Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Συμβαίνει κάτι στο χώρο της Μελισσάνης; (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εξέδωσε χθες Παρασκευή, 23/07 ανακοίνωση για το θέμα. Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το σχετικό άρθρο του kefaloniapress.gr που περιλαμβάνει την ανακοίνωση της Νομαρχίας αλλά και ένα σχόλιο από τους συντάκτες του kefaloniapress.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ:
Σχετικά με δημοσίευμά σας που φέρει συνεργεία να πραγματοποιούν εργασίες στο χώρο της λίμνης Μελισσάνης, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σας ενημερώνει ότι, έπειτα από τον πρώτο έλεγχο δεν έχει κατατεθεί αίτηση για άδεια πραγματοποίησης οποιασδήποτε εργασίας.

Η Νομαρχία έχει ήδη ενημερώσει την Αστυνομία, η οποία έπειτα από έλεγχο δεν διαπίστωσε πολεοδομική δραστηριότητα, καθώς και τη Διεύθυνση Δασών του Νομού και το Δήμο Σάμης, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.



KEFALONIA PRESS : Το έργο γίνεται 500 μέτρα από τη Μελισσάνη, ακριβώς στο "νόμιμο όριο" από αρχαιολογικό χώρο, αυτό το λέμε από χθες έτσι όπως μας το ανέφερε ο Τάσος Καβαλλιεράτος που ζει στην περιοχή και ξέρει το θέμα.

Οι Αναγνώστες έχουν ξεσηκωθεί γιατί πιστεύουν ότι το περιβάλλον της περιοχής θα υποστεί καταστροφή κυρίως αισθητική και αρχιτεκτονική ενώ κάποιοι άλλοι κατάλαβαν ότι κτίζουν πάνω στην Μελισσάνη!

Από νεότερες πληροφορίες μάθαμε ότι στην περιοχή που άρχισαν οι εκσκαφές, θα κτιστούν τρεις βίλες με πισίνες προς ενοικίαση και διαμονή του ιδιοκτήτη. Δεν θα κτιστεί τουριστική μονάδα.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14237&Itemid=38

----------------------------------------------------------------------------------
Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι αντιδράσεις είναι πολλές και ποικίλες. Δείτε και τα σχετικά σχόλια αναγνωστών στο kefaloniapress http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14222&Itemid=38
----------------------------------------------------------------------------------

21/07/2010
Λάβαμε από αναγνώστη μας το παρακάτω μήνυμα το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Ο λόφος πάνω από το σπήλαιο είναι πλέον Κατά το ήμισυ κατεδαφισμενος και η μπουλντοζα δε φαίνεται να σταματάει.

Οι κάτοικοι του δημου μένουν αμετοχοι μπροστά σε αυτό το έγκλημα? Δεν αντιδρα κανείς?

Μιλάμε για πλήρη καταστροφή του φυσικού τοπίου σε απόσταση αναπνοής από την λίμνη.

Σαμικός.

12 σχόλια:

  1. Αν συμβαίνει πράγματι αυτό, τότε δε μιλάμε μόνο για καταστροφή που αλλοιώνει το φυσικό τοπίο, για ασέβεια απέναντι στα φυσικά και αρχαιολογικά μνημεία όπως είναι η Μελισσάνη, αλλά για μέγιστη καταστροφή που εγκυμονεί και κινδύνους.
    Καλά, ο Δήμος ως συνήθως είναι αμέτοχος, συνεχίζοντας την οπερετική του τακτική έως ότου πέσει η αυλαία για τον ερχομό του Καλλικράτη, σωτήριου από ό,τι δείχνει αποκλειστικά για το Δήμο Σάμης, αλλά η Αστυνομία τι κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν δεις την αναρτηση για την καταγγελια για την αντισαμο θα καταλάβεις οτι υπάρχουν περιπτώσεις αγαστής συνεργασια καποιων ιδιωτων, δήμου και αστυνομίας.

    να δω τι θα μείνει όρθιο μέχρι το γεναρη του 2011....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς έτσι είναι. Οι εξουσίες τα βρίσκουνε πάντα. Και για να συνεχίσω, καλά ο Δήμος, καλά η Αστυνομία, αλλά η κεντρική ...σοσιαλιστική εξουσία; Το παλιό σύνθημά της "Δώστε τις παραλίες στο λαό", που βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν επικράτησε, αφού πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις έκτισαν μέχρι το κύμα, τώρα ίσως αντικατασταθεί με το "Δώστε τους λόφους στο λαό". Ωραίο πάντως πράγμα, να βλέπεις στην κορφή κάθε λόφου κι από μια βίλα κάποιου νεόπλουτου. Όπως ωραίο πράγμα είναι που βλέπεις τα τσαντήρια στην παραλιακή οδό της Σάμης, όπως ωραίο πράγμα είναι να βλέπεις μια Σάμη με δεκάδες αρχαιολογικούς ανεκμετάλλευτους τουριστικά τόπους αλλά κανένα Μουσείο, καμιά βιβλιοθήκη, κανένα πολιτιστικό στέκι κλπ. κλπ. Γι' αυτό λέω, αλίμονο, ίσως ο Καλλικράτης να είναι η "σωτηρία" για μια Σάμη που ποτέ δεν ευτύχησε να έχει οραματιστές άρχοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα έχει φτάσει στο νομαρχιακό συμβούλιο. Να αναμένουμε εξελίξεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν τολμησει να σηκωσει βιλλα εκει...μια πρεπει να ειναι η απαντηση απο το λαο του καραβομυλου...φουρνελο και φωτια!!!

    κατω τα ξερα σας απο τα δαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακούγεται ότι υπάρχει σχετική άδεια απο το δασαρχείο. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου να ελέγξει; η έκταση αυτή δεν είναι κοντά σε αρχαιολογικό χώρο; να τολμήσω να πω ότι θα περιμενε κανείς πιο άμεση αντίδραση τουλάχιστον από την αρχαιολογική υπηρεσία που σε άλλες περιπτώσεις ....καραδοκει και παρεμβαίνει στο λεπτό!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Δήμαρχος όχι απλώς μπορεί αλλά οφείλει με την Αστυνομία να ελέγξει την άδεια καθαρισμού της περιοχής και επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι προσωπικό δεδομένο να την δημοσιεύσει να δούμε αν όλα αυτά που θα γράφει ευσταθούν. Αλλά πρέπει να κινηθούμε γρήγορα πριν είναι πολύ αργά. Η γνώμη μου είναι ότι βάσει κάποιας μπουρδουκλωμένης απόφασης γίνεται ότι γίνεται εκεί επάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το νόμιμο δεν είναι και ηθικά σωστό! Μην μπερδευόμαστε. Εξάλλου ξέρουμε από άλλες περιπτώσεις πώς δίνονται πολλές φορές οι σχετικές άδειες στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΓΗΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΙΑΦΕΡΗ ΕΙΝΕ ΑΝ ΚΤΗΖΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΙΛΑ Η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΓΗΝΟΝΤΑΙ ΟΤΕ ΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπερδεμένα μας τα λένε! Η Νομαρχία δεν έχει δώσει άδεια, η Αστυνομία δεν διαπιστώνει πολεοδομική δραστηριότητα (...), το kefaloniapress λέει τα "δικά" του για νόμιμη δραστηριότητα στα "όρια" και οι αναγνώστες μιλούν για μισό κατεδαφισμένο λόφο...Τι στο καλό συμβαίνει επιτέλους; Κι αν ακόμη όλα είναι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, γιατί ο νόμος αφήνει την διατήρηση του φυσικού τόπιου στην "καλή θέληση" και προσωπική αισθητική οποιουδήποτε ιδιώτη, που μπορεί να θεωρεί ότι οι πισίνες και οι βίλλες στον καταπράσινο λόφο πάνω από ένα περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό μνημείο είναι όμορφο θέαμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΚΟΣΜΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΙΩΝ? ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΥΣΙ!! ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕ!!! ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΕΛΛΕΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικα με τι άδεια έγιναν τα έργα στη Μελισσάνη; Με ποια άδεια δούλευαν; Γιατί τόσες ώρες δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τις δημοτικές αρχές ώστε να ζητήσουν το είδος της άδειας που ήταν υποχρεωμένοι να φέρουν οι υπεύθυνοι της εκσκαφής; Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να σταματήσει τις εργασίες αμέσως. Γιατί σφύριζε κλέφτικα από ότι φαίνεται; Και αν δεν είναι έτσι τι κινήσεις ακριβώς έκανε; Κάλυψε ίσως κάποιους; Ποιοι πήραν την ευθύνη της άδειας; Υπάρχει άδεια; Κάποιος τέλος πάντων εκεί επάνω τα έκαμε γης Μαδιάμ. Γιατί δεν μαθαίνουμε τίποτε έγκυρο; Γιατί μένουν τα πράγματα επισήμως στη βουβαμάρα; ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΟΠΑΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ. Είμαι Έλληνας πολίτης και πληρώνω σαν πούσ…. τις δημόσιες υπηρεσίες και μου οφείλουν το λιγότερο έγκυρη ενημέρωση. Άντε να πάρουμε σβάρνα τις κυρά κατίνες να ενημερωθούμε με μισόλογα.
    ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.