Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ανακοίνωση Δήμου Σάμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΗΣ

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" σε σχέση με τον χωροταξικό σχεδιασμό των δήμων στην Κεφαλονιά αποφάσισαν να μην προβούν σε καμία επετειακή εκδήλωση για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Επετειακές εκδηλώσεις που κατά παράδοση λαμβάνουν χώρα στο Δ.Δ. Γριζάτων, γενέθλια γη του ριζοσπάστη αγωνιστή Ηλία Ζερβού, την μνήμη και τους αγώνες του οποίου, όπως και όλων των ριζοσπαστών, οι κάτοικοι της Σάμης τιμούν καθημερινά.

Οι δημότες της Σάμης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν ταχθεί κατά της δημιουργίας ενός δήμου στην Κεφαλονιά γνωρίζοντας πως αυτή η επιλογή του αθηνοκεντρικού ελληνικού κράτους, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγεί στον μαρασμό της περιοχής μας, και με λύπη διαπιστώνουν ότι 146 χρόνια μετά την Ένωση η κεντρική εξουσία συνεχίζει να συμπεριφέρεται στην περιφέρεια με τρόπο άδικο και ηγεμονικό.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην πολιτική παρακαταθήκη του Ριζοσπαστικού Κινήματος και στα διαχρονικά ριζοσπαστικά ιδεώδη η ανακοίνωση αυτή περιλαμβάνει μέρος του άρθρου της 2ας Σεπτεμβρίου 1848 της ριζοσπαστικής εφημερίδας "Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ του Παναγιώτη Πανά: «Ως εκ τούτου λοιπόν, και αυτήν την περί ενώσεως έκφρασιν, όταν δεν συνδέεται με το ιερόν της κυριαρχίας του λαού δόγμα και δεν στηρίζεται επί της αρχής της απαιτήσεως, επί τη βάσει των φυσικών και απαραγράπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου, θεωρούμεν ως κήρυγμα μονομερές και αντιπατριωτικόν και ως δέλεαρ της ξενοκρατίας».

Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. Σάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.