Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γρ. Σταμούλης - Κομματισμός: Καψούρα ανίατος.

ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΚΑΨΟΥΡΑ ΑΝΙΑΤΟΣ

Κυριακή, 19/09/2010

Πώς συμβαίνει καμιά φορά, ένα τυχαίο γεγονός, να στέκεται η αφετηρία ενός χειμάρρου σκέψεων! Δεδομένα από χρόνια μπολιασμένα στο σκληρό δίσκο του μυαλού μας, που έτσι, «εξ αίφνης», αποφάσισε μία μέρα η μοίρα, να τα συνδέσει με ένα καρμικό αρμό. Θέλετε να δείτε που το πάω;

Λοιπόν. Όλα άρχισαν ένα πρωινό λίγες ημέρες πριν. Ακούγοντας μία εκπομπή στο ραδιόφωνο, μία ακροάτρια, ξεστόμισε στο αέρα μία φράση, που κλόνισε συθέμελα την πρωινή μου ρέμβη. «Εγώ είμαι νεοδημοκράτισσα μέχρι κόκκαλο». Δήλωσε η κυρία. Ο χρόνος πάγωσε. Μέχρι να χωνέψω τί ακριβώς ειπώθηκε, μου πήρε λίγο. Αλλά συνήλθα. Και τότε που λέτε, σαν ένας διακόπτης να έκανε ένα ηχηρό τσακ! Και άρχισε μία αλληλουχία σκέψεων, να δημιουργεί επιτέλους νόημα, σαν κομμάτια ενός παζλ που από καιρό αγωνιζόμουν μάταια να ολοκληρώσω.

Αρχικά αναρωτήθηκα, πώς είναι δυνατόν, να υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι, το 2010, που όλοι αντιλαμβανόμαστε τον βούρκο στο οποίο έχουμε βυθιστεί, εξαιτίας της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ ή του όποιου κομματικού, να δηλώνουν με τέτοια βεβαιότητα, φανατισμό και πάθος, ότι είναι «μέχρι κόκκαλο» το άλφα ή το βήτα κόμμα!

Μου φαινόταν Π Α Ρ Α Λ Ο Γ Ο.

Μα θεέ μου, τί βλάκας είμαι καμιά φορά. Η απάντηση ήταν μπροστά στα μάτια μου. Απλά εγώ δεν παρατήρησα την πιο κραυγαλέα λεπτομέρεια.

Η ψήφος και η στήριξη των νεοελλήνων στις παρατάξεις τους, δεν είναι προϊόν μία έλλογης διαδικασίας. Με λίγα λόγια δεν το σκέφτονται και πολύ. Τα κίνητρά τους είναι βαθύτατα συναισθηματικά. Μέχρι αηδίας.

Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο. Ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι πιστεύει ή ότι στηρίζει ή ότι αγαπάει μία οποιαδήποτε παράταξη «μέχρι κόκκαλο», προφανώς άγεται και φέρεται υπό την ισχυρότατη επιρροή του άλογικου πάθους. Εν ολίγοις μιας βαριάς, ανερμήνευτης και διαβρωτικής καψούρας.

Το οπαδικό σύνδρομο που κατατρέχει τον Ελληνισμό από τις αλάνες και τα γήπεδα, μέχρι τα καφενεία, τα σχολεία και τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, πρέπει να είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό που διαβιβάζεται γονιδιακά από γενιά σε γενιά. Βέβαια και οι κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες του Ελλαδικού χώρου (εμφύλιος, μεταπολίτευση, φτώχεια, ρουσφετολογία, αναξιοκρατία, φαυλοκρατία, χαμηλή αυτοεκτίμηση), έχουν βοηθήσει αποφασιστικά ως διαδικασίες φυσικής επιλογής, ώστε η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, να φέρει ανεξάλειφτα και να διαιωνίζει το γενετικό στίγμα. Ποιος θα λησμονήσει το σύνθημα του Διονύση Παπαγιαννόπουλου: «Γκόρτσος, Γκόρτσος!» και την ανταπάντηση της διερχόμενης κυνοπομπής: «Μάντας, Μάντας!». Υπέροχες ταινίες με την κουκλάρα και πάντα ακαταμάχητα γοητευτική Τζένυ Καρέζη.

Μα όμως αγαπημένοι μου αναγνώστες, επικαλούμενος όση λογική σας έχει απομείνει μέσα στο παράλογο του νεοελληνικού βαρβαρισμού, σας ζητώ να δείτε την κατάσταση κατάματα.

Ασθενείτε. Είστε παθιασμένοι σφόδρα, με μία «αναίσθητη γυναίκα και κοινή» όπως έλεγε και ο ποιητής.

Το εν λόγω γύναιο, είναι επιπλέον πρόστυχη, ψεύτρα, φιλήδονη όχι μόνο μαζί σας (καλά θα ήταν τότε, κυρίως με άλλους) και σας απατά κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή με όποιον της κάτσει, επειδή έχει και αυτή τη «σκοτεινή της πλευρά» (μάλλον μόνο τέτοια πλευρά έχει). Εσείς αγαπητέ, είστε καψούρης «μέχρι κόκκαλο». Αν νομίζετε ότι η άφεση αμαρτιών που της παράσχετε, θα τη σωφρονίσει και θα τη φέρει στον ίσιο δρόμο, μάλλον σας φτύνουν ομαδόν και εσείς υποστηρίζετε ότι ψιχαλίζει.

Τέτοια ξετσίπωτα θηλυκά, καλό είναι να τα στέλνετε στο διάολο νωρίς. Αλλιώς το μέλλον σας διαγράφεται δυσοίωνο. Ουαί τοις ηττημένοις αγαπητοί. Γι’ αυτό σας λέω, κερατώστε την όσο είναι νωρίς.

Μη νομίζετε, και η μοιχεία μία διαδικασία ωρίμανσης είναι. Σίγουρα μετά θα τη δεις με άλλο μάτι...

Με το σωστό..

Συνεπώς, πριν την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Πιείτε λίγο αλκοόλ. Δε βλάπτει μία φορά. Έτσι θα χαλαρώσετε και θα σπάσετε τον πάγο πιο εύκολα. Επίσης, πάρτε ότι βρείτε από αγχολυτικά και οπιοειδή για να ξεπεράσετε τις αναστολές. Και τελικά αναγνώστες μου, απατήστε με βεβαιότητα και βάλτε για μία φορά την ψήφο σας αλλού, έστω και σε άγνωστη διερχόμενη.

Μην υποτιμάτε την αίγλη του one night stand. Θα δείτε, είναι εμπειρία απελευθερωτική. Λυτρωτική. Και η μόνη γνήσια πολιτική και ερωτική πράξη.

Γρηγόρης Αν. Σταμούλης
Κεφαλονιά

3 σχόλια:

  1. Ευφυέστατο κείμενο. Και λογοτεχνίζον! Με σαφείς κοινωνιολογικές και βαθύτερες προεκτάσεις που ανιχνεύουν -...ερωτικά- το από αιώνων ελληνικό κουσούρι της άνευ όρων και ορίων προσήλωσης σε κάποιο σύμβολο και προπάντων αν αυτό το σύμβολο ενέχει μεσσιανική ιδεολογία. Κι όσοι σχηματισμοί ακολουθούν μια τέτοια ιδεολογία κι επαγγέλλονται ευτυχισμένες κοινωνίες της πραγματικότητας και όχι της θετικής ουτοπίας, η Ιστορία αποδεικνύει ότι αποτυγχάνουν παταγωδώς Μάρτυρας η αδυσώπητη Ιστορία κι άς είναι ...πόρνη όπως έγραψε στη "Νεολιθική Νυχτωδία στην Κροστάνδη", ο ποιητής Νίκος Καρούζος.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαββάτο βράδυ σήμερα και λέω να το φιλοσοφήσουμε με λίγο χιούμορ:

    Ήτανε λοιπόν ένας κυνηγός με τα ζαγάρια του, όπου ορέ πέφτει απάνου σε έναν αρκούδο. Σηκώνει το δίκαννο και το αδειάζει απάνου του. Κοιτάει να γδεί το αποτέλεσμα και τι να γδεί! Ο αρκούδος όρθιος του έκανε το σήμα το Αμερικάνικο, ξέρετε αυτό της νίκης με το ένα όμως άκρο. Ξαναγεμίζει αγριεμένος και του τα αμολάει από τη μισή απόσταση τώρα. Μέχρι να γδεί τι έγινε τονε βουτάει ο καλός σου και του εφαρμόζει ένα Οθωμανικό δίκαιο βαρβάτο!!
    Τα παίρνει ο άνθρωπος και ξαναπάει την άλλη Κυριακή με μια καραμπίνα. Βλέπει τον Αρκούδο και του αμολάει όλη τη δεσμίδα. Κοιτάει αλλά πριν καλά καλά γδεί τρώει μία από τα ίδια. Τρελένεται ο κυνηγός και ανεβαίνει με ένα αντιαρματικό! Με το που ξεμπουκάρει ο αρκούδος, τον τρελαίνει στα βλήματα και ξαπλάρει από την χαρά του που τον ξέκαμε. Έλα όμως που ξαφνικά ο αρκούδος τονε βουτάει και του επαναλαμβάνει το Οθωμανικό; Πουλάει το σπίτι του ο κυνηγός και την επόμενη Κυριακή ανεβαίνει με ένα τανκ, βλέπει τον αρκούδο όξου από τη σπηλιά και του βαράει όλα τα πυρομαχικά και πέφτει και με το τανκ πάνω στη σπηλιά. Και εκεί μέσα στους καπνούς και στα μπατικά τονε ξαναβουτάει ο αρκούδος και όλο βαριεστιμάρα τονε ρωτάει: Ορέ πατριώτη μήπως τελικά δεν είναι κατά βάθος το κυνήγι που σ΄αρέσει;;
    Ρωτάω και έγώ τώρα με την σειρά μου: Σε αυτούς τους ψηφοφόρους τους έτσι, χωρίς σκέψη και μέχρι κόκαλο, μήπως κατά βάθος δεν τους ενδιαφέρουν επ΄ακριβώς οι εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ-ΜΟΥ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΡΩΤΑΣ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ Ψ...ΛΗΣ-ΜΑΣ! ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΟ Υ ΠΟΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΒΗΘΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ-ΜΑΣ, ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΩΠΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ! ΟΣΟΝ ΔΕ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΚΑΨΟΥΡΑ", ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΨΥΧΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ,ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΠΙΕΣ ΛΙΓΟ ΑΛΚΟΟΛ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.