Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Χ. Καλλιβωκά: Επιστολή Διαμαρτυρίας - Κυλικείο Γυμνασίου Λυκείου Σάμης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δ/ντη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γεράσιμου Ανδρεάτου θέλω να καταγγείλω τις αυθαιρεσίες, τις αδικίες και τον εμπαιγμό που έχω υποστεί μετά την συμμετοχή και την νίκη μου στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την μίσθωση του σχολικού κυλικείου του Γυμνασίου-Λυκείου Σάμης.

1. Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε με αρ. 4/10-5-2010 πράξη της σχολικής επιτροπής Γυμνασίου- Λυκείου Σάμης και έγινε νόμιμα τις 15 Ιουνίου 2010.

2. Το αποτέλεσμα με ανακηρύσσει πλειοδότρια και νικήτρια καθότι είχα όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, την εγγύηση και την μεγαλύτερη προσφορά.

3. Ο Λυκειάρχης κ. Ιωάννης Κοσμάτος συγκαλεί ξανά την τριμελή επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού και αναφέρει ότι το αποτέλεσμα που και ο ίδιος ψήφισε δεν ήταν ΣΩΣΤΟ καθώς η συμμετέχουσα και προκάτοχος του κυλικείου κ. Άννα Ασβεστά έφερε τα πιστοποιητικά συμμετοχής της ΔΥΟ μέρες μετά τον διαγωνισμό και ο ίδιος της πρόσθεσε μόρια προϋπηρεσίας και έπρεπε ληφθούν και αυτά υπόψη όπως είπε…………..!!!!!!!!!!!!!!Γνωρίζοντας ότι μετά το άνοιγμα των προσφορών ο διαγωνισμός έχει λήξει και δεν είχε κανένα δικαίωμα να προσθέσει τίποτα στο φάκελο.

4. Το πρώτο Πρακτικό (που ήταν και το πραγματικό) κατατέθηκε στη δεκαμελή Σχολική Επιτροπή για να επικυρωθεί.

5. Ο κ. Ι. Κοσμάτος όμως έχοντας αντίθετη άποψη συνέταξε και κατάθεσε ένα δικό του πρακτικό με υπογράφοντα τον ίδιο (ο οποίος πρότεινε την κ. Α. Ασβεστά ως νικήτρια με βάση τα πιστοποιητικά που προσκομίστηκαν μετά τη λήξη του διαγωνισμού και έβαλε ο ίδιος στον φάκελο αυθαίρετα).

6. Ο Γυμνασιάρχης κ. Παναγής Γαλιατσάτος μέλος της Σχ. Επιτροπής γνωστοποιεί ένα έγγραφο του ΥΠΕΠΘ (αρ. πρ.:57646/Δ4/19.05.2010 της Δ/νσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.), το οποίο προτείνει να μην προχωρήσουν οι Σχ. Επιτροπές σε νέες προκηρύξεις εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων.

7. Μετά από προτροπές των μελών ο κ. Ι. Κοσμάτος αποσύρει το δεύτερο Πρακτικό και δηλώνει πως παίρνει πίσω την υπογραφή του γιατί έκανε ΛΑΘΟΣ. Ενώ από την άλλη το έγγραφο που προσκόμισε ο κ. Π. Γαλιατσάτος ισχύει για τους διαγωνισμούς που επρόκειτο να προκηρυχτούν μετά τις 19.05.2010 και όχι αυτούς που είχαν προκηρυχτεί πριν!

8. Έτσι και μετά από ΔΥΟ συνεδριάσεις της Σχ. Επιτροπής ξανά ερχόμαστε στο πρώτο πρακτικό, το οποίο έπρεπε να επικυρωθεί ώστε να υπογράψω τη μεταξύ μας σύμβαση, καθώς ήταν καθόλα νόμιμο και δεν είχε γίνει καμία ΈΓΓΡΑΦΗ ΕΝΣΤΑΣΗ εναντίον μου και εναντίον του διαγωνισμού από ΚΑΝΕΝΑΝ, όπως ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις.

9. Σαν από μηχανής θεός ο κ. Γεράσιμος Μονιάς-Νέτης μέλος και αυτός της Σχ. Επιτροπής προτείνει να μην κατακυρωθεί το αποτέλεσμα που με αναδείκνυε νικήτρια λόγω των προαναφερθέντων γεγονότων από τους δύο εκπαιδευτικούς τα οποία δεν αφορούν όμως την δικιά μου ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΝΙΚΗ και να επαναπροκυρηχθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός, καλύπτοντας τις ανάγκες της λειτουργίας του κυλικείου μέχρι να γίνει αυτό, με την παράταση της σύμβασης της προηγούμενης μισθώτριας που τυχαίνει να είναι η κ. Α. Ασβεστα, την οποία παράνομα άφησαν να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

10. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από 6 μέλη της Σχ. Επιτροπής, ενώ τα υπόλοιπα 4 ψήφισαν να αναλάβω εγώ το κυλικείο ως νόμιμη δικαιούχος μετά το διαγωνισμό.

11.Λόγω όλων των παραπάνω και με βάση την πλειοψηφία, το κυλικείο άνοιξε την 1η Σεπτεμβρίου 2010 από την κ. Α. Ασβεστα και όταν πήγα το ζητήσω το λόγο από τους Δ/ντες του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς την τελική απόφαση έπρεπε να την πάρει ο Δ/ντης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γεράσιμος Ανδρεάτος, μου απάντησαν γραπτώς ότι ο φάκελος του διαγωνισμού χάθηκε. Μετά από καταγγελία μου στην εισαγγελία ο φάκελος βρέθηκε μετά από λίγη ώρα στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ!!!Τυχαίο...

12.Η απόφαση του κ. Γ. Ανδρεάτου αναφέρεται στην αρχή.

Τι εκπαιδευτικοί μπορεί είναι αυτοί που τιμωρούν τους μαθητές προς γνώση και συμμόρφωση όταν δεν πειθαρχούν στους κανόνες του σχολείου, ενώ οι ίδιοι μου λένε πως δεν είναι ανάγκη να φτάσω στα άκρα ώστε να μην εκτεθεί το σχολείο με τις ενέργειες που αυτοί έκαναν? Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις λέει μια παροιμία!

Ποιος έχει το δικαίωμα να μου στερεί την εργασία που νόμιμα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑ και ΚΕΡΔΙΣΑ επειδή ο κ. Ι. Κοσμάτος θέλησε μετά τη λήξη του διαγωνισμού που (με αναδείκνυε πλειοδότρια) να βάλει στον φάκελο με τα πιστοποιητικά που προσκομίσαμε την 15η Ιουνίου 2010, τα χαρτιά της κ. Άννας Ασβεστά με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2010 και να την αναδείξει ως νικήτρια στην Σχολική επιτροπή, ενώ οι προσφορές είχαν ανοιχτεί τις 15 Ιουνίου 2010?

Γιατί να μην έχουν αυτοί που έφταιξαν, κυρώσεις στην δικιά τους δουλειά, αλλά αντίθετα να χάσω εγώ τη δική μου χωρίς να μου εξηγεί κάποιος αρμόδιος σε τι έφταιξα εγώ? Αλλά μάλλον «ήταν το μικρότερο κακό που μπορούσε να συμβεί σε αυτή την υπόθεση», (να χάσω δηλ. την δουλειά που κέρδισα) όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο κ. Γυμνασιάρχης.

Τι εμπιστοσύνη να έχει κανείς σε αυτούς τους ανθρώπους και ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι και στον επόμενο διαγωνισμό δεν θα συμβούν τα ίδια?

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΩ ΕΓΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑ? ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΟΥ ΗΜΟΥΝ ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑ?

Που βρήκατε αυτό το νόμο που αναφέρει ότι όταν υπάρχει νόμιμος πλειοδότης σε έναν διαγωνισμό, μπορεί κάποιος από την επιτροπή διενέργειας να βάλει τα χαρτιά κάποιου άλλου μετά από ΔΥΟ μέρες μέσα στον φάκελό και αφού βλέπει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο γιατί τον κράζουν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπή διενέργειας να το περνάει σαν πρόβλημα στην Σχ. Επιτροπή και αυτή να το επικρίνει μεν, αλλά να την πληρώνει ο νόμιμος πλειοδότης χάνοντας την δουλειά του και όχι αυτός που έκανε όλη αυτή την ΑΥΘΕΡΑΙΣΙΑ?

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα που αν θέλετε μπορώ να αναφέρω με στοιχεία, έγγραφα και αποδείξεις κ. Μονιά και όλοι εσείς που προτείνατε και ψηφίσατε να χάσω εγώ τη δουλειά μου αυθαίρετα και παράνομα είστε εσείς που θέλετε ισότητα, διαφάνεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Κανείς όμως από εσάς δεν έκανε τον κόπο να με ρωτήσει τι έχει συμβεί πριν ψηφίσει, ακούσατε μόνο ότι σας είπαν και ύστερα από δική μου αίτηση και πίεση έμαθα τις ενέργειες σας και τις αποφάσεις σας.

ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.

Προς ενημέρωσή σας.
Καλλιβωκά Χρ.

7 σχόλια:

  1. Mούγκα στη στρούγκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειπαμε στη στρούγκα κ όχι σε μια δημοκρατική χώρα που όλα λειτουργούν υποτήθετε με διαφανείς διαδικασίες.Κορίτσι μου είμαστε στο πλευρό σου κ όχι με τους ξεπουλημένους ενός χρεωκοπημένου συστήματος.Η σχ.επιτροπή λοιπόν ας περιορισθεί στα καθήκοντά της κ να μη στερεί από ενα νέο άνθρωπο το δικαίωμα στη δουλειά που δικαιωματικά κέρδισε σκοτώνοντας τα όνειρα του πριν καν ξεκινήσει.Σου έυχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο κ δύναμη στον αγώνα σου κ μη παραδώσεις τα όπλα έυκολα θα δώσεις κουράγιο κ σε πολλούς άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν όλα αυτά έχουν όπως γράφονται ξέρετε ποιο είναι το συμπέρασμα; Αυτό δεν είναι απλώς παρανομία είναι θράσος το οποίο πηγάζει από δυνατές γνωριμίες, σίγουρα ή από συγγένεια ή από κοινές βρομοδουλειές. Δεν είναι απλά τα πράγματα και θα χαθούν έγραφα στο μέλλον με την συγκάλυψη των αρμοδίων κλπ κλπ. Εδώ παίχτηκε παιχνίδι να ανοιχτούν πρώτα οι προσφορές για να δώσει την καλύτερη προσφορά η κ Aσβεστά και επειδή δεν εξευτελίζονται τόσο εύκολα πρόσωπα γνωστά στη μικρή κοινωνία που ζούμε, κάτι χοντρό κρύβεται. Ο σύλλογος γονέων τι κάνει; Αυτό το ήθος θα διδάξουν στα παιδιά του; Η κοπέλα θέλει βοήθειες δεν το καταλαβαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΔΗΛ. ΣΤΗΝ ΣΧΟΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΘΝ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ .ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ Η ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Η ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. antedrasse " exipne" kefaloniti epitelous kai min girnas to vlemassou allou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΟΡΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ,,ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ,,ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΑ ΠΟΛΕΙΣ. [ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ]
    Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.ΑΒΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΒΕ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.