Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Αχ, Ομορφη που είναι η Σάμη μας παιδιά...

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση αναγνώστη που νομίζουμε ότι αξίζει ενδιαφέρον, σχολιασμό και συζήτηση.

Αγαπητό Kefaloniapress, βλέποντας την ειδυλλιακή φωτογραφία του 1933, συνειδητοποίησα ότι οι παππούδες μας είχαν προνοήσει να έχουν μερικά τραπέζια και καρέκλες δίπλα στη θάλασσα. Στο Αργοστόλι, 100 χρόνια μετά, που τέτοια πολυτέλεια! Τα συμφέροντα των μαγαζιών της Πλατείας και αυτών που τα εξυπηρετούν, εμποδίζουν την ανάπτυξη της ζωής στην παραλία.

Δεν πάνε όλοι αυτοί καμιά βόλτα μέχρι τη Σάμη να δούνε, τώρα που καλοκαίριασε, τι σημαίνει παραλιακή πόλη! Ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, μπαρ, πολύχρωμα φώτα, τραπεζάκια, όλα δίπλα στη θάλασσα! Χθες βράδυ, γυρνώντας με το καράβι από την Πάτρα, συνειδητοποίησα πόσο όμορφη είναι η Σάμη το βράδυ. Μακάρι να αρχίσει να πηγαίνει ολοένα και περισσότερος κόσμος, μπας και παραδειγματιστούν και οι Αργοστολιώτες και συνειδητοποιήσουν πως είμαστε η μόνη παραθαλάσσια πόλη που παραδόξως αφήνει αναξιοποίητη την παραλία της...

Φιλικά, Σωτήρης


Kefalonia Press: Αγαπητέ Σωτήρη, αυτό το διαπιστώσαμε και εμείς προχθές βράδυ που βολτάραμε στο λιμάνι της Σάμης. Ηταν πραγματικά υπέροχα. Οι βαρκουλες, οι συζητήσεις του κόσμου στις ταβέρνες, το φέρυ που ερχόταν. Πραγματικά πολύ όμορφη η Σάμη.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14238&Itemid=38

3 σχόλια:

  1. Βέβαια και είναι όμορφη η Σάμη. Αλλά την ομορφιά την κάνουν οι δύο ιστορικοί και άπειρου φυσικού κάλλους λόφοι και όχι οι καρκινογόνες σκεπές πολλών σπιτιών από αμίαντο (πού είναι ο Δήμος;), η θάλασσα με τα κάθε λογής πλεούμενα και όχι οι παράγκες-παραπήγματα-τσαντήρια της παραλιακής (δεν μπορούνε να πάνε πέντε δέκα μέτρα παραπίσω και να δοθεί αληθινά η παραλιακή στον κόσμο); Εξάλλου ανέκαθεν η πόλη της Σάμης ήταν προσανατολισμένη προς τη θάλασσα.
    Επιπλέον, φίλοι Αργοστολιώτες, η ομορφιά μιας περιοχής δεν είναι μόνον το "φαίνεσθαι" αλλά και το "είναι". ΄Και το "είναι" μιας περιοχής είναι τα μουσεία της, οι βιβλιοθήκες της, τα πολιτιστικά στέκια νεολαίας, οι λέσχες πολιτισμού, κινηματογράφου κλπ. Κι αυτά η Σάμη δεν τα έχει. Ευτυχώς που τη βγάζουν λιγάκι ασπροπρόσωπη η φιλαρμονική της και προπάντων το θεατρικό εργαστήρι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ ένα θεατρικό εργαστήρι. Το χορευτικό και η φιλαρμονική είναι όλα τα λεφτά ! όπου αλλού και να κοιτάξεις μυξοκλαίς~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι τοσο ομορφη που για να μην αβασκανουν οι επισκεπτες της προσπαθουμε να την κανουμε οσο πιο ασχημη γινεται.

    Αυγουστος μηνας και αν ερθει κανεις θα νομισει οτι ειναι οκτωβρης. προβληματιζεται κανεις για αυτη την κατάντια;

    και που εισαι του χρονου........

    και σ' ανωτερα φιλοι σαμικοι. αξιοι των επιλογων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.