Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Έκθεση Βιβλίου

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ»
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Αργοστόλι, 8-3-2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολιού σας κάνει γνωστό ότι διοργανώνει ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 13 έως τις 23 Μαρτίου 2010 και στις ώρες 10 π.μ.-1 μ.μ. και 7-9.30 μ.μ., και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις παρακάτω εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής της Έκθεσης:

  • Σάββατο 13 Μαρτίου, 7.30 μ.μ.: Εγκαίνια της Έκθεσης – Ομιλήτρια η φιλόλογος του Σχολείου μας κ. Ειρήνη Τζαννάτου με θέμα «Βιβλίο και νέες τεχνολογίες».
  • Τετάρτη 17 Μαρτίου, 7.30 μ.μ.: Παρουσίαση βιβλίου – Η κ. Σοφία Νεοφύτου, φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Αργοστολιού, θα παρουσιάσει το βιβλίο της κ. Σοφίας Πετρίδου – Καππάτου «Από τον Πόντο στην Κεφαλονιά. Μια πορεία - μια υπόσχεση». Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η συγγραφέας.
  • Παρασκευή 19 Μαρτίου: Συζητάμε με τους λογοτέχνες - Το πρωί η συγγραφέας κ. Μαρία Σκιαδαρέση θα επισκεφθεί το Σχολείο μας και θα συνομιλήσει με την πρώτη μαθητική Λέσχη Ανάγνωσης του Σχολείου μας για τα λογοτεχνικά της βιβλία και την τέχνη της συγγραφής. Το βραδινό της ίδιας ημέρας η συγγραφέας θα βρίσκεται στο χώρο της Έκθεσης.
  • Σάββατο 20 Μαρτίου, 7.30 μ.μ.: Οι μαθητές συζητούν - Θα γίνει συζήτηση για τη σειρά νεανικών βιβλίων της Stephenie Meyer «Το έπος του λυκόφωτος». Στο τραπέζι της συζήτησης θα συμμετάσχουν οι μαθήτριες: Κουτσούμπα Ναυσικά (2ο Λύκειο), Δόριζα Μαριάννα (1ο Λύκειο), Πόλλη Μαρίνα (2ο Λύκειο), Πολύζου Χριστίνα (2ο Γυμνάσιο) και Φωκά Ελισσάβετ (2ο Λύκειο), ενώ το ακροατήριο θα μπορεί να παρεμβαίνει με τις δικές του ερωτήσεις και απόψεις.
  • Κυριακή 21 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης) και Δευτέρα 22 Μαρτίου: Για τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο - Στο χώρο της Έκθεσης θα προβάλλονται DVD σχετικά με τη ζωή, το έργο και την προσφορά του Γιάννη Ρίτσου, τα οποία προμηθευτήκαμε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Πρόκειται για τις ταινίες, παραγωγής της ΕΡΤ, «Γ. Ρίτσος – Ντοκυμαντέρ-πορτρέτο» σε σκηνοθεσία Π. Ποπλάτεφ, «Γ. Ρίτσος – Από τη σειρά “Εποχές και συγγραφείς”» σε σκηνοθεσία Τ. Ψαρρά, «Γ. Ρίτσος – Ρίζες» σε σκηνοθεσία Ρ. Μανθούλη και «Γ. Ρίτσος – Θεατρικά» σε σκηνοθεσία Λ. Χαρωνίτη.
Σας περιμένουμε.

Με εκτίμηση
Πέτρος Πετράτος
Υπεύθυνος Σχολικής Βιβλιοθήκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.