Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης για το Κέντρο Υγείας Σάμης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑΜΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης στην τέταρτη έκτακτη συνεδρίασή του, η οποία έλαβε χώρα την 13.07.10, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σάμης, αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Η οποιαδήποτε μείωση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας οδηγεί στην περαιτέρω απαξίωση αυτού.

Το Δ.Σ. Σάμης εκφράζοντας την ομόφωνη θέση των δημοτών και κατοίκων της περιοχής καταδικάζει κάθε πράξη ή ενέργεια που οδηγεί στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή και ζητά την αναβάθμιση του ρόλου του Κέντρου Υγείας και την συνακόλουθη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Προτείνει για ορισμένες θέσεις προσωπικού (π.χ. οδηγοί) να υπάρξει συνεργασία Κ.Υ. Σάμης -Δήμου Σάμης καθώς και εθελοντών δημοτών της περιοχής προς τον σκοπό όπως διασφαλιστεί, και σε αυτό το επίπεδο, η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Συνάμα καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο όσες πράξεις, ενέργειες ή αποφάσεις κυβερνητικών οργάνων ή άλλων φορέων του δημοσίου κατατείνουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, η οποία επέρχεται με την παύση λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών στη Σάμη.

Η πόλη της Σάμης, το κύριο λιμάνι της Κεφαλονιάς, μπορεί και πρέπει να είναι πόλη στην οποία θα εδρεύει το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας, θα λειτουργεί το κεντρικό Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, θα συνεχίζει απρόσκοπτα την λειτουργία του το Κέντρο Υγείας Σάμης, θα προστατεύονται οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και η περιοχή από το Α.Τ. Σάμης και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σάμης και θα εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας από το γραφείο του ΙΚΑ Σάμης, το Ειρηνοδικείο Σάμης, το Ταχυδρομείο και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Σάμης, τα καταστήματα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ και υποκαταστήματα Κρατικών Τραπεζών (για την λειτουργία των οποίων αγωνιζόμαστε).

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων και της περιοχής και είτε σήμερα, είτε στο απώτερο μέλλον, η οποιαδήποτε προσπάθεια αφαίρεσης του δικαιώματος αυτού θα αντιμετωπισθεί από τους Σαμικούς ως ενέργεια που στρέφεται ευθέως ενάντια στην ανάπτυξη της περιοχής και στην προσωπική, οικογενειακή, οικονομική και κοινωνική ζωή του καθενός χωριστά και όλων συνολικά.

Απόφαση όλων αποτελεί ότι η κάθε τέτοια προσπάθεια απαξίωσης της περιοχής θα αντιμετωπισθεί με τον πλέον δυναμικότερο και αγωνιστικότερο τρόπο.

Σάμη 14 Ιουλίου 2010
Για το Δ.Σ. Σάμης,
Ο Πρόεδρος
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

1 σχόλιο:

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.