Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ε. Μουζάλα: Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ληξούρι)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που εδρεύει στο Ληξούρι.

Αθήνα 1 Μαρτίου 2010
Έλενα Μουζάλα
Πιανίστα
Αναπλ/τρια Καθ. Τμήματος Μουσικών
Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου
Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής
ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Διεύθυνση: Ναϊάδων 2,17561 Παλαιό Φάληρο

Πρός την: Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κα Άννα Διαμαντοπούλου

Κοιν.
1. Βουλευτή Νομού Κεφ/νίας και Ιθάκης κ. Μοσχόπουλο
2. Νομάρχη Κεφ/νίας και Ιθάκης
3. Δήμαρχο Παλικής

Κυρία Υπουργέ

Αναφορικά με την επιστολή της Δημάρχου Παλικής κ. Νόπης Αλεξανδροπούλου, (09/2/2010. Αρ. Πρωτ. 986), της οποίας σας επισυνάπτω φωτοτυπία προς διευκόλυνσή σας, με αποδέκτες εσάς, τον Βουλευτή του Νομού κ. Μοσχόπουλο και τον Νομάρχη Κεφ/νίας & Ιθάκης, έχω να σας τονίσω τα εξής, με τα οποία θα σας αποδείξω, πόσο αβάσιμες είναι οι πληροφορίες που σας παραθέτει η κ. Δήμαρχος και πόσο ανενημέρωτη είναι σχετικά με το συγκεκριμένο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
που εδρεύει στο Ληξούρι!

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων (τον Ιούνιο του 2004 ) και υπεύθυνης του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, δεν έπαψα να ενδιαφέρομαι και να ενεργώ με γνώμονα όχι μόνο την βιωσιμότητα αλλά και την ανέλιξη του Τμήματος.

Επιτρέψτε μου να σας γνωστοποιήσω ότι με δικές μου ενέργειες:

1. Στο Τμήμα, κατά συντριπτική πλειοψηφία διδάσκει πλέον – σε αντίθεση με την πρότερη περίοδο - εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται, όπως παλαιότερα, έλλειψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Απεναντίας η εκδήλωση ενδιαφέροντος από Ειδικούς Επιστήμονες, έπειτα από δική μου παρότρυνση, υπερκαλύπτει τις ανάγκες του Τμήματος.

2. Πραγματοποιήθηκαν βελτιωτικές προσαρμογές του πρότερου Προγράμματος Σπουδών οι οποίες αποσκοπούν:
  • στην εναρμόνιση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία
  • στην αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού επιπέδου των σπουδών
  • στην καλύτερη λειτουργία και βιωσιμότητα του Τμήματος
  • στην πληρέστερη κάλυψη δύο συναφών επαγγελματικών τομέων
  • στην ευχερέστερη συνεργασία με συναφή Πανεπιστημιακά Τμήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στην ασφαλέστερη και ευρύτερη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.
3. Το Τμήμα συνεργάζεται πλέον σε επίπεδο Μεταπτυχιακού Προγράμματος με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

4. Ο εξοπλισμός του Τμήματος – σε αντίθεση με την πρότερη περίοδο- είναι πλήρης και συνεχώς ανανεώσιμος σύμφωνα με τις ανάγκες του Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

5. Πραγματοποιήθηκαν ήδη, αλλά και είναι σε εξέλιξη Ανοικτοί Διεθνείς Διαγωνισμοί για περαιτέρω ενίσχυση του εξοπλισμού.

6. Με την ιδιότητά μου ως μουσικού και λόγω των γνωριμιών μου στο καλλιτεχνικό στερέωμα, συνέβαλα καταλυτικά στην συνεργασία του Τμήματος τόσο με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όσο και με την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ). Η συνεργασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απασχόληση των φοιτητών στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης στο Επάγγελμα αλλά και τη σύναψη συμβάσεων των φοιτητών με τους παραπάνω φορείς έτσι ώστε να οδηγηθούν στην επαγγελματική αποκατάστασή τους.

7. Είναι πλέον Νομικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα των αποφοίτων του Τμήματος να διδάξουν σε Μουσικά Σχολεία της χώρας.

8. Στο πλαίσιο της φοιτητικής μέριμνας, δημιουργήσαμε εστία στην οποία σιτίζονται οι φοιτητές.

9. Έχουν κατά καιρούς οργανωθεί κύκλοι Σεμιναρίων προς όφελος των φοιτητών.

10. Έχουν οργανωθεί Ημερίδες, Συνέδρια και Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

11. Στο Τμήμα περιέχεται πλέον πλούσια συλλογή μουσικών οργάνων που ανήκουν στην έντεχνη μουσική δημιουργία.

Κατόπιν αυτών γίνεται σαφές, ότι με τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά μας το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων δεν αντιμετωπίζει προβλήματα δυσλειτουργίας.

Aπεναντίας μετατράπηκε σε ένα Πολυδύναμο Τμήμα που καθίσταται μοναδικό στη χώρα μας εξαιτίας του γνωστικού του αντικειμένου.

Είμαι σίγουρη κ. Υπουργέ πως κατανοείτε πλήρως τόσο την αγανάκτησή μου, από τα όσα υποστηρίζει η κ. Δήμαρχος όσο και την προσπάθειά μου να αναβαθμίσω το Τμήμα με αδιάλειπτο ενδιαφέρον.

Με εκτίμηση
Έλενα Μουζάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.