Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δικέλης Βλιχός - ΜΙΑ ΑΝΕΦΙΧΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Α! Ρουπακιώτες μπιστικοί
ευχαριστώ πολλά σας
και τα καλά που δίνετε
γυρίζουν εδικά σας!

Είσαστε σεις και κανείς πια
ο πάγος των αδίκων
η στέγη του απλού γραφιά
η ζέστη των κατοίκων.

Κι εγώ που σας τα λέω αυτά
είμαι έτοιμος καθόλου
τσι εκλογές να έδωνα
τον ψήφο του …διαόλου.

Αλλά αφού δε γίνεται
και πρέπει να ψηφίσω
τι να ψηφίσω; δεν μπορώ
μα θέλω να ψηφίσω!

Και σας το λέω με
χαρά διόλου δε γελάω
τσι εκλογές που έρκουνται
αρνιέμαι να …λαλάω.

Θα’ θελα να γινότανε
στη στέγνια του κοσμάκη
τσι εκλογές να έβγαινε
Δήμαρχος το ...Ρουπάκι!


Τις θερμές μας ευχαριστίες στον γλαφυρό αναγνώστη μας.

Και θα μας επιτρέψει να "μεταφράσουμε" την επιθυμία του  να δει το Ρουπάκι δήμαρχο, σε τι άλλο...στην επιθυμία, όλων μας πιστεύουμε, να ακουστούν κάποια στιγμή και να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους διοικούντες  οι απόψεις και οι παρατηρήσεις όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιστολόγιο, όλων εσάς.

Όλοι μαζί κάναμε το Ρουπάκι αυτό που είναι, ένας χώρος δικός σας, ανοιχτός σε όλους. Θεωρήσαμε ότι ήρθε ο καιρός να ανανεώσουμε και το εισαγωγικό μας κείμενο και διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα απ' όσα είχαμε θέσει ως αρχικούς στόχους πραγματοποιήθηκαν.

Η όποια προσπάθεια βέβαια δεν σταματά εδώ. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Και ελπίζουμε στην ενεργή συμμετοχή και ακόμα περισσότερων αναγνωστών μας.

Με την ευκαρία:  Είναι φανερό ότι έχουμε μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο για τις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Στο Ρουπάκι προσπαθούμε να μην ξεχνάμε ότι εστιάζουμε στη ζωή και τα προβλήματα της Σάμης και των χωριών μας. Σκεφτόμαστε λοιπόν και σε αυτές τις εκλογές να τηρήσουμε την ίδια στάση: θα είναι χαρά και τιμή μας να δημοσιεύουμε την δραστηριότητα των υποψηφίων και των συνδυασμών.

Blogging όμως δεν είναι μόνο ρεπορτάζ, το οποίο δεν έχουμε πάντα τη δυνατότητα να κάνουμε. Για το λόγο αυτό βασιζόμαστε σε δελτία τύπου και μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε και ακολούθως δημοσιεύουμε.

Η άποψη, η κριτική, η πρόταση είναι για εμάς το ίδιο σημαντική με την είδηση. Πολλές φορές αναδημοσιεύουμε ειδήσεις, πάντα όμως αναφέροντας την αρχική πηγή της δημοσίευσης. Αυτό δεν το υπαγορεύει μόνο η δεοντολογία, την οποία αν και ιστολόγιο οφείλουμε να σεβόμαστε, αλλά και η απλή λογική. Αλλιώς είναι σαν να εκμεταλλευόμαστε την προσπάθεια και τον κόπο του αρχικού συντάκτη να βρει, να καταγράψει και να μορφοποιήσει την είδηση.

Και σε αυτές τις εκλογές λοιπόν θα βάλουμε μπροστά τα θέματα και τα προβλήματα. Θα δημοσιεύουμε όποια είδηση φτάνει στο γραμματοκιβώτιό μας. Επιπρόσθετα θα αναδημοσιεύουμε και επιλεγμένες ειδήσεις που θα εστιάζουν σε προβλήματα και προτάσεις για λύσεις.

Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τους υποψηφίους απέναντι στα προβλήματα αφαιρώντας τους τις επιλογές για γενικολογίες, συνθήματα και βερμπαλισμούς. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια ζητάμε τη βοήθειά σας. Τη βοήθεια όλων των αναγνωστών που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και κάνουν πραγματικότητα το παράδοξο: ένα μικρό blog σαν το Ρουπάκι, κάτι να φωτίζει...Έστω και σαν φλόγα σπίρτου σε πηχτό σκοτάδι.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΥΡΙΟ ΜΟΝΙΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ???ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΝΕΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΣΑΜΗ ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 3000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ??????\

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.