Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

O Γαβριήλ Μανωλάτος στον Σπορ FM 90.8.

Αναδημοσιεύουμε από το Kefaloniaphotonews την απομαγνητοφωμένη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σπορ FM 90.8 o συμπατριώτης μας υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς Γαβριήλ Μανωλάτος.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Γαβριήλ Μανωλάτος, φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (25/08) στον ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή “Radio Secret” των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή.

Ο κ. Μανωλάτος μίλησε για την υποψηφιότητά του, τους συνεργάτες του, σημαντικά πολιτικά πρόσωπα του τόπου, αλλά και το πρόγραμμά του.

Πως αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα: «Έχω ασχολήθεί με την πολιτική ενεργά, δεν θεωρώ τον εαυτό μου Μεσσία, το κάλεσμα των συμπολιτών μου είναι αυτό που με έκανε να πάρω την απόφαση να θέσω στη διάθεση των πολιτών της Κεφαλονιάς τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τη θέλησή μου να δουλέψουμε όλοι μαζί για την Κεφαλονιά».

Πέντε προτάσεις για την Κεφαλονιά αν εκλεγόταν Δήμαρχος: «Εγώ θα σας πω δύο που περιλαμβάνουν και τις πέντε. Πρώτον, φροντίδα στον πολίτη, δηλαδή ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών. Δεύτερον, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Κεφαλονιάς. Επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέσα Σεπτεμβρίου, όπως και ο Συνδυασμός».

Για το ψηφοδέλτιο: «Θέλω να σας πω ότι έχουμε μια δυσκολία στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, όχι επειδή δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, η δυσκολία είναι ποιον να μην επιλέξουμε».

Κριτήρια επιλογής των υποψηφίων: «Όλοι έχουν όρεξη για δουλειά και φαντασία, βασικά όμως κριτήρια είναι οι συγκεκριμένες γνώσεις σε συγκεκριμένους τομείς και η καταγωγή».

Επαφές και συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα του νησιού μας: «Έχω επαφές με όλους όσους είναι γνωστοί, και με τον κ. Φόρτε και με τον κ. Τσιλιμιδό και με τον Μοσχόπουλο, τον βουλευτή μας και με τον κ. Κοτσιλίνη. Δεν το κρύβω, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ, είμαι οργανωμένο και ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ανήκω εκεί γιατί τα κόμματα ανήκουν στους πολίτες που τα ίδρυσαν για να τους υπηρετούν».

Πιθανότητα συνεργασίας: «Δεν αποκλείω καμμιά συνεργασία, εγώ υποστηρίζω τον Καλλικράτη, θέλουμε συνεργασία, όμως όχι με κάποιους που δεν πιστεύουν τον Καλλικράτη. Επομένως, δεν θα είχα αντίρρηση να συνεργαστώ και πριν από την πρώτη Κυριακή, όμως υπάρχει μια πολιτική διακήρυξη, υπάρχουν βασικά στοιχεία, ελάτε όλοι να συνεργαστούμε για την Κεφαλονιά».

Για τα χρέη των Δήμων: «Ο καθένας θα σηκώσει το φορτίο που του αναλογεί, οι παρανομίες θα ελεγθούν. Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τις υπηρεσίες στους πολίτες, το χρέος δεν είναι πάντα κακό, να δούμε από πού προέρχεται, από δάνειο για ένα έργο αναπτυξιακό, καλώς έγινε, θα σου αποδώσει μελλοντικά. Το χρέος δεν είναι προκαταβολικά κακό πράγμα».

Γιατί υποστηρίζει τον Καλλικράτη: «Πιστεύω ότι είναι μια ώθηση για να βγάλει τον τόπο από τη μιζέρια και την υπανάπτυξη. Δεν συμφωνώ με όλα τα στοιχεία του Καλλικράτη, όμως η διοικητική δομή της Ελλάδος δεν ήταν ικανή για την ανάπτυξη της Ελλάδας, έπρεπε να αλλάξει».

Για τον κ. Γεράσιμο Φόρτε και την πιθανότητα να τον στηρίξει στην Περιφέρεια: «Είναι πολιτικός μου φίλος, οι φιλοδοξίες δεν είναι κακές... Δε θα είχα αντίρρηση να τον στηρίξω, αλλά θα ήθελα πρώτα να μάθω και τους άλλους υποψηφίους. Αν έκρινα ότι κάποιος άλλος ήταν καλύτερος για την Κεφαλονιά, θα στήριζα κάποιον άλλον».

Για το Δ.Ν.Τ.: «Είναι ένα ίδρυμα στο οποίο είμαστε κι εμείς μέτοχοι, λειτουργεί γραφειοκρατικά καθαρά, δεν έχει ψυχή. Δεν φταίει όμως μόνο το Δ.Ν.Τ., στην Ελλάδα έχουμε "τρόικα", αφού υπάρχει και η Ε.Κ.Τ. και η Ε.Ε. και οι πιο σκληροί όροι έχουν τεθεί από εκεί».

Επιμέλεια: Γιάννα Κουλουμπή – Γιώτα Σιούτη.

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF από το Kefaloniaphotonews.

Αντιγραφή: Ομάδα Ρουπάκι.
Πηγή:  http://www.kefaloniaphotonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.