Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ψήφισμα του Δήμου Πυλαρέων

Αναδημοσιεύουμε από το kefaloniaphotonews πρόσφατο ψήφισμα του Δήμου Πυλαρέων για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, αυτό της ασφάλειας των συμπολιτών μας, και περιμένουμε από το Δήμο Σάμης κάποια σχετική αντίδραση και από τους αναγνώστες μας σκέψεις και προβληματισμό.

Ανησυχία και ανασφάλεια υπάρχει στον τοπικό πληθυσμό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλάρου στη συνεδρίαση της 31/1/2010 κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Μάρκου Κοτσιλίνη, αποφάσισε ομόφωνα να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Δήμου Πυλαρέων εκφράζοντας την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας:

Διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός ότι η στυγερή δολοφονία της ηλικιωμένης δημότισσάς μας ΑΜΙΤΣΗ ΓΕΡΑΣΙΜΑΝΘΗΣ που έγινε την 28η Νοεμβρίου 2009 παραμένει ανεξιχνίαστη για τόσο διάστημα.

Μεταφέρει τη ανησυχία και ανασφάλεια που υπάρχει στον τοπικό πληθυσμό, ιδίως αυτή την εποχή που αρκετοί ηλικιωμένοι διαμένουν μόνοι τους.

Διαπιστώνει ότι η περιοχή μας είναι αφύλαχτη και απροστάτευτη, εκτεθειμένη σε κάθε είδους κακοποιά στοιχεία. Παρά τα κρούσματα κλοπών, ναρκωτικών και της πρόσφατης δολοφονίας, «δεν ιδρώνει το αυτί» κανενός.

Ο Αστυνομικός Σταθμός της Σάμης λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και εξοπλισμό. Με δύναμη 11-12 ατόμων είναι αρμόδιος για τρεις (3) Δήμους σε ακτίνα δράσης πενήντα (50) χιλιομέτρων. Η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Αγ. Ευφημίας, γεγονός για το οποίο διαμαρτυρηθήκαμε κατ’ επανάληψη, άφησε κενό με οδυνηρές δυστυχώς συνέπειες.

Καλεί κάθε αρμόδιο Υπουργό, Βουλευτή, Αστυνομικούς Διευθυντές να ενδιαφερθούν και να αποδώσουν έμπρακτα στους πολίτες το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αισθάνονται ασφαλείς στο μικρό τους τόπο.

Αυτό επιτυγχάνεται εκτός των άλλων με μία αστυνομία κοντά στον πολίτη, σύγχρονη, άρτια εξοπλισμένη και επαρκώς στελεχωμένη με παρουσία και περιπολίες την ημέρα και κυρίως τη νύχτα.

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.