Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κοινή Αντίδραση 7 νησιών στον Καλλικράτη

Αναδημοσιεύουμε από την "Κερκυραϊκή Αλεπού".

Κοινή αντίδραση 7 νησιών κατά του δόγματος “κάθε νησί και δήμος”

Πληθαίνουν οι νησιωτικοί νομοί οι οποίοι αντιδρούν στο δόγμα του Υπουργείου Εσωτερικών “κάθε νησί και ένας δήμος”. Χθες (2 Μαΐου), εκπρόσωποι 7 νησιών μεταξύ των οποίων και της Κέρκυρας συναντήθηκαν εν όψει της σημερινής συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ.

Στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” συναντήθηκαν εκπρόσωποι από τους νομούς Λέσβου, Λήμνου, Κέρκυρας, Ρόδου, Κεφαλονιάς, Σάμου και Χίου προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους σε μία προσπάθεια να πείσουν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημά τους για δημιουργία περισσότερων εκ του ενός δήμου σε όλο το (κάθε) νησί.

Από την Κέρκυρα συμμετείχαν οι Μ. Κάρρας, Σ. Μικάλεφ, Σπ. Βάρελης, Σπ. Γατσούλης, Σ. Τριβιζάς, Γ. Τρεπεκλής, Σ. Μεταλληνός και Τ. Καρύδης, ενώ συμμετείχε και το μέλος της ΤΕΔΚ Κεφαλληνίας Σπ. Σπαθής.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι... διαφωνούν με την εξαγγελία Ραγκούση του “ένα νησί ένας δήμος”, υποστηρίζοντας ομόφωνα ότι θα ήταν καταστροφικό ένα τέτοιο σενάριο τόσο για την ανάπτυξη των νησιών όσο και για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Χαρακτήρισαν την πρόταση ανιστόρητη, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να θα δεχθούν το χωροταξικό σχέδιο που συνοδεύει τον Καλλικράτη.

Συμφωνήθηκε από τους παριστάμενους να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ νέα συνάντηση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης των 7 νησιών θα γίνει σήμερα το πρωί, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να συντάξουν ένα κοινό κείμενο το οποίο και θα επιδοθεί στον πρόεδρο της Ένωσης Νικήτα Κακλαμάνη όπου θα γνωστοποιούν τις θέσεις τους και θα ζητήσουν από την ΚΕΔΚΕ να απαιτήσει από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.
Μάλιστα, αν ο κ. Κακλαμάνης δεν δεχθεί να υιοθετήσει το κείμενο αυτό, θα απειλήσουν ακόμα και με άρνηση να υπερψηφίσουν την πρόταση για το χωροταξικό του Καλλικράτη.

Την ίδια ώρα, σε πολλά νησιά έχουν αρχίσει αντιδράσεις από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.
Στη Λέσβο, οι δήμαρχοι αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα δημαρχεία, να κατεβάσουν όλα τα οχήματα των δήμων στη Μυτιλήνη και να κάνουν πορεία την παρασκευή το πρωί, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου και πολλών φορέων.

Αντιδράσεις καταγράφονται και στην Κεφαλονιά όπου έχουν βάλει μαύρες σημαίες στα δημαρχεία Αργοστολίου και Παλικής (Ληξουρίου) ενώ στην Κέρκυρα πολλοί δήμοι προσανατολίζονται στην υιοθέτηση της πρότασης του Συνασπισμού για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων.

Πηγή: http://kerkyraikialepou.blogspot.com/2010/05/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.