Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Α. Δεσύλας: Η Θέση μας για τις Περιφερειακές Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από τις αρχές Ιουνίου είχαμε καταθέσει δημόσια τις θέσεις μας για τις προσεχεις αυτοδιοικητικες εκλογές.

Είχαμε τότε επισημάνει την αναγκαιότητα συγκρότησης ενιαίου ψηφοδελτίου μέσα από την κοινωνια,με την συμμετοχή σε υψηλα ποσοστα <νεων και αφθαρτων> προσώπων .
Με κυρίαρχη δέσμευση να επιχειρήσουν μέσα από ρίξεις και ανατροπές ,την αλλαγή του υπάρχοντος σήμερα νοσηρού κλίματος στη διοίκηση και διαχείριση των τοπικών μας υποθέσεων.

Προκειμένου η εφαρμοζόμενη πολιτική να στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Παράλληλα είχαμε διατυπώσει τις βασικές αρχές της πολιτικής που επιβάλλεται το ενιαίο ψηφοδέλτιο να ακολουθήσει με κυριάρχους άξονες.

ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Με ενιαίες δράσεις αξιοποίησης των Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και αγωνιστική προσπάθεια προκειμένου η περιφέρεια μας να διεκδικήσει την θέση που δικαιούται και της ανήκει στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο.

Μετά από προσπάθειες τεσσάρων περίπου μηνών στο σύνολον των Νησιών της περιφέρειας μας,διαπιστωθηκε για λόγους, που δεν κρίνουμε επί του παρόντος σκόπιμο να αναλύσουμε, το ανέφικτο υλοποίησης της συνολικής μας βέβαια πρότασης για τις περιφερειακές εκλογές τις 7 Νοεμβρη.

Επειδη πιστευουμε ότι στη δυσκολη πολιτικη και οικονομικη συγκοιρια που διανυουμε,δεν επιτρεπεται να παραμεινουμε αδρανης και αδιαφοροι ,όπως και ο κάθε υπευθυνος πολιτης αυτου του τοπου,για τα προβληματα που αφορουν την ίδια μας τη ζωή το παρόν και το μέλλον του τόπου μας,προσπαθουμε να αξιολογήσουμε
τις ήδη κατατεθείσες υποψηφιότητες και τις αντίστοιχες προτάσεις τους με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και της περιφέρειας μας.

Λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, τις εμπειριες τους, την δυνατοτητα τους να παρακολουθουν τις Ευρωπαικες εξελιξεις, να έχουν τις απαραίτητες επαφές στον Ευρωπαϊκό χώρο και ειδικά στις Βρυξέλλες κ.α.

Γιατί στις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περιορίζουν σημαντικά την δυνατότητα μας άντλησης Εθνικών πόρων, η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τα μικρά Νησιά και τα διασυνοριακά προγράμματα με άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες ,θα πρέπει να αποτελέσουν την κύρια οικονομική πηγή για την επέκταση και των εκσυγχρονισμό των υποδομών μας.

Παραμένει βέβαια για αξιολόγηση το στοιχείο της αξιοπιστίας των σχετικών προγραμμάτων που θα κατατεθούν και των πρόσωπων που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς των υποψήφιων Περιφερειαρχών που θα πρέπει να ληφθουν και αυτά υποψιν από τον κάθε ψηφοφόρο πριν πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.

Αλεκος Δεσυλλας
πρωην βουλευτης Κερκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.