Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Οργανισμός Ανάδειξης και Διαχείρησης Σπηλαιολογικού Πάρκου Δήμου Σάμης – Ο.Α.Δ.Σ.Π. Δήμου Σάμης

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΚΕΤΑΠ Σάμης το ΦΕΚ για την Σύσταση Νομικού Προσώπου στο Δ. Σάμης με την επωνυμία «Οργανισμός Ανάδειξης και Διαχείρησης Σπηλαιολογικού Πάρκου Δήμου Σάμης – Ο.Α.Δ.Σ.Π. Δήμου Σάμης». To αναδημοσιεύουμε ολόκληρο.

Αριθμ. 2456/10 (ΦΕΚ 1185 Β/6-8-2010): Σύσταση Νομικού Προσώπου στο Δ. Σάμης με την επωνυμία «Οργανισμός Ανάδειξης και Διαχείρησης Σπηλαιολογικού Πάρκου Δήμου Σάμης – Ο.Α.Δ.Σ.Π. Δήμου Σάμης».

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
Έχοντας υπόψη:

1. Tις διατάξεις των άρθρων 1-6 Ν. 2503/97 «Διοίκηση, Οργάνωση, Στελέχωση της Περιφέρειας, Ρύθμιση Θεμάτων για την Τοπ. Αυτ/ση κ’ άλλες διατάξεις.

2. Τις διατάξεις των άρθρων 239, και 240 του Ν. 3463/06 «Κύρωση Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων». ΦΕΚ 114/2006 Τ.Α.΄. σε συνδυασμό με την αριθμ. 5236/26-01-07 (εγκ.8) του ΥΠΕΣΔΔΑ.

3. Την αριθ. 61/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σάμης σχετικά με σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Οργανισμός Ανάδειξης και Διαχείρισης Σπηλαιολογικού Πάρκου Δήμου Σάμης (Ο.Α.Δ.Σ.Π. Δήμου Σάμης) ».

4. Τις ρυθμίσεις του άρθρου 29Α του Ν. 2081/1992 σχετικά με υποχρέωση αναγραφής «Κάλυψη Δαπάνης» που συνεπάγεται η έκδοση κάθε κανονιστικής διοικητικής πράξης, όπως ισχύει τροποποιημένο, αποφασίζουμε:

1. Συνιστούμε: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου στο Δ. Σάμης με την επωνυμία «Οργανισμός Ανάδειξης και Διαχείρισης Σπηλαιολογικού Πάρκου Δήμου Σάμης (Ο.Α.Δ.Σ.Π. Δήμου Σάμης)», το οποίο θα διέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 239 κ΄ 240 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.).

2. Έδρα του Ν.Π. θα είναι το Δημ. Διαμέρισμα Σάμης.

3. Σκοπός του Ν.Π. θα είναι:
  1. Η προστασία όλων των σπηλαίων και των λοιπών καρστικών μορφών της περιοχής του Δήμου Σάμης.
  2. Η ανάδειξη και προαγωγή όλων των σπηλαίων της περιοχής ως μοναδικού φυσικού φαινομένου και φυσικού πλούτου.
  3. Η προώθηση της επιστημονικής μελέτης των σπηλαίων αυτών. Η έρευνα, συλλογή και επεξεργασία των σχετικών στοιχείων που προκύπτουν από την ανωτέρω μελέτη, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ορθολογικότερη εκμετάλλευση των σπηλαίων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της τοπικής οικονομίας.
  4. Η ανάπτυξη και διάδοση της Αθλητικής Σπηλαιολογίας.
  5. Η ανάπτυξη και διάδοση της Σπηλαιοκατάδυσης.
  6. Η οργάνωση επιστημονικών συναντήσεων, διημερίδων, συνεδρίων και εν γένει επιστημονικών εκδηλώσεων σχετικών με τα σπήλαια.
  7. Η εκπαίδευση και παροχή εξειδικευμένης γνώσης σχετική με τα σπήλαια.
  8. Η συνεργασία με φορείς και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού που έχουν ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς με αυτόν καθώς και η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Πολιτισμού, Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας) στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των σπηλαίων.
4. Διοίκηση του Ν.Π.
Το Ν.Π.Δ.Δ. διοικείται από επταμελές Συμβούλιο το οποίο ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποτελείται από:
  • τον εκάστοτε Δήμαρχο, ως Πρόεδρο
  • τέσσερις Δημοτικούς Συμβούλους, εκ των οποίων δύο τουλάχιστον ορίζονται από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου
  • δύο μέλη τα οποία κατέχουν ανάλογη επαγγελματική εμπειρία και τις απαραίτητες γνώσεις που συνάδουν με το σκοπό του Ν.Π.Δ.Δ.
5. Θητεία του Ν.Π.
Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ακολουθεί τη δημοτική περίοδο και λήγει με τη λήξη αυτής.

6. Πόροι του Ν. Π. είναι:
  1. Η Ετήσια επιχορήγηση του Δήμου Σάμης ύψους 200.000 Ευρώ τουλάχιστον, η οποία θα αναπροσαρμόζεται προς τα πάνω σύμφωνα με τις ανάγκες του Νομικού Προσώπου, κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Κρατικές επιχορηγήσεις ή κάθε άλλη νόμιμη πρόσοδος, είτε απευθείας από το Νομικό Πρόσωπο, είτε προς το Δήμο Σάμης για το Νομικό Πρόσωπο.
  3. Οι κάθε είδους εισφορές, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες ή συνδρομές ιδιωτών, οργανισμών σωματείων κ.λπ.
  4. Εισπράξεις από το αντίτιμο πραγμάτων ή υπηρεσιών που παρέχονται από το Νομικό Πρόσωπο.
  5. Οι πρόσοδοι από την ίδια περιουσία του Οργανισμού.
  6. Κάθε άλλη νόμιμη πρόσοδος μη κατονομαζόμενη παραπάνω.
7. Περιουσία του Ν.Π. είναι:
  1. Ως περιουσία του Νομικού Προσώπου ορίζεται κάθε περιουσιακό στοιχείο που θα περιέλθει στην κυριότητά του κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.
  2. Οι κάθε είδους εγκαταστάσεις, που υπάρχουν ή πρόκειται να δημιουργηθούν σε όλα τα μη τουριστικά αξιοποιημένα σήμερα σπήλαια της περιοχής.
Ο Δήμος Σάμης ευθύς μετά την σύσταση του Οργανισμού ως νομικού προσώπου, θα προβεί στην παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης όσων ακινήτων έχει στην κυριότητά του πλησίον ή πάνω από τα σπήλαια της περιοχής.

8. Εκπροσώπηση του Ν.Π. Το Νομικό Πρόσωπο εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο
του Δ.Σ. στα Δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή και σε περίπτωση που αυτός απουσιάζει ή κωλύεται από τον Αντιπρόεδρο.

Ακροτελεύτιο άρθρο
Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κ.Α. 00.6731.0002 του προυπολογισμού οικ. έτους 2010 του Δήμου Σάμης με ποσό ύψους 200.000,00 Ευρώ.
Η ισχύς των διατάξεων της απόφασης αυτής αρχίζει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αργοστόλι, 15 Ιουνίου 2010

Κατεβάστε το ΦΕΚ σε μορφή PDF από εδώ.

2 σχόλια:

  1. ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ;

    ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ?? ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥΣ?? ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.