείς τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, δήλωσε ο υπ. Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης, τασσόμενος αλληλέγγυος στους εκπροσώπους του κλάδου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης τα ζητήματα της αύξησης του ΦΠΑ, που επέφερε πλήγμα στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, η ταλαιπωρία που υφίστανται οι επαγγελματίες για τη μετάβασή τους στην Κέρκυρα, αφού υπάγονται στον ΕΟΤ Κέρκυρας και η έλλειψη τουριστικής προβολής και διαφήμισης για τα Ιόνια Νησιά συνολικά.

Ο κ Καλούδης δεσμεύτηκε καταρχήν ότι ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα ιδρύσει Γραφείο Τουρισμού σε κάθε νησί, ώστε να διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες και άσκοπα ταξίδια, όπως συμβαίνει σήμερα. «Δεν είναι δυνατόν το Κράτος να ταλαιπωρεί τους πολίτες κατ’ αυτόν τον τρόπο, αναγκάζοντάς τους για ένα και μόνο δικαιολογητικό σε πολλές περιπτώσεις, να πραγματοποιούν ταξίδια στην Κέρκυρα. Το κάθε νησί πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και οι πολίτες του να έχουν την ίδια εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες» τόνισε.

Ο κ. Καλούδης τέλος προανήγγειλε ενεργοποίηση της ΕΤΙΝ για την προβολή όλων των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με κύριο στόχο την μεγαλύτερη δυνατή προβολή, με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία όλων των τουριστικών φορέων και όχι αποσπασματικά και ως εκ τούτου αναποτελεσματικά.

«Είναι εμφανές ότι η κόπωση στην τουριστική κίνηση που έχει προέλθει κυρίως από την βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας πρέπει να αντιμετωπιστεί με στοχευμένες κινήσεις» είπε. «Αν όπως θέλουμε να λέμε ο τουρισμός είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και για εμάς τους Επτανήσιους η βαριά βιομηχανία μας, πρέπει να το αποδείξουμε. Φτάνει πια τα λόγια. Χρειάζονται έργα, δράσεις και σοβαρή προσπάθεια ανάκαμψης των Ιονίων. Αυτά όμως μόνο εμείς οι Επτανήσιοι, εμείς που μένουμε, ζούμε κι αναπνέουμε στα νησιά μας, που αφουγκραζόμαστε την αγωνία των επαγγελματιών και των εργαζόμενων στον τουρισμό μπορούμε να καταλάβουμε και να διορθώσουμε. Μόνο εμείς πονάμε και υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της όποιας πτώσης ή επιβάρυνσης στην τοπική μας οικονομία. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα εμείς να αποφασίσουμε για τα του τόπου μας».

==============================================

6 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του υπ. Περιφερειάρχη ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ στο ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ της Λευκάδας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης και στελέχη του συνδυασμού «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» επισκέφθηκαν την Τετάρτη 6/10/2010 το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στην Λευκάδα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του νησιού.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003 και για τους σκοπούς του προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ οι απαραίτητοι υπάλληλοι.

Σήμερα αυτοί οι εργαζόμενοι, που προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο, βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση καθώς παραμένουν επί 7 μήνες απλήρωτοι. «Εργαζόμαστε και θέλουμε τα δεδουλευμένα μας» είπαν μεταφέροντας τα δίκαια παράπονά τους στον κ. Καλούδη, εξηγώντας ότι σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρήσεις Δήμων και Νομαρχίας αντιμετωπίζουν τον τομέα της Πρόνοιας ως εργολαβία και όχι ως κοινωνικό έργο.

Ο κ. Καλούδης αφού ενημερώθηκε διεξοδικά για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό τον τόσο ευαίσθητο τομέα, της κοινωνικής πρόνοιας, δήλωσε ότι θέση της «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» και του ίδιου προσωπικά είναι «η ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους δήμους με λειτουργία τμήματος Δημοτικής Υπηρεσίας καθώς και χρηματοδότηση των δομών αυτών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πρόνοια».

«Πρέπει απαραίτητα να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό των Δήμων, οι εργαζόμενοι όλων αυτών των κοινωνικών δομών, που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και μάλιστα προσφέροντας σημαντικότατο έργο στις ασθενείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ηλικιωμένους, ανήμπορους, ΑμΕΑ, κάτοικους απομακρυσμένων περιοχών, μοναχικούς και ασθενείς συνανθρώπους μας. Πρέπει επιτέλους οι ΟΤΑ, Δήμοι και αιρετές Περιφέρειες πλέον, να επικεντρώσουν στον άνθρωπο και να προτάξουν τις δράσεις εκείνες που θα έχουν ως στόχο την ανακούφιση και διευκόλυνση των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα ακολουθήσουμε μέχρι κεραίας τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για μια Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανθρωποκεντρική, κοινωνικά ευαίσθητη, μια Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που θα ανήκει στους πολίτες της Επτανήσου».

===================================================

6 Οκτωβρίου 2010

Γ. Καλούδης: Τραγικές οι ελλείψεις και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Αναγκαιότητα η δυναμική παρέμβαση για θέματα υγείας στα Ιόνια

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου πραγματοποίησε την Τρίτη 5/10/2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γ. Καλούδης συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Στη συζήτηση με τον διευθυντή του Νοσοκομείου αναδείχθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και επισημάνθηκε η έλλειψη καρδιολόγων. Τα προβλήματα Κέρκυρας και Ζακύνθου είναι κοινά: Μεγάλα κενά στην πλήρωση θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων (καρδιολόγων, ΩΡΛ, ακτινολόγων).

Η εικόνα που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου αποτυπώνεται γλαφυρά στα αριθμητικά στοιχεία που δόθηκαν στον κ. Καλούδη: 89 κενές θέσεις, 62 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Κοινό στοιχείο και εδώ ανάμεσα στα δύο νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα και Ζάκυνθο) η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες των Ιονίων, με τον ένα στους δύο Ζακυνθινούς να εξαναγκάζονται να φύγουν από το νησί σε περίπτωση ασθένειας, λόγω της ανεπαρκούς λειτουργίας των δομών υγείας.

Αν λάβει υπόψη του κανείς την υπολειτουργία της Αβαθμιας παροχής υγείας μέσω των Κέντρων Υγείας, τις ομαδικές παραιτήσεις γιατρών το προηγούμενο διάστημα από διάφορες κλινικές και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει παραδοθεί προς χρήση το νέο κτίριο του νοσοκομείου μπορεί κανείς να αντιληφθεί γιατί οι Ζακυνθινοί στην κυριολεξία έχουν αγανακτήσει με την κατάσταση που επικρατεί.

Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού στο νησί κατοικούν 50.000 άνθρωποι και το καλοκαίρι ο πληθυσμός ανεβαίνει στους 100.000. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 1.000 άτομα τον χρόνο και αντιμετωπίζονται 2.500 περιστατικά.

Ο κ. Καλούδης αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε δήλωσε: «Η κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας των Ιονίων Νήσων είναι τραγική. Δεν είναι δυνατόν οι Επτανήσιοι, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στο κεντρικό κράτος, σε οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Χρειαζόμαστε άμεσα δομές υγείας σύγχρονες, στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αξιοπρεπείς κτιριακές υποδομές και ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Οι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από εκείνους τους συνδυασμούς που δεν θα διστάσουν να συγκρουστούν με την κεντρική ηγεσία, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του λαού. Πρώτη προτεραιότητα μας αναδεικνύεται μέσα από τις επαφές μας η διεκδίκηση δημόσιας, σύγχρονης παροχής υγείας και περίθαλψης για όλους και όχι μόνο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Επιτέλους οι Επτανήσιοι πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τα ζητήματα του τόπου μας, που είναι κοινά για όλα τα νησιά μας και ταλανίζουν αδικαιολόγητα και για σειρά ετών τους πολίτες».

==========================================================================

ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ

Προσωρινή Επικοινωνία:
e-mail: gkaludis@otenet.gr
fax: 26610 48517
τηλ: 26610 37623,37627
6944 624 839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.