Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σαμικές του Ύψους και του Βάθους Εικόνες Καλοκαιριού 2010 - Μέρος 2ο

ΣΑΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2010

Μέρος Δεύτερον

Τα ψηφιδωτά των ρωμαϊκών επαύλεων κρυμμένα στο ασήκωτο βάρος των οδών, θυσία στο Μινώταυρο του βιολογικού, αποκαλύπτουν δίχως μνήμη και μέλλον ανθρώπους.

Οι Πύλες της Μεγάλης Ακρόπολης περιμένουν να κοιτάξουν μεγαλοπρεπείς τα βουνά και τα πάλαι ποτέ κραταιά λιμάνια της Αντισάμου και του Λουτρού ενώ η Πύλη της Κυάτιδος αδημονεί να ορθωθεί ακέραιη και καταδεκτική.

Αλλά και ο ναός του Απόλλωνος με το θυσιαστήριο και εκείνο το κομμάτι του τείχους του με όλα τα γεωμετρικά σχήματα, εν μέσω των πουρναριών και των ακαθαρσιών των αιγοπροβάτων, άναυδος ατενίζει τους αιώνες και ανθρώπους ανήμπορους έστω να τον καθαρίσουν και να τον περιφράξουν.

Ποιος πρόεδρος, δήμαρχος ή τέλος πάντων καλλικράτειος προύχοντας θα ορθωθεί σε ένα ανάστημα αντάξιο εκείνων που χιλιάδες χρόνια πριν είδαν για τελευταία στιγμή την αγαπημένη τους γη;


Κι εκείνων που με σκυμμένο κεφάλι παρήλαυναν ντροπιασμένοι μα περήφανοι στις ρωμαϊκές οδούς, κάτω από τις κλαγγές των όπλων των λεγεωνάριων, μπροστά από το Κολοσσαίο;

Ave o Caesar! Οι εξόριστοι αρχαίοι Σαμαίοι ποτέ δε σε χαιρέτησαν. Οι τωρινοί σε χαιρετούν παραδομένοι άνευ ορίων και όρων στο κάλπικο χρυσάφι του φτωχοτουρισμού που εξανεμίζει τη μνήμη. Πώς αλλιώς! Αφού καμία σχέση δεν έχουν με τους αρχαίους!

Το Λουτρό μια μικρή αποκάλυψη με τη μικρή του παραλία υπό τα όμματα της αρχαίας κρήνης, των απομειναριών του ρωμαϊκού υδραγωγείου και της αόρατης σκιάς της πάλαι ποτέ εκκλησίας.

Μύρτος; Από θέα, ναι. Για μπάνιο, μία στις τόσες. Η Αντίσαμος όμως! Κάθε μέρα σε εκπλήσσει! Μια ζωγραφιά ομηρικού τοπίου με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου και του γαλάζιου! Αφού λούζονταν η Άρτεμις εδώ… κι η Αθηνά κι η Αφροδίτη…

Οι άψογες παραστάσεις του θεατρικού εργαστηριού που, όχι με ευθύνη των συντελεστών του, αλλά με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τον Καλλικράτη, αργοσβήνει.

MAJOR ARX

[Συνεχίζεται....]

1 σχόλιο:

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.