Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΑΡΜΠΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 ξεκινάει ο κύκλος εκθέσεων καλλιτεχνικού κοσμήματος του Νίκου Γαρμπή κάτω από τον τίτλο : «ΠΕΤΡΕΣ ΑΓΓΕΛΩΝ».

Ο βραβευμένος στο εξωτερικό σχεδιαστής κοσμημάτων ξεκινάει την σειρά εκθέσεων από την Ιθάκη όπου και θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη στο Βαθύ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιθάκης «Ο ΦΗΜΙΟΣ».

Μεταξύ των καλλιτεχνικών κοσμημάτων θα εκτεθούν και αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων -εκπληκτικά έργα τέχνης- που προκαλούν το θαυμασμό του σύγχρονου φιλότεχνου μελετητή. Πρόκειται για αντίγραφα φινιρισμένα και πατιναρισμένα στο χέρι με εδική επεξεργασία για να αποκτήσουν την υφή του παλιού ασημιού. Η εικαστική αξία των νομισμάτων είναι υψηλή και αποτελεί προσφορά στη μικρογλυπτική καθώς και στη διατήρηση της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συλλογή των αρχαίων νομισμάτων μέσα στις καλαίσθητες θήκες τους, καθώς και τα εμπνευσμένα από την αρχαία Κεφαλονιά και τη Ιθάκη κοσμήματα που σχεδίασε ο Νίκος Γαρμπής αποτελούν από μόνα τους συλλεκτικά κομμάτια και αντικείμενα θαυμασμού.

Διακοσμούν γραφεία και χώρους ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων και τα έχουν αποκτήσει πολλές διασημότητες που επισκέφτηκαν τα νησιά μας. Η έκθεση θα διαρκέσει από της 9 έως 11 Ιουλίου και διοργανώνεται από τις Εκδόσεις «Ωκύαλος».

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΩΚΥΑΛΟΣ»
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.