Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δήμος Σάμης: Σπηλαιολογικό Πάρκο

Από την ιστοσελίδα της ΚΕΤΑΠ του Δήμου Σάμης αναδημοσιεύουμε μια σύντομη αναφορά προόδου σχετικά με το Σπηλαιολογικό Πάρκο.

Έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο οι κατώθι μελέτες:
  • Αρχιτεκτονική προμελέτη,
  • Η/Μ προμελέτη,
  • Γεωλογική μελέτη,
  • Τοπογραφική μέλετη Κτηματογραφικών Αποτυπώσεων,
  • Περιβαλλοντική αξιολόγηση σπηλαίων,
  • Περιβαλλοντική έκθεση για τις επιφανειακές παρεμβάσεις.

Έχουν ανατεθεί και εκπονούνται οι κατώθι υποστηρικτικές μελέτες:

  • Μελέτη κόστους - οφέλους,
  • Τοπογραφική μελέτη Κτηματογραφικής Προεκτίμησης απαλλοτριωτέων.

Πηγή: ΚΕΤΑΠ Σάμης, http://kefalonia-sami.gr/showCategory.asp?ID=3&sCategoryID=6

2 σχόλια:

  1. ΠΕΡΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

    Οι μελέτες που εκπονήθηκαν -και μπράβο για τη θαυμαστή πολύπλευρη επιστημονική τους επάρκεια-κι αυτές που ίσως εκπονηθούν, έχουν κοστίσει; κι αν ναι, πόσο; ή μήπως όλες τελικά οι μελέτες και οι προμελέτες -όπου κι αν γίνονται αυτές- φτιάχνουν μια ωραία ομελέτα που θα ξανασερβιριστεί μεθαύριο στο καλλικρατικό πιάτο;
    Όχι για τίποτε άλλο, κι αυτό το λέω καλόπιστα, για να αρχίσει να εγκαθιδρύεται και στο λεξικό της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, εκεί, στο γράμμα Δ, η λέξη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Κι όχι με λόγια αλλά με αριθμούς και ονόματα για την ενημέρωση του πολίτη και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του. Γιατί τι να τα κάνεις τα Δου Νου Του και της ΕυωπαΪκές Ενώσεις και ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική ανεξαρτησία, όταν οι πολίτες και ιδίως οι όποιοι ταγοί τους αδιαφορούν;
    Κι αυτό επειδή "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνον αδιάφθορη, αλλά και να φαίνεται ότι είναι."

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστός Major, και μια δική μου απορία: Μήπως πλέον θα πρέπει να τα εγκρίνουν και οι μάγγες του ΔΝΤ; Χουάχαχα!! Μήπως πρέπει να κάνουμε και δωράκια στους καινούριους; Θυμάστε καλέ όπως σε κάποιους αθάνατους για να φεσωθούμε με κάτι Ολυμπιάδες; Με εκείνο το –ευχαριστούμε Ελλάδα- τι αλήθεια που έλεγαν. Μπουναμάδες ήταν αυτοί και χοντροί χοντροί. Εκείνος ο Καλατράβας ποιανού αθάνατου ήταν γαμπρός ξέρετε; Μήπως του Σάμαρανγκ χουάχαχα. Μη νευριάζετε αυτοσαρκάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.