Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Παραίτηση Δημοτικών Συμβούλων

Από το kefaloniapress (με μικρές διορθώσεις για καλύτερη αναγνωσιμότητα):

Χθες Πέμπτη, σε μια συνεδρίαση κόλαση και εν απουσία του Δήμαρχου Μανώλη Βαλέτα, έδωσαν τις παραιτήσεις τους δυο δημοτικοί σύμβουλοι. Οι κύριοι Βασίλης Μωραϊτης (πρώην Αντιδήμαρχος από το συνδυασμό του Μ. Βαλέτα) και Γιώργος Καβαλλιεράτος (Δημοτικός Σύμβουλος από το συνδυασμότου Σπ. Σπαθή).

Αιτία των παραιτήσεων -όπως τη διατύπωσαν οι παραιτηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι - είναι η άσχημη εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου όπως παρουσιάζεται στους δημότες. Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμης διέρχεται μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση εδω και πολύ καιρό.

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7329&Itemid=38

roupaki: H παραίτηση είναι σίγουρα μια έντιμη και υγιής αντίδραση. Πολλές φορές όμως δεν καταφέρνει να λύσει ένα πρόβλημα. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το κύριο πρόβλημα δεν είναι η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι η αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Δήμου. Και η εικόνα αυτή είναι απότοκος αυτής ακριβώς της αδυναμίας....

Αναρωτιόμαστε πάντως, όπως και όλοι νομίζουμε οι δημότες, πού μπορεί πλέον να οδηγήσει αυτή κατάσταση και ποια λύση μπορεί να δοθεί. Απ΄όσο μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας, δεν υπήρξε ποτέ Δημοτικό Συμβούλιο με τόσες πολλές αποχωρήσεις και αναταραχές....

Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη, 30 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα τη λήψη σύννομης απόφασης σχετικά με τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στην Νομαρχιακή Επιτροπή Εκποίησης μη απομακρυθέντων ζώων.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται ύστερα από την επεισοδιακή διακοπή της συνεδρίασης της Τρίτης 28 Ιουλίου, λόγω της ισοψηφίας στην πρόταση του Δημάρχου και την διαφορετική ερμηνεία της δυνατότητας ψήφου του Προέδρου του Τ.Σ. Πουλάτων.

Από τη 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναδημοσιεύουμε από το kefaloniaPress:

Επεισοδιακή και η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμης, διαλύθηκε η συνεδρίαση πριν καν ολοκληρώσει το πρώτο θέμα.

Ο λόγος των χθεσινών γεγονότων ήταν ο ορισμός εκπροσώπου του Δήμου σε αρμόδια Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία θα επιλειφθεί το οριστικό κλείσιμο κτηνοτροφικής μονάδας της περιοχής της Σάμης επειδή επανειλημμένα έχει γνωμοδοτηθεί ότι ρυπαίνει τόσο το χωριό που είναι εγκατεστημένη όσο και γενικά την περιοχή.

Πέτρα του σκανδάλου που άναψε τα αίματα στο ΔΣ ήταν ο ορισμός του εκπροσώπου αφού η πρόταση του Δήμαρχου πήρε μόνο 5 ψήφους (στους δέκα παρόντες). Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο των πέντε ψήφων προτάθηκε να ψηφίσει και να καταμετρηθεί η ψήφος και του προέδρου του χωριού Πουλάτων επειδή εκεί είναι εγκατεστημένη η κτηνοτροφική μονάδα.

Μετά από αυτή τη πρόταση επήλθε το χάος. Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολίτες που παρακολουθούσαν, ενδιαφερόμενοι άρχισαν να αντιδικούν για το νόμιμο της απόφασης ή όχι για να καταλήξουν στη διάλυση της συνεδρίασης χωρίς να παρθεί καμία απόφαση.

Το θέμα παραμένει ανοικτό, ως ανοικτή πληγή, για επόμενες συνεδριάσεις.
Π.Β.


Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7296&Itemid=38

roupaki: Διαβάσαμε την δημοσίευση με μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει ολόκληρο το Δήμο, πρωτίστως βέβαια το Δ.Δ. Πουλάτων. Μας έκανε εντύπωση η ένταση που φαίνεται να προκλήθηκε για ένα θέμα μάλλον διαδικαστικό. Ο εκπρόσωπος του Δήμου δεν είναι υπόλογος στο Δήμο που εκπροσωπεί; Έχει τόσο μεγάλη σημασία το πρόσωπο; Από την άλλη, δεν προβλέπεται οδός διαφυγής από αδιέξοδες ψηφοφορίες (ισοψηφίες κλπ); Να το καταμετρήσουμε και αυτό ως μία ακόμη περίπτωση στην οποία ο Δήμαρχος αδυνατεί να ελέγξει το Δημοτικό Συμβούλιο;

Περιμένουμε περισσότερες ειδήσεις και σχολιασμό από τους αναγνώστες μας.

Από τη Συναυλία Δέσποινας Βανδή - Goin' Through

Αναδημοσιεύουμε από τον "Ἁνεξάρτητο":

Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΑΚΟΣ-ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού στα νησιά μας! Πάνω από 3000 άτομα κατέκλεισαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία της Σάμης ακριβώς δίπλα στο κύμα για να δει από κοντά την ακαταμάχητη Δέσποινα Βανδή και όλο τους συντελεστές του Long Hot Tour 2009. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στο κοινό της συναυλίας κατέφθασε με το ιδιωτικό του ελικόπτερο ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤ1 και της Heaven Music κος Θοδωρής Κυριακού συνοδευόμενος από την παρέα του, τους συντοπίτες μας Ανδρέα και Ρεγγίνα Κουρή.

Το πρόγραμμα άνοιξε με τον Στέλιο Μάξιμο να τραγουδάει τις πολύ γνωστές επιτυχίες του δίνοντας στο κοινό παλμό και ρυθμό μέχρι να δώσει την σκυτάλη στους φοβερούς Going’ Through, δηλαδή τον Νίκο-NiVo-Βουρλίώτη, τον Ισορροπιστή και το Θηρίο, που πραγματικά απογείωσαν το κοινό με τις δεκάδες επιτυχίες τους ενώ έδωσαν το έναυσμα για την αρχή αυτού του τεράστιου μουσικού πάρτυ.

Στην σκηνή τους διαδέχθηκε η εκπληκτική Δέσποινα Βανδή που για άλλη μια φορά απέδειξε πως είναι η κορυφαία καλλιτέχνιδα της γενιάς της! «Υπάρχει ζωή και μετά από σένα» τραγούδησε, με το νέο της hit να σαρώνει στα ραδιόφωνα, και το κοινό έμεινε πιστά αφοσιωμένο στην υπέροχη φωνή της και το εντυπωσιακό show για τις επόμενες σχεδόν 2 ώρες, ξεφαντώνοντας με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επί σκηνής συνεργασία της απαστράπτουσας Δέσποινας Βανδή με τον Νίκο Βουρλιώτη και το Θηρίο που τραγούδησαν παρέα «Θέλω να γυρίσω στα παλιά», «Σχολείο 2007» αλλά και το πολύ επιτυχημένο «Μαύρα Μεσάνυχτα» που μονοπώλησε στα charts τους τελευταίους μήνες.Αναμφίβολα το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την επόμενη φορά που η Δέσποινα Βανδή θα παρουσιάσει κάτι τόσο αναπάντεχα ωραίο εν μέσω ενός καυτού καλοκαιριού!

Πηγή: http://www.anexarttitos.gr/article.asp?Aid=6686

Eντυπωσίασε η Σάμη στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων

Από τον "Ανεξάρτητο":

Άνοιξε της Πύλες της η 1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Αργοστολιου με την συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου ΚΡΑΝΗ στην κεντρική πλατεία του Αργοστολιου με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και πλήθος κόσμου. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε το περίπτερο της ΔΕΤΑΠ Σάμης.

Για το θέμα μίλησε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σάκη Βούτο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης Π. Δρακουλογκωνας, ο οποίος τόνισε τα εξής: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Αργοστολίου που μας κάλεσε. Μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου μας, στο χορευτικό μας, στις γυναίκες του συλλόγου που ετοίμασαν όλα αυτά τα παραδοσιακά προιόντα μέσα σε ελάχιστες μέρες. Όσοι είναι εδώ και τα βλέπουνε, πραγματικά θαυμάζουνε το περίπτερό μας. Θα έχουμε και παράσταση του χορευτικού μας, το οποίο δεν είναι τυχαίο, είναι το χορευτικό που εκπροσώπησε την Ελλάδα στις κεντρικές εκδηλώσεις για τα 50στα γενέθλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2007. Από κει και πέρα ο Δήμος μας πάντα πρωτοπόρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζει με τα Εόρτιά μας. Σας καλούμε όλους το Σάββατο να έρθετε στην Σάμη για την μεγάλη συναυλία της Δέσποινας Βανδή και των Going Through. Είναι μία ευκαιρία για όλους τους επισκέπτες του νησιού να έρθουν από το πρωί στη Σάμη, να πάνε στις παραλίες μας, να κάνουν το ντουζ τους στους δημόσιους λουτήρες, να σερβιριστούν στα μαγαζιά μας, να επισκεφθούν τα σπήλαια και το βράδυ να διασκεδάσουν στη συναυλία και μετά είτε να συνεχίσουν στα μπαρ της πόλης είτε να χαλαρώσουν. Σας περιμένουμε όλους και ντόπιους και ξένους. Και πάλι ευχαριστούμε για την φιλοξενία του Δήμου Αργοστολίου."

Πηγή: http://www.anexartitos.gr/article.asp?Aid=6629

roupaki: Μπράβο σε όλους, φορείς και ιδιώτες! Πάντα τέτοια! Στείλτε μας φωτογραφίες! Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, δυστυχώς δε μπορούμε να είμαστε ...παντού!

12η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Λάβαμε από το Δήμο Σάμης και δημοσιεύουμε την ατζέντα της 12ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου 2009 στις 20:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Σάμης:

  • Ορισμός εκπροσώπου Δήμου Σάμης στην Επιτροπή Εκποίησης μη απομακρυθέντων ζώων (Εισηγητής: Δήμαρχος),
  • Έγκριση Οργανισμού του Κοινωφελούς Ιδρύματος "ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΙΑ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΥ" (Εισηγητής: Δήμαρχος),
  • Εκλογή μελών Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος "ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΙΑ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΥ" (Εισηγητής: Δήμαρχος),
  • Έγκριση διετούς προγράμματος δράσης Κ.Ε.Τ.Α.Π. Σάμης – Υπογραφή Σύμβασης (Εισηγητής: Πρόεδρος Κ.Ε.Τ.Α.Π. Σάμης),
  • Χρήση κτηρίου "Προσκόπων" (Εισηγητής: Δήμαρχος),
  • Παροχή άδειας για εγκατάσταση σεισμογραφικού οργάνου στο κτήριο του Δημαρχείου
    (Εισηγητής: Δήμαρχος),
  • Έγκριση Απολογισμού Δήμου Σάμης οικ. έτους 2008 (Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία),
  • Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2009 (Εισηγητής: Τεχνική Υπηρεσία),
  • Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2009 (Εισηγητής: Οικονομική Υπηρεσία),
  • Παραχώρηση μέρους της Κεντρικής πλατείας Σάμης για την διαμόρφωσης του ως εκθεσιακού χώρου για τις ανάγκες της Αρχαιολογικής Συλλογής Σάμης (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημ. Σ/λίου),
  • Έγκριση δαπάνης ποσού 2.800 ευρώ από τον Κ.Α. 006733 (Εισηγητής: Δήμαρχος),
  • Καθορισμός ορίων υπερωριακής απασχόλησης υπαλλήλων ΟΤΑ που τηρούν
    Πρακτικά Δημ. Διαμ. ή Τοπ. Σ/λιου,
  • Εκτέλεση έργου "Αγορά ακινήτου για δημιουργία Αθλητικού Κέντρου" (Εισηγητής: Τεχν. Υπηρεσία)
roupaki: Αντί άλλου σχολίου θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους αναγνώστες μας να παρακολουθήσουν το ΔΣ και να ενημερωσουν το roupaki. Δυστυχώς, το έχουμε αναφέρει επανειλημένα, αν και λαμβάνουμε έγκαιρα την ειδοποίηση για τις συνεδριάσεις του ΔΣ και ευχαριστούμε το Δήμο Σάμης για αυτό, από και πέρα δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για την συζήτηση και τις αποφάσεις...

Ψηφοφορία για το θέμα της Εμπορικής Τράπεζας

Η πρώτη λοιπόν δημοσκόπηση ξεκινάει σήμερα με το θέμα της Εμπορικής.
Μπορείτε, αν θέλετε, να επιλέγετε περισσότερες από μία απαντήσεις.
Αν δεν σας καλύπτουν οι επιλογές, επίλεξτε "Άλλο" και στείλτε μας με σχόλιο σε αυτό το άρθρο την δική σας απάντηση.

roupaki

Δημοσκοπήσεις...

Στο γενικότερο σκεπτικό αυτού του blog, δεν ήταν ποτέ μια στείρα αντιπαράθεση. Το ζητούμενο ήταν και είναι πάντα να δοθεί βήμα ουσιαστικού διαλόγου και κατάθεσης απόψεων όσο περισσότερων ατόμων γίνεται και να βγει κάτι θετικό. Η κριτική είναι το ένα, από εκεί και πέρα όμως θα είχε ενδιαφέρον να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε κάτι περισσότερο.

Δεν επιδιώκουμε να είμαστε ούτε απέναντι ούτε δίπλα σε πρόσωπα. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες προόδου του τόπου μας, σε οποιοδήποτε τομέα, σε οποιοδήποτε βαθμό, σε κάθε στιγμή. Ομοίως είμαστε απέναντι σε προσπάθειες υποβάθμισης της ζωής μας, στην απραξία και στην αδιαφορία. Το μέσο πάντοτε το ίδιο: η ενημέρωση και ο διάλογος, η καλοπροαίρετη ανταλαγή απόψεων και προτάσεων.

Με την λογική αυτή ξεκινάμε και μια νέα διαδικασία, αυτή των δημοσκοπήσεων. Κατά καιρούς θα δημοσιεύουμε κάποια polls-ερωτηματολόγια, στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι επισκέπτες του blog, απλά επιλέγοντας μια (ή περισσότερες) από τις προτεινόμενες απαντήσεις. Κάθε δημοσκόπηση, θα συνοδεύεται πάντα από ένα σχετικό άρθρο στο οποίο οι αναγνώστες θα μπορούν να προσθέτουν ως σχόλιο τις δικές τους απαντήσεις σε περίπτωση που δεν καλύπτονται από αυτές που επιλέχθηκαν ως πιθανές (η λογική του "Αλλο" στις δημοσκοπήσεις). Τα σχόλια στα συγκεκριμένα post, θα είναι αποκλειστικά και μόνο γι αυτό το σκοπό (αν κάποιος αναγνώστης δηλαδή επιλέξει "Άλλο", μπορεί να το προσθέσει ως σχόλιο).

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια διαδικασία, εκτός από το γεγονός ότι κάνει εξαιρετικά εύκολη τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων επισκεπτών μας, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια ένδειξη των απόψεων των αναγνωστών μας και, γιατί όχι, ως σημείο αναφοράς και για τους εκάστοτε ενδιαφερόμενους.

Πάγιο "πιστεύω" μας είναι ότι ενεργός πολίτης δεν σημαίνει "κατάθεση" ψήφου κάθε 4 χρόνια και απλή κριτική ενδιάμεσα. Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, είναι απαραίτητη η ενεργότερη και συνεχής συμμετοχή μας. Όπως μπορεί ο καθένας.

Ως πρώτη δημοσκόπηση, επιλέξαμε το θέμα της Εμπορικής Τράπεζας. Θα ακολουθήσουν και άλλες, για διάφορα θέματα που αφορούν τον τόπο μας.

Δήμος Σάμης - Ανταγωνισμός - Αντιπαλότητα - Άμιλλα - Ενωμοτία.

Ανταγωνισμός είναι ο αγώνας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων για την επικράτηση ή για την επίτευξη κάποιου σκοπού. Στα πολιτικά δρώμενα ανταγωνισμός μεταξύ των παρατάξεων είναι ο αγώνας μεταξύ τους για την επικράτηση του ποσοστού τους. Η αποτελεσματικότητα του ανταγωνισμού διακρίνεται σε τρία είδη:
  1. Tη διανεμητική αποτελεσματικότητα (allocative efficiency): τα αγαθά κατανέμονται εκεί που ο πολίτης τα έχει περισσότερη ανάγκη,
  2. Την παραγωγική αποτελεσματικότητα (productive efficiency): οι επιλογές ορίζονται από τον νικητή που τις αξιοποιεί καλύτερα πρός όφελος των πολιτών,
  3. Τη δυναμική αποτελεσματικότητα (dynamic efficiency): η καινοτομία και ο σχεδιασμός επιτυγχάνεται με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Ο ανταγωνισμός ευνοεί και τα τρία είδη αποτελεσματικότητας. Οι πολιτικές παρατάξεις αναγκάζονται να προσαρμόσουν την προσφορά τους στη ζήτηση, για να μη χάσουν τους καταναλωτές από πελάτες. Αφουγκράζονται τις ανάγκες του ψηφοφόρου και στρέφουν προς τα εκεί το βάρος τους (διανεμητική αποτελεσματικότητα), μειώνουν το κόστος των ενεργειών προκειμένου να τους εξασφαλίσουν φθηνότερα και επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά τις υποσχέσεις τους (παραγωγική αποτελεσματικότητα) και προσπαθούν διαρκώς να εφεύρουν καινούργια στοιχεία που να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες του πολίτη προκειμένου να έχουν προβάδισμα απέναντι στους ανταγωνιστές τους (δυναμική αποτελεσματικότητα).

Αντιπαλότητα είναι η εκ προιμίου αντίθετη γνώμη στα όσα υποβάλει σαν θέσεις ή προτάσεις, ο αντίπαλός μας. Δεν αποδεχόμαστε ούτε θέσεις ούτε απόψεις ούτε καταστάσεις, διότι τον θεωρούμε εκτός ανταγωνισμού, εκτός διαβουλέυσεων, μή συνεργάσιμο, μή αρεστό, μη αποδεκτό. Οι θέσεις του δεν είναι επιθυμητές γιατί είναι εκτός τον επιθυμητών μας θεσεων.

Αμιλλα είναι η προσπάθεια για διάκριση και υπεροχή, χωρίς αντιπαλότητα, ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση όσων συναγωνίζονται.αλλά και του παρεχόμενου αποτελέσματος. Σε επίπεδο ενωμοτίας, αν θα επιχειρούσαμε την αντιστοίχιση, η ενωμοτιακή άμιλλα είναι η προσπάθεια της ενωμοτίας για διάκριση σε σχέση με τις άλλες ενωμοτίες, γεγονός που καταδεικνύεται και στη Σάμη.

Πώς όμως θα αποφύγουμε τον έντονο ανταγωνισμό και την αντιπαλότητα που θα μπορούσε να αναπτυχθεί μεταξύ των ενωμοτιών; Η λύση παρέχεται από την καταχώρηση της μη μοναδικής επικράτησης. Η πρώτη ή η δεύτερη θέση δεν είναι θέση μόνο για μια ενωμοτία, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να τη μοιρασθούν και δύο, ακόμα και όλες, αν υπάρχει μεταξύ τους ίδιο καλό αποτέλεσμα, δηλαδή αν καταφέρουν όλοι να διακριθούν.

Ενωμοτία ονομάζονταν η μικρότερη υποδιαίρεση της φάλαγγας των αρχαίων Ελλήνων. Η ετυμολογία προέρχεται από τις λέξεις "Εν-ώμοτος" που σημαίνει έχω δώσει όρκο, και η επεξήγηση είναι ότι οι πολεμιστές έδιναν όρκο υπηρεσίας πριν καταταχθούν στην φάλαγγα. Κάθε πολίτης της Σάμης θα πρέπει να αντιπαραβάλλει τις παραπάνω έννοιες στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, να αναλογισθεί και να κατατάξει κάθε ένα ασχολούμενο με τα κοινά στην ομάδα που του αρμόζει, και να αναλογισθεί άν εξασφαλίζει με την συμπεριφορά του τον ανταγωνισμό, την αντιπαλότητα, την άμιλλα ή την ενωμοτία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας,

ΟΙΣΤΡΟΣ

Roupaki: Η παρούσα δημοσίευση στάλθηκε ως σχόλιο σε προηγούμενη δημοσίευση (Κακοποίηση Αδέσποτου). Επειδή όμως το σχόλιο αυτό δεν είχε καμμία σχέση με την δημοσίευση την οποία θα έπρεπε να σχολίαζε λάβαμε την πρωτοβουλία να το εμφανίσουμε ως δημοσίευση. Προσοχή φίλοι και φίλες! Είναι σημαντικό να σχετίζονται τα σχόλια με τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις αλλιώς δε βγαίνει νόημα καιαυτό είναι σε βάρος της παραγωγικής συζήτησης που επιδιώκουμε να έχουμε. Να σημειώσουμε επίσης ότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να γίνει ένα σχόλιο δημοσίευση. Ήταν εύκολο στην προκείμενη περίπτωση γιατί το σχόλίο ήταν γενικό και σχεδόν φιλοσοφικό - μεστό περιεχομένου όμως. Ευχαριστούμε τον Οίστρο και περιμένουμε, όπως πάντα, δημοσιεύσεις και σχόλια.

Αναγνώστες απαιτούν εξηγήσεις για το συμβάν με το τραυματισμένο σκυλάκι της Σάμης

To περιστατικό λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Ᾱρχική μας θέληση ήταν να μην "σπάσουμε" τον σχολιασμό σε δύο κομμάτια με νέο post και να αναδημοσιεύουμε σαν σχόλιο στο αρχικό post τα σχόλια που στάλθηκαν στο kefaloniapress.gr. Όπως όμως θα διαπιστώσετε τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και αν δεν αντιδράσει ο δήμος άμεσα ίσως γίνουν σοβαρότερα. Ίσως μία απολογητική επιστολή είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει. Δεν είναι δική μας δουλειά να ζητήσουμε πειθαρχικές ή όποιου άλλου είδους ευθύνες από τους εργαζόμενους στο Δήμο και το κτηνιατρείο Αργοστολίου. Αναρωτιόμαστε όμως σε ποιές δουλειές η προϊσταμένη αρχή ...παρακαλάει το προσωπικό της να κάνει τη δουλειά του! Και μάλιστα με αμοιβή έξτρα και στο χέρι!

Αναδημοσιεύουμε λοιπόν παρακάτω τα σχόλια που στάλθηκαν στο kefaloniapress.gr.

Απάντηση Δημόσιου Κτηνιατρείου Αργοστολίου

Kefaloniapress: Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω εμαιλ από τον κτηνίατρο κ. Παπαϊωάννου και το οποιο αφορά το χθεσινό μας δημοσίευμα:
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7017&Itemid=38

Εκ μέρους των υπαλλήλων του Κτηνιατρικού Κέντρου Κεφαλονιάς θα θέλαμε να ζητήσουμε ειλικρινή συγνώμη για την όποια συμμετοχή μας στην παράξενη και άτυχη κατάληξη του σκύλου που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στην υπηρεσία μας από τη Σάμη.

Δεν θα αναφερθώ σε παρεξηγήσεις, ούτε σε επιμερισμούς ευθυνών. Το φιλότιμο και η υπευθυνότητα των υπαλλήλων του Κτηνιατρικού Κέντρου κρίνεται καθημερινά από τους κτηνοτρόφους και τις επιχειρήσεις τους οποίους εξυπηρετούμε και ελέγχουμε.

Δεν θα κρίνουμε κάποιους που μας κατηγορούν χωρίς να ξέρουν την δουλειά μας. Όσα γράφτηκαν σε τοπικές ιστοσελίδες θεωρούμε πως ήταν από ανθρώπους εν βρασμό και δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που πιστεύουν.

Τέλος θα επιθυμούσαμε οι τελευταίοι πιστοί φιλόζωοι, να μας βοηθήσουν στη πίεση που ασκούμε στους Δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προς τα αδέσποτα ζώα, παρά να επιτίθενται σε κάποιους υπαλλήλους.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Παπαϊωάννου Χαράλαμπος Κτηνίατρος

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.phpoption=com_content&task=view&id=7058&Itemid=153

Σχόλια Αναγνωστών Kefaloniapress.gr

Λυπάμαι πολύ για την απάντηση που έδωσε ο κ. Παπαϊωάννου. Δεν μας καλύπτει απόλυτα για όσα συνέβησαν με το σκυλάκι. Με λίγα λόγια είναι μόνο ... για τους κτηνοτρόφους η υπηρεσία και τα αδέσποτα στη μοίρα τους!!! Και στην ευθύνη του Δήμου. Το σκυλί κάθε άλλο από αδέσποτο ήταν. Έφυγε από τον ιδιοκτήτη του. Εντάξει δεν ήταν πρόβατο δυστυχώς, αλλά σκυλί γεννήθηκε...

Για να μη τα πολυλογάμε, εγώ περίμενα να απαντήσουν τι πραγματικά συνέβη όταν φέρανε το σκυλάκι τραυματισμένο σε αυτή την υπηρεσία (σημείωση : Δημόσιο Κτηνιατρείο Αργοστολίου). Ποιες ήταν οι νόμιμες αρμοδιότητές τους στο συμβάν αυτό;

----------------------

Είμαστε μια ομάδα πολιτών που με φρίκη διαβάσαμε αυτό που συνέβη στο άτυχο σκυλί. Η αηδία μας δεν περιγράφεται. Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του κοινού, με τα ονόματα των υπευθύνων, καθώς και μια υπεύθυνη απάντηση από την αστυνομία για τη πορεία της τιμωρίας τους. Στις περισσότερες ιστοσελίδες γίνεται χαμός με αυτό το θέμα και δικαίως.

Οι κύριοι πρέπει να απολυθούν άμεσα, όπως εμάς μας απολύουν αμέσως από την εργασία μας αν θα προβαίναμε σε μια τέτοιου είδους παρατυπία (βγάζοντας απέξω το συναισθηματικό σκέλος). Ντρεπόμαστε πολύ.

----------------

Ποτέ μου δεν υπήρξα ιδιαίτερα φιλόζωος υπό την έννοια ότι δύσκολα θα υιοθετούσα ένα κατοικίδιο για το σπίτι. Αυτό που διαβάσαμε όμως, εγώ και η οικογένειά μου, για τον υπάλληλο που «τελείωσε» το δύστυχο σκύλο, μας έκανε να καταλάβουμε αυτό που λένε «εν βρασμώ ψυχής». Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να κυκλοφορούν τέτοια τέρατα ελεύθερα εν έτει 2009 και μάλιστα να πληρώνονται και από τις εισφορές μας για να κάνουν εν ώρα εργασίας...εγκλήματα.

Θα επικοινωνήσω με το Α.Τ της περιοχής και θα καταθέσω μήνυση κι’εγώ προσωπικά εναντίον παντός υπευθύνου. Απότι βλέπω έχουν κινητοποιηθεί και αρκετοί Έλληνες ακόμη στο διαδίκτυο, το αναρτούν παντού. Πότε θα δημοσιευτεί το όνομά του; -
ΥΓ: Αν ο σκυλάκος δεν κατέληγε έτσι, ευχαρίστως και θα τον υιοθετούσα και θα πλήρωνα τα έξοδα νοσηλείας του. Οπως και πολύς κόσμος φαντάζομαι. Γιατί και η απανθρωπιά έχει τα όριά της και πρέπει να τιμωρείται ΑΥ-ΣΤΗ-ΡΟ-ΤΑ-ΤΑ. Αλλιώς παίρνουν θάρρος και πέφτουν σε πιο βαριά παραπτώματα ακόμα. Ελπίζω ο..."άνθρωπος" αυτός να μην έχει παιδιά.

--------

Μόλις είδαμε στο facebook αυτό
http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_94.html . Εχει ήδη γίνει πανικός. Παρακαλούμε θερμά ως ενημερωτική σελίδα να απαιτήσετε εξηγήσεις από το Δήμο και να ενημερωθούμε και εμείς αν η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για συγκάλυψη. Ολο το facebook ζητάει το όνομα του κυρίου αυτού. Στον οποίο εύχομαι ολόψυχα να τον πετάξουν τα παιδιά του σε κάποιο χαντάκι όταν θα είναι γέρος και θα πονάει, γιατί τέτοια ανατροφή θα τους έχει δώσει.

--------

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ. ΕΥΡΩΠΗ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ. ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ. Ε, ΟΧΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ. ΧΙΛΊΑΔΕΣ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ ΑΠ’ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΤΣΟΥΡΜΟ ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΚΕΙ.
------

Kefalonia Press : Τα emails των αναγνωστών στάλθηκαν με αφορμή το δημοσίευμά μας : Το Δημόσιο Κτηνιατρείο Αργοστολίου δεν είχε εντολή να καλύψει το κόστος ενός τραυματισμένου ζώου!! για το οποίο πραγματικά έχει ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση στο facebook και σε φιλοζωϊκά sites όπως το www.adespoto.gr "Δημοτικός υπάλληλος αποφάσισε να πετάξει το σκύλο σε χαντάκι!"

Θα επανέλθουμε στο θέμα.


Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.phpoption=com_content&task=view&id=7109&Itemid=38

Η Φωτογραφία της ημέρας

Ξεκινάμε από σήμερα να δημοσιεύουμε από μια όμορφη φωτογραφία του τόπου μας. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει, ο τόπος παραμένει εξαιρετικής ομορφιάς! Αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την ευθύνη μας απέναντί του!



Πηγή/source: http://www.flickr.com/photos/7689496@N04/2954119701/sizes/l/

Κακοποίηση αδέσποτου....

Ένα σκυλί με διαλυμένη σπονδυλική στήλη και φρικτούς πόνους πηγαινοερχόταν Σάμη - Αργοστόλι υποφέροντας από τις 09:30 μέχρι τις 14:30.

Μία πολύ βιαστική οδηγός χτύπησε το σκυλί έξω από λύκειο Σάμης. Άνθρωποι από το Λύκειο Σάμης ειδοποίησαν αμέσως το Δήμο Σάμης και μετά από ώρα ήρθε φορτηγό του για να μεταφέρει το σκύλο στο Νομοκτηνιατρείο Αργοστολίου. Οι υπάλληλοι που "υποδέχτηκαν" το σκύλο στο Νομοκτηνιατρείο ήρθαν σε τηλεφωνική επαφή μ' εκείνους που άκουσαν το φρενάρισμα στη Σάμη. Για 2-3 ώρες το σκυλί παρέμενε εκεί καθώς δεν υπήρχε κτηνίατρος να το δει…..

Δυστυχώς η ιστορία αυτή έχει απ’ όλα. Ενδεἰξεις αναλγησίας ενός δημόσιου νοσοκομείου, αυξημένη ευαισθησία πολιτών και τοπικών παραγόντων, ....εμμονές με το ωράριο εργασίας και άγνοια... Δυστυχώς.

Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα και τον πολύ καλό σχολιασμό εδὠ:
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=573:2009-07-16-13-45-17&catid=35:news&Itemid=67

Ευχαριστούμε τον yannis για την επισήμανση. Χρειαζόμαστε ενεργούς αναγνώστες...

Από την πλευρά μας, αντί για άλλο σχόλιο, απλά να σημειώσουμε την έλλειψη δημοτικού κτηνιατρείου στην περιοχή μας και να επισημάνουμε ευρύτερα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα της συμπεριφοράς μας ως κοινωνία απέναντι στα ζώα... Δυστυχώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά κακοποίησης ή και θανάτωσης ζώων και στην περιοχή μας, όπως και αλλού, που μένουν παντελώς ατιμώρητα. Και ακριβώς επειδή, δυστυχώς, κάποιοι δεν «συγκινούνται» από το ότι ο πολιτισμός μας κρίνεται στην συμπεριφορά μας απέναντι στον «αδύναμο», κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν και σχετικά μέτρα....

48.400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Από τον "Ανεξάρτητο":

48.400 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Με απόφαση που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο, κατανέμεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού της χώρας μέρος των πιστώσεων της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) έτους 2009 ύψους 13.025.500€ που αφορά στην επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.Επισημαίνεται ότι με τους αυξημένους πόρους της ΣΑΤΑ που φθάνουν φέτος το 1.107.500.000€ έναντι 745.000.000€ το 2008 δίνονται στους ΟΤΑ α΄ βαθμού τα απαραίτητα εφόδια για να ασκήσουν πολιτική προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών.Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης κατανέμονται :

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΑΤΑ (Συντήρηση &επισκευή σχολικών κτιρίων)
  • ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: 18.300,00
  • ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ: 3.700,00
  • ΔΗΜΟΣ ΕΡΙΣΟΥ: 1.450,00
  • ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ: 3.700,00
  • ΔΗΜΟΣ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ: 5.950,00
  • ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΙΚΗΣ: 10.050,00
  • ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΡΕΩΝ: 1.000,00
  • ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ: 3.250,00
  • ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΜΑΛΩΝ: 1.000.00
  • ΣΥΝΟΛΟ: 48.400,00
Πηγή: http://www.anexartitos.gr/article.asp?Aid=6588

Μέρη Πώλησης Εισιτηρίων Συναυλίας ΒΑΝΔΗ

Από τον Δήμο Σάμης, λάβαμε και δημοσιεύουμε τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων της συναυλίας της Δ.Βανδή και των Goin’ Through, στη Σάμη, το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 21:30. Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ:

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ:
  • Κατάστημα καλλυντικών SEFORA
  • Ζαχαροπλαστείο ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ Λιθόστρωτο
  • Βιβλιοπωλείο ΝΕΟΦΥΤΟΣ Λ. Βεργωτή
  • Φούρνος ΣΠΑΘΗ Λιθόστρωτο
  • Κατάστημα Υποδημάτων ΜΑΡΙΑΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Λιθόστρωτο
  • BOCA Καφέ- Μπαρ στην πλατεία Αργοστολίου
ΛΗΞΟΥΡΙ:
  • Βιβλιοπωλείο ΣΟΛΩΜΟΣ ACS COYRIER
ΦΙΣΚΑΡΔΟ:
  • Φούρνος ΣΠΑΘΗ στην παραλία Φισκάρδου
ΠΟΡΟΣ:
  • Πρακτορείο STRINTZIS FERRIES Γαβριελάτου-Ρωμάνου, λιμάνι Πόρου
ΣΚΑΛΑ:
  • Εστιατόριο-Μπαρ ¨SKANDINAVIA¨
ΠΥΛΑΡΟΣ:
  • Πολιτιστικό Κέντρο Πυλάρου
  • Καντίνα στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΥ
ΙΘΑΚΗ:
  • Κατάστημα Επίπλων Κουζίνας ΖΑΧΑΡΑΤΟΥ στην παραλία στο Βαθύ
  • VODAFONE στο Βαθύ
ΣΑΜΗ
  • ΔΕΤΑΠ Σάμης
  • Τουριστικό Γραφείο Σάμης
  • Μελισσάνη
  • Δρογκαράτη
  • Περίπτερο Αποστολάτου
  • Πρακτορείο STRINTZIS FERRIES Μarketou Travel στην παραλία
  • ΚΕΠ Σάμης
  • Kαφέ-μπαρ ΜΑΝΙFIKO

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαρέων

Από το kefaloniaphotonews:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαρέων στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τις 12 Ιουλίου 2009 αποφάσισε ομόφωνα να εκδοθεί το ακόλουθο

ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι πληροφορίες ότι πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας που λειτουργεί στη Σάμη έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στη περιοχή μας. Στον Δήμο Πυλαρέων και Σάμης δεν υπάρχει άλλο κατάστημα Τράπεζας και θα δημιουργηθεί ταλαιπωρία του κόσμου που θα υποχρεώνεται να μεταβαίνει στο Αργοστόλι.

Προφανώς η συγκεκριμένη Τράπεζα βλέπει σαν βάρος τους πολλούς μικροκαταθέτες και συνταξιούχους που εξυπηρετούνται σ΄ αυτό το περιφερειακό κατάστημα και θέλει να ασχοληθεί με το μεγάλο κεφάλαιο.

Ευθύνη για την κατάσταση έχει η Κυβέρνηση και η πολιτική της η οποία έχει αφήσει ασύδοτες τις Τράπεζες να θησαυρίζουν και να επιλέγουν πελάτες. Παρά την χρηματοδότηση τους με δισεκατομμύρια από την κυβέρνηση, αυτές στο όνομα της ιδιωτικοποίησης και του ανταγωνισμού αδιαφορούν για την Ελληνική Περιφέρεια και την εξυπηρέτηση του κόσμου.

ΚΑΛΟΥΜΕ την συγκεκριμένη Τράπεζα να αλλάξει την απόφαση της και να αφήσει το υποκατάστημα Σάμης σε λειτουργία.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ στρεφόμαστε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και σε άλλες Τράπεζες και ζητάμε να ανοίξουν δικά τους Καταστήματα στη Σάμη ή την Πύλαρο όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Σημειώνεται τέλος ότι θα έχουν πρόβλημα και οι Δήμοι Πυλαρέων και Σάμης οι οποίοι διακινούν το σύνολο των υποχρεώσεών τους (χρήματα του Δήμου και χρήματα από έργα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων) από το υποκατάστημα Σάμης.
[Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=3965&catid=6&rndid=12072009]

roupaki: Όπως είχαμε σημειώσει, μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί τη συνεργασία των Δήμων Σάμης και Πυλαρέων. Και αυτό φαίνεται να συμβαίνει. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η λύση ίσως έλθει από άλλες τράπεζες. Παραθέτουμε και δήλωση του κ. Alain Strub, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Credit Agricole S.A. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας: "Η Credit Agricole S.A. έχει δεσμευθεί απέναντι στην Εμπορική Τράπεζα και την Ελληνική αγορά. Οι πρωτοβουλίες αυτές, τις οποίες υποστηρίζει πλήρως ο μέτοχος πλειοψηφίας, εκτιμάται ότι θα επιτρέψουν στην Τράπεζά μας να καταστεί και πάλι κερδοφόρα έως το 2011. Θα επιτύχουμε τον στόχο μας μέσα από τις βελτιωμένες εσωτερικές διαδικασίες, την περαιτέρω βελτίωση της διαχείρισης κινδύνου, ενώ στοχεύουμε στη μείωση του κόστους κινδύνου κάτω από τις 100 μονάδες βάσης, μέσω της μείωσης της βάσης κόστους κατά 13% τουλάχιστον. Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση του λόγου εξόδων/εσόδων και την εναρμόνισή του με τα δεδομένα τόσο της Credit Agricole όσο και του εγχώριου ανταγωνισμού. Σε ευρύτερο πλαίσιο, θα εστιάσουμε επιπλέον στην αξιολόγηση των εμπορικών επιδόσεών μας και την περαιτέρω στοχευμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών μας". [Πηγή: http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=74165]

Περί της Εμπορικής....

Αναδημοσιεύουμε από το Kefaloniaphotonews μια πληρέστερη περιγραφή του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στη Σάμη.

Ξεσηκώνεται η Σάμη για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εμπορικής.

Αναβρασμός και αγανάκτηση στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Σάμης.
Συνεδρίασε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμης μετά από πρόταση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, με μοναδικό θέμα το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας.



Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι επισήμαναν την μεγάλη οικονομική καταστροφή που υφίσταται η περιοχή συμπεριλαμβανομένης και την Πύλαρο, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι. Ζήτησαν την ενημέρωση-κινητοποίηση των κατοίκων, αν χρειαστεί να γίνει και συλλαλητήριο. Όπως τόνισαν, η Τράπεζα στηρίχθηκε από το Δήμο της Σάμης αλλά και από το Δήμο Πυλαρέων, αλλά και παράλληλα από τους κατοίκους.

Ο κ. Σπ. Σπαθής πιστεύει ότι η Τράπεζα πρέπει να παραμείνει από θέματα υποδομής για το Δήμο, από θέματα οικονομικής πλευράς, αλλά και από θέματα εξυπηρέτησης των κατοίκων όχι μόνο της Σάμης αλλά και του διπλανού Δήμου της Πυλάρου. Γι αυτό πιστεύει ότι πρέπει όλοι να πάρουμε θέση, κινητοποιώντας με οποιοδήποτε τρόπο τους πολιτικούς παράγοντες του Νομού. Για τους επιχειρηματίες του Νομού έλυσε πολλά προβλήματα

Ο κ. Μάκης Μονιάς τόνισε ότι το κλείσιμο του Υποκαταστήματος οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση της πόλης, και στην οικονομική αιμορραγία της περιοχής.

Ο κ. Δήμαρχος είπε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα διότι έχουμε να κάνουμε με ιδιωτικές επιχειρήσεις πλέον, οι αποφάσεις αυτές έχουν παρθεί στη Γαλλία σε μια προσπάθεια συμμαζέματος των οικονομικών της Τράπεζας. Ο κ. Δήμαρχος πιστεύει ότι θα πρέπει να στραφούμε στην δημιουργία ενός υποκαταστήματος άλλης τράπεζας, και όπως τόνισαν πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, με κρατική συμμετοχή, όπως είναι η Εθνική ή η Αγροτική.
Υπενθύμισε ο κ. Δήμαρχος τις ενέργειες που είχε κάνει ο Δήμος για τη δημιουργία υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας. Επίσης πρότεινε να γίνει προσπάθεια να κρατηθεί το ΑΤΜ της Εμπορικής στη Σάμη.

Επίσης, από πολλούς προτάθηκε να ανακοινώσει ο Δήμος ότι με την αποχώρηση του καταστήματος από τη Σάμη, ο Δήμος Σάμης και τα Νομικά του πρόσωπα θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους, μ’ αυτό τον τρόπο θα δώσουν το μήνυμα στους Δημότες.

Πρότεινε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δραγκουλόγκωνας να λειτουργήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως Τράπεζα. Μπορεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τη μορφή που έχει σήμερα, ως τραπεζικός οργανισμός, να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Ο κ. Γαβρίλης Ρασσιάς που παρακολουθούσε τη συζήτηση πρότεινε να διεκδικήσουμε από την Εμπορική αναστολή της απόφασης για ένα εξάμηνο, και να δραστηριοποιηθούν στη λύση του Ταχυδρομείου η οποία είναι περισσότερο εφικτή, και στη λύση της Αγροτικής Τράπεζας. Βλέπει δύσκολη την λύση της Εθνικής Τράπεζας.

Τελικά αποφασίστηκε:
  • Να σταλεί τη Δευτέρα το πρωί έγγραφο σε Βουλευτή και Νομάρχη για κοινή σύσκεψη.
  • Παράσταση του Δήμαρχου στην Ένωση Τραπεζών και στη Διοίκηση της Εμπορικής.
  • Σε δεύτερη φάση να σταλεί έγγραφο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην Αγροτική Τράπεζα με τις επιπλέον ενέργειες που έχουν γίνει για την Εθνική Τράπεζα.
  • Συγχρόνως έκδοση ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Δημ. Συμβουλίου.

Σύσσωμοι οι Δημ. Σύμβουλοι συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης και παράλληλα κινητοποίησης, θα υποστηριχθεί.

Παρόντες ήταν: Διον.Στεφανάτος, Δημ. Φιορεβάντες, Μάκης Μονιάς, Αντ. Καλλιβωκάς, Δημ. Σπαθής, Σπ. Σπαθής, Αν. Βελισσαράτος, Γερ. Καλαφάτης, Γερ. Στανίτσας, Θεοτ. Καβαλιεράτος.

Οι πληροφορίες λένε ότι και ο Δήμος Πυλάρου στη συνεδρίασή του αποφάσισε να μην κλείσει το Υποκατάστημα της Εμπορικής.


Επιστολή του Δημάρχου προς την Εθνική Τράπεζα

Η επιστολή-υπενθύμιση του Δήμαρχου Μ. Βαλέττα προς την Εθνική Τράπεζα Διεύθυνση Δικτύου στην Πάτρα, σχετικά με την δημιουργία υποκαταστήματος στη Σάμη. Ο Δήμαρχος είχε στείλει στις 22 Φεβρουαρίου 2007 με αρ. πρωτ. 510, επιστολή προς την Περιφερειακή Διεύθυνση για την ίδρυση Υποκαταστήματος στη Σάμη.

ΘΕΜΑ: Υποκατάστημα Ε.Τ. Ε. στη Σάμη. Σχετ.: 510/22.02.2007 επιστολή μας.

Σε συνέχεια ανωτέρω επιστολής μας, την οποία σας κοινοποιούμε, προς την Διεύθυνση σας με την οποία προτείναμε την λειτουργία υποκαταστήματος σας στην πόλη μας, σας ενημερώνουμε ότι προκύπτουν τα εξής νέα δεδομένα:

1. Το υποκατάστημα της Εμπορικής Τραπέζης που λειτουργεί τα τελευταία δέκα πέντε και πλέον χρόνια στην πόλη μας ανακοινώθηκε ότι θα αναστείλει την λειτουργία του,

2. Καμία άλλη τράπεζα δεν έχει υποκατάστημα στη Σάμη με συνέπεια να αναμένεται η δημιουργία μεγάλου προβλήματος τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για δεκάδες συμπολίτες μας,

3. Ιδιαίτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ο Δήμος μας δεδομένου ότι δεν θα υφίσταται άμεση πρόσβαση σε υποκατάστημα για την διευθέτηση πληρωμών μέσω λογαριασμών ή καταβολή χρημάτων με μετρητά. Το υποκατάστημα της Εμπορικής μέχρι σήμερα εξυπηρετεί τον δήμο μας και τα νομικά του πρόσωπα διακινώντας κατ έτος χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω νέα δεδομένα επανερχόμαστε στην πρόταση μας και ζητούμε την άμεση ενεργοποίηση σας προκειμένου να λειτουργήσει στην πόλη μας υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος. Στην περίπτωση αυτή επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι ο Δήμος μας και τα νομικά του πρόσωπα θα μεταφέρουν όλες τις συναλλαγές και τραπεζικές τους ανάγκες στο νέο υποκατάστημα της ΕΤΕ.

Με Τιμή

Ο Δήμαρχος Σάμης

Ξενάκης - Βαλέττας Εμμανουήλ

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=3965&catid=6&rndid=12072009




Roupaki: Κατ’αρχάς να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για δύο πολύ σημαντικά σημεία. Πρώτον την άμεση αντίδραση του ΔΣ και το παραγωγικό κλίμα μέσα στη συνεδρίαση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν αναλογιστούμε την όχι και τόσο μεγάλη συνεκτικότητα των παρατάξεων που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό. Δεύτερον, τη θετική ανταπόκριση του ΔΣ Πυλάρου. Είναι μία ακόμη ένδειξη των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο περιοχές, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μία. Αυτό είναι ένα άλλο εξίσου σημαντικό ζήτημα, αλλά όχι για τώρα.

Επί της ουσίας τώρα. Μετά από μια πολύ γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο, 2-3 σκέψεις και κάποια γεγονότα:
Το πρώτο τρίμηνο του 2009 δεν ήταν καθόλου καλό για την Εμπορική Τράπεζα. Μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ο όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας παρουσίασε ζημίες ύψους 168,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, το Σύνολο Καθαρών Εσόδων μειώθηκε κατά 18,4% σε 158,9 εκατ.ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα μείωσης των Καθαρών Εσόδων από Τόκους κατά 28,8%. [Πηγή: http://www.express.gr/news/business/166563oz_20090511166563.php3 ].

Η διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε πρόσφατα την άμεση εφαρμογή μιας σειράς μέτρων και δράσεων, μεταξύ των οποίων συνέχιση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 1.500 εργαζόμενους, κλείσιμο 57 καταστημάτων, μετεγκατάσταση 33 καταστημάτων σε περισσότερο κερδοφόρες περιοχές και ενδεχόμενη ίδρυση 22 νέων καταστημάτων σε περιοχές με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης. Το χρονικό πλαίσιο αυτών των δράσεων καλύπτει την περίοδο 2009 – 2011. [Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/06/1500-57.html ]

Με βάση τα παραπάνω η απόφαση εντάσσεται σε μια γενικότερη πολιτική της τράπεζας. Με αυτή την έννοια θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επεξεργαστούμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ζητάμε δεύτερο υποκατάστημα τράπεζας με κρατική συμμετοχή όταν αυτές οι τράπεζες έχουν ήδη καταστήματα στο Αργοστόλι. Δυστυχώς, από την άλλη, δεν είμαστε σίγουροι ότι η περιοχή μας μπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία, ως περιοχή με δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης ώστε να διαπραγματευεί με κάποια από τις πιο μικρές αλλά ίσως πιο δυναμικές και αναπτυσσόμενες ιδιωτικές επενδυτικές τράπεζες.

Με τι επιχειρήματα θα ζητάμε ενα υποκατάστημα στην περιοχή μας; Το βασικό επιχείρημα που διατυπώνεται στην επιστολή του Δημάρχου για το «Ιδιαίτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ο Δήμος μας...» δυστυχώς φοβόμαστε ότι δεν μπορεί να πει κάτι σε μια τράπεζα που περιμένει ευκαιρίες για κέρδος και μόνο...

Μια πρόταση λοιπόν εδώ θα ήταν να προχωρήσουμε, σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλάρου, στην δημιουργία ενός φακέλου για τα οικονομικά μεγέθη της περιοχής, τις επενδυτικές ευκαιρίες, την κατάσταση της οικοδομικής δραστηριότητας, το ύψος των καταθέσεων, την οικονομική ευρωστία του δήμου λόγω σπηλαίων. Με αυτό το εφόδιο, ο Δήμαρχος θα μπορέσει με αξιώσεις να χτυπήσει και άλλες τραπεζικές πόρτες...

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνήλθε σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την απόφαση της Εμπορικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα Σάμης.

Όπως πληροφορηθήκαμε, το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Σάμης να μεταβεί άμεσα στην Αθήνα και να ζητήσει από την διοίκηση της τράπεζας είτε να αναιρέσει την απόφασή της ή να αναστείλει την υλοποίησή της.

Ανάλογα με την έκβαση της συνάντησης θα προγραμματιστούν και οι επόμενες κινήσεις του Δήμου οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν και κινητοποιήσεις.

Επίσης επανήλθε το πάγιο αίτημα για υποκατάστημα και δεύτερης τράπεζας στη Σάμη.

Η Εμπορική Τράπεζα κλείνει το υποκατάστημα Σάμης

Ακουγόταν εδώ και καιρό. Κατά τα σχετικά δημοσιεύματα που παραθέτουμε πιο κάτω υπάρχει πρόθεση της Εμπορικής Τράπεζας να κλείσει άμεσα το υποκατάστημα Σάμης.

Καταλαβαίνουμε όλοι τις άμεσες συνέπειες αυτής της απόφασης στην οικονομική ζωή της περιοχής. Δεν αναφερόμαστε στις θέσεις εργασίας καθώς η απόφαση προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν στο κατάστημα του Αργοστολίου και δεν θα υπάρξει απώλεια θέσης εργασίας.

Το υποκατάστημα Σάμης είναι το μοναδικό σε μια μεγάλη περιοχή η οποία ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα. Ας σκεφτούμε πόσο θα δυσχεράνει τις συναλλαγές των κατοίκων του δήμου μας: τράπεζα δεν είναι μόνο καταθέσεις και αναλήψεις αλλά ένας αριθμός από άλλες συναλλαγές πολύ πιο χρήσιμες και ...κρίσιμες για τους επαγγελματίες και τους ιδιώτες της περιοχής μας.

Επίσης το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο για τους επισκέπτες του δήμου μας, Έλληνες και ξένους.

Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν τρόποι αντίδρασης από την πλευρά του δήμου και των κατοίκων. Η περιοχή μας σταδιακά απογυμνώνεται από υπηρεσίες (αλήθεια τί γίνεται με το κατάστημα του ΟΤΕ;;). Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια για ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Δείτε και τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις:

Εφημερίδα Ημερήσιος: http://www.kefaloniansky.com/portal/news.asp?catID=9

Ιστοχώρος KefaloniaPress: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6925&Itemid=38

Προκύρηξη Θέσης Διανομέα στα ΕΛΤΑ Σάμης

Από τον "Ανεξάρτητο":

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
Α.Ε.ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που εδρεύουν στο Δήμο Πατρέων, ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών συνολικού 1 ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιακών λειτουργιών μας του Νομού Κεφαλληνίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις των Ν. 2225/1994, 2247/1994, 2266/1994, 2349/1995, 2527/1997, 2738/1999, 3051/2002, 3146/2003, 3174/2003, 3200/2003, 3260/2004, 3320/2005, την παρ. 3 του άρθρου 2 της υπ' αρ. 33/2006 ΠΥΣ όπως ισχύει, και την 1390/11-8-09 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΤΑ, για την εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητα με τα ειδικά-τυπικά προσόντα για την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ: 1 για 8 μήνες.

Ειδικά-Τυπικά προσόντα:
  • Πτυχίο ή δίπλωμα σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ), ανεξάρτητα από ειδικότητα ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής,
  • Άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ανεξαρτήτως κυβικών (πλην μοτοποδηλάτου) ή άδεια οδήγησης αυτοκινήτου,
  • Ηλικία: Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 μέχρι 65 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο απ' αυτόν πρόσωπο εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή του υποψηφίου θεωρημένη από δημόσια αρχή, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών και συγκεκριμένα από 10-7-09 έως και 20-7-09 κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρες 08.30-14.00 στις κάτωθι Υπηρεσιακές Λειτουργίες ΕΛΤΑ:
  • Κατάστημα Σάμης, Σάμη τηλέφωνο 26740-22012.
Οι αναλυτικότεροι όροι και προϋποθέσεις καθορίζονται στη σχετική ανακοίνωση η οποία είναι αναρτημένη στις προαναφερόμενες Υπηρεσιακές Λειτουργίες ΕΛΤΑ, όπου διατίθεται και σχετική αίτηση.

Πηγή:Ἑφημερίδα "Ανεξάρτητος", http://www.anexarttitos.gr/article.asp?Aid=6508

Εόρτια Σάμης 2009


Δημοσιεύουμε το πλήρες πρόγραμμα των Εορτίων Σάμης 2009 όπως το λάβαμε από το Δήμο Σάμης.

ΔΕYΤΕΡΑ 6 Ιουλίου,
20:30, Παραλιακή: Έναρξη Εορτίων με τη Φιλαρμονική του Δήμου.
21:30, Νέος Μώλος: Χορευτικά Τμήματα Συλλόγου Αιγιαλός.

ΤΡΙΤΗ 7 Ιουλίου
18:30, Γήπεδο Καραβομύλου: Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5.

ΠΕΜΠΤΗ 9 Ιουλίου
18:30, Γήπεδο Καραβομύλου: Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Ιουλίου
18:30, Γήπεδο Καραβομύλου: Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5.
21:30, Νέος Μώλος: Χορευτικό Συγκρότημα «Λεύκας» Πάτρας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Ιουλίου
18:30, Γήπεδο Καραβομύλου: Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5Χ5.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Ιουλίου
21:30, Πλατεία: Συναυλία Μ. Σαμιώτη – Α. Κουιμτζίδου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Ιουλίου
19:30, Γήπεδο Ζερβάτων: Ποδόσφαιρο 5Χ5 μεταξύ «Μεγάλων» και «Μικρών».

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Ιουλίου
21:00, Παραλία: Καντάδες με τους «Αθεράπευτα Κεφαλονίτες».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιουλίου
21:30, Νέος Μώλος: Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Ευόσμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ιουλίου
21:30, Παραλία Λουτρού: Συναυλία Δέσποινας Βανδή και Goin’ Through. (Είσοδος: 20€).

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιουλίου.
21:00, Δημοτικό Σχολείο: «Σκιών Καμώματα.. – Ο Καραγκιόζης Προφήτης». (Είσοδος: 7,5 €)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Ιουλίου
21:30, Πουλάτα: Το πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ

ΤΡΙΤΗ 28 Ιουλίου
20:00, Πλατεία Δημαρχείου, Θέατρο Σκιών από τον Αλ. Μελισσινό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Ιουλίου
20:00, Πλατεία: Παράσταση Κλόουν.
20:30, Δημοτικό Σχολείο: Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Δέσποινας Κιούγλου.

ΠΕΜΠΤΗ 30 Ιουλίου
21:00, Δημοτικό Σχολείο: Θεατρική Παράσταση «Ω! Τί κόσμος παιδια!» του Πασχ. Τσαρούχα από το παιδικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 Ιουλίου
21:30, Νέος Μώλος: Παιδικά Χορευτικά Τμήματα Συλλόγου Αιγιαλός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Αυγούστου
18:30, Πλατεία Χαράκτι: Παιδικό Φεστιβάλ - Δημιουργίες με πηλό, ψηφιδωτό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Αυγούστου
18:30, Πλατεία Χαράκτι: Παιδικό Φεστιβάλ - Δημιουργίες με πηλό, ψηφιδωτό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις.
21:30, Πλατεία Σαρίστρας, Παλιά Βλαχάτα: Παραδοσιακό Πανηγύρι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 Αυγούστου
18:30, Πλατεία Χαράκτι: Παιδικό Φεστιβάλ - Δημιουργίες με πηλό, ψηφιδωτό, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις.
20:30, Δημοτικό Σχολείο: Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Ειρήνης Παλιάκα.

ΤΡΙΤΗ 4 Αυγούστου
21:00, Παραλία Σάμης: Καντάδες με τους «Αθεράπευτα Κεφαλονίτες».

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Αυγούστου
21:30, Νέος Μώλος: Θεατρική Μουσικοχορευτική Παράσταση από το Θεατρικό Εργαστήρι και Χορευτικά Τμήματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Αυγούστου
21:30, Σχολείο Ζερβάτων, Παραδοσιακό Πανηγύρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Αυγούστου
18:30, Γήπεδο Μπάσκετ Πυργιού: Πρωτάθλημα Μπάσκετ.
21:00, Δημοτικό Σχολείο: Παράσταση Παιδικού Θεάτρου, «Σίτος Σιταράκης...Αυτός ο μεγάλος μικρός» (Είσοδος 12€)

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Αυγούστου
18:30, Γήπεδο Μπάσκετ Πυργιού: Πρωτάθλημα Μπάσκετ.
21:30 Δημοτικό Σχολείο: Συναυλία – Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο με τον Δημήτρη Δημουλά και τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Αυγούστου
20:00, Πλατεία Δημαρχείου, Θέατρο Σκιών από τον Αλ. Μελισσινό.
20:30, Δημοτικό Σχολείο: Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Κική Παπαδάτου.

ΤΡΙΤΗ 11 Αυγούστου
21:00, Δημοτικό Σχολείο: Κουκλοθέατρο –«Λεωνίδας, η Μάχη των Θερμοπυλών».

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Αυγούστου
18:30, Πνευματικό Κέντρο Πυργιού, Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ.
21:00, Δημοτικό Σχολείο: Παράσταση Παιδικού Θεάτρου, «Ο Μάγος του Οζ», του Φ. Λ. Μπάουμ σε σκηνοθεσία Χ. Ρώμα και θεατρική διασκευή Μ. Βινιέρη.

ΠΕΜΠΤΗ 13 Αυγούστου
18:30, Πνευματικό Κέντρο Πυργιού, Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ.
21:30, Πλατεία: Συναυλία Γιάννη Γιοκαρίνη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Αυγούστου
18:30, Πλατεία Χαράκτι, «Ο Γύρος του Πυργιού».
20:30, Ιερά Μονή Αγριλίων: Εσπερινός και Αγρυπνία της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
21:30, Χαλιωτάτα: Παραδοσιακό Πανηγύρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Αυγούστου
08:00, Ιερά Μονή Αγριλίων: Όρθρος – Θεία Λειτουργία.
08:00, Ιερά Μονή Αγριλίων: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Αυγούστου
21:30, Χαράκτι: Παραδοσιακό Πανηγύρι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Αυγούστου
21:00, Παραλία: Καντάδες με τους «Αδελφούς Καραβιώτη».

ΤΡΙΤΗ 18 Αυγούστου
21:30, Πλατεία: Latin συναυλία από τη Zanet Kapouya και το συγκρότημά της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Αυγούστου
21:30, Νέος Μώλος: Μουσικοχορευτικό συγκρότημα «AMBRASEVI» από τη Σερβία.

ΠΕΜΠΤΗ 20 Αυγούστου
21:30 Δημοτικό Σχολείο: Συναυλία Βαγγέλη Γερμανού. (Είσοδος: 8€)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Αυγούστου.
21:00, Πλατεία, Συναυλία «Παιδικής χορωδίας Κατάκολου».


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Αυγούστου
07:30, Ι. Ν. Κοιμήσεως Υπερ. Θεοτόκου Σάμης: Όρθρος –Θεία Λειτουργία.
19:45, Ι. Ν. Κοιμήσεως Υπερ. Θεοτόκου Σάμης: Παράκληση.
20:15, Κεντρικοί οδοί Σάμης: Μεγαλοπρεπής Λιτάνευση της Ι. Εικόνας Παναγίας Λουτρού.
22:00, Παραλία Λουτρού: Παραδοσιακό Πανηγύρι με το συγκρότημα των Παντ. Αμπαντζή – Ν. Κονιτόπουλου και τους Γ. Παλιμέρη και Μ. Κοψαχείλη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Αυγούστου
21:30, Δημοτικό Σχολείο: Θεατρική Παράσταση, «Μπαμπάδες με Ρούμι» των Ρέππα-Παπαθανασίου από το τμήμα ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου.

ΤΡΙΤΗ 25 Αυγούστου
21:30, Νέος Μώλος, Χορευτικό Συγκρότημα «Il Salterio» από την Ιταλία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 Aυγούστου
21:30, Καραβόμυλος, Παραδοσιακό Πανηγύρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Αυγούστου
21:30, Αντίσαμος, Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου. (Είσοδος: 20€)

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Αυγούστου
21:30, Δημοτικό Σχολείο, «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη από το θίασο του Β. Τσιβιλίκα.

roupaki: Καλό Καλοκαίρι!

Εόρτια 2009

Άρχισαν απόψε στην παραλία της Σάμης τα "Εόρτια 2009" με τη Φιλαρμονική του Δήμου και τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Μαθαίνουμε για προγραμματισμένη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ήδη έχουμε αναφέρει τη συναυλία της Δέσποινας Βανδή.

Επίσης, από την ιστοσελίδα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου πληροφορούμαστε για μια μουσικοχορευτική παράσταση με τη συνεργασία των ομάδων Παραδοσιακών χορών με τον κ. Ματζουράτο και την θεατρική ομάδα των ενηλίκων καθώς και για τις παραστάσεις "Μπαμπάδες με ρούμι" των Ρέππα-Παπαθανασίου από το τμήμα ενηλίκων και το "Οδυσσέα γύρισε σπίτι" του Ιάκωβου Καμπανέλη.

http://theatrou-ergates.webs.com/nea.htm

Κατά τα άλλα, θα χαρούμε να δημοσιεύσουμε το πλήρες πρόγραμμα των Εορτίων 2009.

Σοβαρή καταγγελία για τη Σάμη...

Δημοσιεύουμε μια σοβαρή καταγγελία για την πόλη μας από το kefaloniaphotosnews.


Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Μια καταγγελία για τη Σάμη...

Κύριε Δήμαρχε,


Σήμερα 29 Ιουνίου 2009, βίωσα μια απαράδεκτη συμπεριφορά από επαγγελματία δημότη σας. Περιμένοντας λοιπόν το καράβι για Πάτρα (δρομολόγιο 17:00) εγώ με την γυναίκα μου κάναμε μια βόλτα στη Σάμη, για να δούμε τη πόλη και να κάνουμε κάποια ψώνια. Λόγου ότι η γυναίκα μου είναι τριών μηνών έγκυος θέλησε να φάει ενα πρόχειρο γεύμα και μάλιστα πήρε μία τυρόπιτα.

Μετά από δεκαπέντε περίπου λεπτά πήγαμε να καθίσουμε σε ένα κατάστημα με την επωνυμία "ΝΕΑ ΣΑΜΗ". Ερχόμενη η σερβιτόρα και πριν προλάβουμε να παραγγείλουμε επιτέθηκε λεκτικά στη γυναίκα μου, επειδή έτρωγε τυρόπιτα (πόσο να είχε μείνει ακόμα μετά από δεκαπέντε λεπτά ;;;). Της ζήτησα τον υπεύθυνο και να καλέσει την τουριστική αστυνομία.

Ήρθε ο υπεύθυνος και μου είπε ότι σε όλους τους χώρους του μαγαζιού έχει αναρτήσει ταμπέλες με απαγόρευση κατανάλωσης τροφής εκτός από αυτά που προσφέρει αυτός. Του ζήτησα να μου γνωρίσει ποια υπουργική απόφαση ή ποιος νόμος του δίνει το δικαίωμα να απαγορεύει. Τότε αυτός και ένας ακόμα κύριος (για να μην τους αποκαλέσω διαφορετικά) προσπάθησαν να με χτυπήσουν και απειλώντας ότι θα φέρουν την τουριστική αστυνομία και θα με κανονίσουν όλοι μαζί. Αναγκάστηκα να επικαλεστώ την επαγγελματική μου ταυτότητα αλλά η απάντηση που πήρα ήταν μόνο χυδαία.

Κύριε δήμαρχε εργάζομαι στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η οργανική μου Θέση είναι στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Επειδή δεν ανέχομαι τέτοια συμπεριφορά από τέτοια είδους υποκείμενα, τα οπoία έχουν κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον τουρισμό και όχι μόνο, σας γνωρίζω ότι θα προβώ σε καταγγελίες στους κάτωθι:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Eπίσης τα ανωτέρω θα αναρτηθούν σε όλες της ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες με πληροφορίες για την περιοχή ΣΑΜΗ.

Δεν με ενδιαφέρει αν θα σας πει την αλήθεια ή όχι, με πρόσβαλε, παραλίγο να κάνει κακό στην υγεία της γυναίκας μου και θα υποστεί τις συνέπειες.

Μπορεί στην Ελλάδα να είναι δύσκολο να βρει κάποιος το δίκιο του, να ξέρετε όμως όσο και να μου πάρει δεν θα σταματήσω (και ας έχει μπάρμπα και τον Καραμανλή).

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/deltiatypou.asp?id=1012

Αναμένοντας τα Εόρτια 2009....

Μια γεύση από τα προγράμματα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των δήμων της Κεφαλονιάς. Αναμένοντας το πρόγραμμα των Εορτίων 2009.

ΛΕΙΒΑΘΕΙΑ 2009


  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-06-09: Παρουσίαση 21ου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 27-06-09: ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Δημήτρη Τυπάλδου.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 04-07-09: Η καθιερωμένη Γιορτή του Συλλόγου «Παλιολινός ».
  • ΤΡΙΤΗ 07-07-09: Πανσέληνος, Τραγουδιστική βραδιά με κιθάρες & μαντολινάτα.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 11-07-09: Επίδειξη των Χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΣΠΑΡΤΟ».
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-07-09: Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην πλατεία Βλαχάτων.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 18-07-09: Παράσταση "Το μολυσμένο δένδρο" του θεάτρου Σκιών του Κώστα Μακρή. Παρουσίαση των έργων των τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης Τραυλιάτων και Βλαχάτων.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-07-09: Πανηγύρι της Αγίας Άννας στη Λακήθρα.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 25-07-09: Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, στα Λουρδάτα.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-07-09: Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής του Σωτήρη Λασκαράτου "στο Βλέμμα του Χρόνου".
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 01-08-09: Ο ετήσιος καλοκαιρινός χορός του Πολ. Συλλόγου "Σπάρτο".
    Σάββατο & Kυριακή 1η & 2η Αυγούστου: 10η Συνάντηση Αποδήμων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 02-08-09: Γιορτή στο Τραπεζάκι με τους αδελφούς Καραβιώτη.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 03-08-09: Βραδιά καντάδας στα Λουρδάτα.
  • ΠΕΜΠΤΗ 06-08-09: Πανσέληνος, Τραγουδιστική βραδιά με κιθάρες & μαντολινάτα.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-08-09: Ομιλία του Καθηγητή κ. Ζαφείρη Τζαννάτου "Παγκόσμια οικονομική κρίση τα προηγούμενα 2000 χρόνια & τα επόμενα είκοσι".
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 08-08-09: Εκδήλωση Δήμου Λειβαθούς, στο Τραπεζάκι με την Άννα Τσίχλη και την ομάδα Κινητήρας: VIVA LA COMPANIA. Επτανησιακές κωμωδίες του 17ου & 18ου αιώνα βασισμένες σε κείμενα των Κατσαϊτη, Ρούσμελη, Μοντσελέζε & Mαρτινέγκου.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 09-08-09: Συνεστίαση του Συλλόγου Λειβαθώ.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 10-08-09: Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών.
  • ΤΡΙΤΗ 11-08-09: ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ με Καντάδες με το πλοίο ANGELA.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 12-08-09: ΒΕΑCH PARTY στην παραλία του Λουρδά, με DJ.
  • ΠΕΜΠΤΗ 13-08-09: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων, Γυμνασίου και Λυκείου Κεραμειών και Δημοτικών Σχολείων Κεραμειών & Βλαχάτων.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-08-09: Πανηγύρι της Παναγίας, στα Σιμωτάτα.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 17-08-09: Εόρτιον Αποστόλου Παύλου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, Πεσσάδας. Ομιλητής: Ομ. Καθηγητής π. Γεώργιος Μεταλληνός.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 19-08-09:Θέατρο ΔΙΔΕΛΦΥΣ, «ΤΟ ΑΥΓΟ» του Φελίσιεν Μαρσώ, Μαύρη Κωμωδία. Μια παράσταση για έναν ηθοποιό σε 33 ρόλους.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-08-09: Μουσικοχορευτικό συγκρότημα ΑΜΠΡΑΣΕΒΙΤΣ, 21-08-09 από τη Σερβία, με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 23-08-09: Μουσική βραδιά με το συγκρότημα του Παναγή Παλημέρη στον Καραβάδο. Έκθεση Ζωγραφικής του Ζωγράφου Ηλία Λάσκαρη.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 24-08-09: Βραδιά Καντάδας με την Χορωδία – Μαντολινάτα του Δήμου Λειβαθούς.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 29-08-09: Θεατρική Παράσταση, «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ», του Αριστοφάνη, με τους Βασίλη Τσιβιλίκα , τον Γιώργο Κωνσταντίνου και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 05-09-09: Μουσική βραδιά με το Συγκρότημα του Παναγή Παλημέρη στη Λακήθρα.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 05-09-09: Μεγάλη Συναυλία Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού, σε συνθέσεις Σπύρου Αρσένη.

Πηγή: Kefaloniaphotonews, http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=3917&catid=8&rndid=23062009

Ληξούρι, Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Διαδρομές. Ταξίδι στο όνειρο...

  • Κυριακή 21 Ιουνίου 2009: "Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973".
  • Τρίτη 23 Ιουνίου 2009: Το έθιμο του Γρηγοράκη του Αγίου Γιαννιού του Λαμπαδιάρη.
  • Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009: Θεατρική Παράσταση, «Μερικοί το προτιμούν κρύο» από την θεατρική ομάδα Πετριτσείου Γυμνασίου Ληξουρίου.
  • Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009: Επίσημη έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το «Καλοκαίρι 2009». Χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων, Παράρτημα Αργοστολίου. Χορευτική ομάδα Δήμου Παλικής.
  • Κυριακή 5 Ιουλίου 2009: «Η ώραία Κοιμωμένη του χθές και του σήμερα», χορευτική παράσταση από την σχολή χορού της Ελισάβετ Λιβιεράτου.
  • Τρίτη 7 Ιουλίου 2009: «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω», Θεατρική παράσταση του Ντάριο Φο. Από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου.
    Στην Κουνόπετρα με πανσέληνο! Βραδιά καντάδας με παραδοσιακή ριγανάδα.
  • Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009: «Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί νάνοι» σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.
  • Κυριακή 12 Ιουλίου 2009: Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.
  • Τρίτη 14 Ιουλίου 2009:«Συμπέθεροι απ τα Τίρανα», θεατρική παράσταση των Ρέππα - Παπαθανασίου.
  • Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009: Ρεσιτάλ πιάνου του Γεράσιμου Χοϊδά και της Δανάης Αργυροπούλου.
  • Παρασκευή 17 Ιουλίου: Εκδήλωση των εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ Παλικής.
  • Σάββατο 18 Ιουλίου 2009: Μουσική Συναυλία της Μουσικής Παρέας «Δημόδοκος» με συνθέσεις του Σπ. Αρσένη σε ποίηση του Μιχάλη Παρίση με γενικό τίτλο «Τα Σημάδια».
  • Kυριακή 19 Ιουλίου 2009: Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.
    Χαβδάτα, Εσπερινός στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και παραδοσιακή ριγανάδα.
  • Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009: «Σκιών καμώματα... ο Καραγκιόζης προφήτης». Από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Η Θεατρική Τέχνη.
  • Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Ιουλίου 2009: Διήμερο εκδηλώσεων για τους μικρούς μας φίλους με παραδοσιακά παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές και πολλές εκπλήξεις!
  • Σάββατο 25 Ιουλίου 2009: Αγίας Θέκλα, βραδιά γεύσης με λογής - λογής καλά και ντόπιο κρασί, μουσική και χορό.
    Παραλία Ληξουρίου, Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου.
  • Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009: Μονοπολάτα, Μουσική βραδιά με τραγούδια.
  • Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009: «Το Μαγικό Δάσος», θεατρική παράσταση απ' την θεατρική έξοδο Αιγαίου.
  • Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009:«Η Όπερα της πεντάρας», η διασημότερη μουσική κωμωδία (σάτιρα) του 20ου αιώνα των Μπ. Μπρέχτ - Κ. Βαϊλ και στο Ληξούρι!
  • Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009: Βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου της και του συλλόγου γυναικών Ζωοδόχου Ιωαννίνων.
    Βιλατώρια, 31/7/2009 31/8/2009, Έκθεση Ζωγραφικής της Ντιάνας Αντωνακάτου.
  • Σάββατο 1 Αυγούστου 2009: Εικαστική έκθεση με τις Ελευθερία Ιωαννάτου - Χαΐνη & Τόνια Λιοσάτου - Αμπάτη.
    Σουλλάροι, Φεστιβάλ χορού απ' τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουλλάρων «Αριέττα». «Νέα Ορλεάνη» Θεατρική σύνθεση 4 αρμών από το θέατρο Δίδελφυς.
  • Κυριακή 2 Αυγούστου 2009: «Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν», θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.
  • 3, 4 και 5 Αυγούστου 2009 Τριήμερο εκδηλώσεων για τον Ανδρέα Λασκαράτο.
  • Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009: Ομιλία με αναφορά στη ζωή και το έργο του μεγάλου Στοχαστή, απαγγελία κειμένων και τραγούδια μελοποιημένα του έργου του Α. Λασκαράτου.
  • Τρίτη 4 Αυγούστου 2009: Στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον κ. Γ.Ν. Μοσχόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου στη Νεότερη Ιστορία.Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού απ τον Εκπαιδευτικό κ. Γεράσιμο Γαλανό.
  • Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009: Θεατρική παράσταση με τη σατιρική κωμωδία «Λασκαράτος Αφέντης και υπηρέτης».
  • Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009: Μεταμόρφωση του Σωτήρος, ημέρα της σκορδαλιάς και του μπακαλιάρου με τους κανταδόρους της μικτής χορωδίας του Δήμου «Τζώρτζης Δελλαπόρτας».
    Λαγκαδάκια, κοντά στην θάλασσα παρέα με το ηλιοβασίλεμα, θρησκευτική παράκληση στην Παναγιά μας. Κατόπιν «ριγανάδα» και κανταδούλες.
    Μονοπoλάτα, βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.
  • Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009: Μεγάλη συναυλία με τον κορυφαίο σύγχρονο λαϊκό τραγουδιστή της τελευταίας δεκαετίας Αντώνη Ρέμο.
  • Σάββατο 8 Αυγούστου 2009: Η ετήσια καθιερωμένη γιορτή κρασιού του εκπολιτιστικού συλλόγου Μαντζαβινάτων - Βουνίου «Η Κουνόπετρα».
    Κυριακή 9 Αυγούστου 2009: Η καθιερωμένη μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π. υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Δημοσθένη Μηνιάτη.
    Στο ποτάμι στη παραλία Βάτσων, βραδιά ριγανάδας.
    Αγία Θέκλα, Χορός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Θέκλης και το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίας Θέκλης.
  • Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009: Εκδηλώσεις για τον για τον παλαιό αγιογράφο και σπουδαίο καλλιτέχνη του Ληξουρίου Ρόκο Ξυδάκτυλο.
  • Τρίτη 11 Αυγούστου 2009: «Ο μάγος του Οζ», παιδική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα.
  • Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009: Βαρκαρόλα! Μια βραδιά ξεχωριστή, μαγική, ξωτική. Με κανταδούλες που ξυπνούν μνήμες και μαγεύουν όσους έχουν τη χαρά να τις ακούσουν.Με χορούς παραδοσιακούς και όχι μόνο.
  • Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009: Δαμουλιανάτα, αφιέρωμα στην ιστορία του χωριού.
  • Σάββατο 15 Αυγούστου 2009: Η κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Γιορτάζει η Παναγία η Περλιγκού. Το απόγευμα στο προαύλιο της εκκλησίας η καθιερωμένη γιορτή με πυροτεχνήματα και φωτιές. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου. Γιορτάζουν επίσης τα Δαμουλιανάτα, ο Σκηνέας και τα Χαβριάτα όπου τα Τοπικά Συμβούλια μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους διοργανώνουν χορούς.
  • Κυριακή 16 Αυγούστου 2009: Ο χορός του συλλόγου Χαβδάδων στο προάυλιο του δημοτικού σχολείου στα Χαβδάτα.
  • Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009: Ηλίας Κάσσης, έκθεση γλυπτικής, μικρογλυπτικής από πετρώματα της Κεφαλονιάς και ζωγραφική από τα χωριά της Παλικής.
  • Τρίτη 18 Αυγούστου 2009, Αγία Θέκλα, αφιέρωμα στους Αφούς Λιβιεράτου.
  • Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009: Θεατρική παράσταση «Γάμος άνευ νύφης», σε προσαρμογή του Σπύρου Ευαγγελάτου.
  • Κυριακή 23 Αυγούστου 2009: «Προμηθέας Δεσμώτης» Θεατρική παράσταση με την τραγωδία του Αισχύλου από το ΔΗ.Π.Ε.ΘΕ Ρούμελης.

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=3916&catid=8&rndid=23062009

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ, “Octovoice” vocal ensemble – BUDAPEST.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ - 12 ΙΟΥΛΙΟΥ, Εικαστική Έκθεση Ειρήνης Καουκάκης.
    ΟΙΝΟΘΗΚΗ – ΘΑΛΑΣΣΟΜΥΛΟΣ, “Octovoice” vocal ensemble – BUDAPEST.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !!! Dario Fo.
  • ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ,«Βραδυά στην Πανσέληνο» στην Κολώνα της Γέφυρας του Αργοστολιού από τη Χορωδία Αργοστολίου.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, Δον Κιχώτης του Μιγκέλ Θερβάντες από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ.
  • ΤΡΙΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ, ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ από την Χορωδία Αργοστολίου.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα.
  • 15 – 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος» Έκθεση Ζωγραφικής της ΕΛΕΝΗΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ, «Η ΣΟΛΩΜΟΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ» Γ. ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟ από Το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ “ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΠΑΨ”«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ».
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ με την Κάτια Δανδουλάκη.
  • 20-26 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ από την ΧΟΡΩΔΙΑ Αργοστολίου μαζί με την Μαντολινάτα της ΔΕΠΑΨ.
  • ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ από την Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου.
  • ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  • ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ, «CAVEMAN» Tου Rob Becker.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, Εικαστικό Εργαστήρι της ΔΕΠΑΨ – Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑΣ «Ο ΜΠΑΛΛΟΣ».
    Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», Έκθεση Φωτογραφίας «Θεατρικό Καρέ» του Βασίλη Λουκάτου & Έκθεση Ζωγραφικής «Ελαιογραφίες» του Κώστα Καλαφάτη – Φίλια.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ του τμήματος ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ της ΔΕΠΑΨ.
  • ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ, Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ παρουσιάζει «Το μαγικό δάσος».
    ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ, ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ από την Χορωδία Αργοστολίου.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, Μπ. Μπρεχτ - Κ. Βάιλ, Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ, Χορωδία Αργοστολίου «Η Συναυλία της χρονιάς».
    Βοτανικός Κήπος Κεφαλονιάς 2η Επτανησιακή Συνάντηση «Πολιτική Ζωή στα Επτάνησα».
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν του Ουίλλιαμ Γκίμπσον,
    Φάρσα, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ C –REAL .
    Θηνιά, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Τρωϊανάτα, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ της Φιλαρμονικής του Δήμου Αργοστολίου με Λαϊκή Ορχήστρα.
    Μηνιές, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΗΣ» του Μπωμαρσαί.
    Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», Εικαστική Έκθεση του Andrea Valeri.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Δαυγάτα, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Συναυλία Κώστα Μακεδόνα.
    Καρδακάτα, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Αγκώνας, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 10, ΤΡΙΤΗ 11 & ΤΕΤΑΡΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» Το Νεανικό Θεατρικό Τμήμα του Δήμου Αργοστολίου παρουσιάζειτην κωμωδία του Ντάριο Φο «Η Ισαβέλλα τρείς καραβέλες και ένας παραμυθάς» σε μετάφραση Κωστή Σκαλιόρα.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Φαρακλάτα, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ».
    Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ από Πλ. Καμπάνας και μουσικό πρόγραμμα στο Κήπο Νάπιερ.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Δημοσθένη Μαρουδά.
  • ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΚΩΝΑΣ, Μουσικο-χορευτικό συγκρότημα από το Αμπράσεβιτς – ΣΕΡΒΙΑ.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ‘’ΑΜΦΙ – ΘΕΑΤΡΟ’’ του Σπύρου Ευαγγελάτου «ΓΑΜΟΣ ΑΝΕΥ ΝΥΜΦΗΣ» Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή.
  • ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Μουσικο-χορευτικό συγκρότημα από το Αμπράσεβιτς – ΣΕΡΒΙΑ.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Εκδήλωση για τον Κεφαλονίτη ποιητή Νίκο Καββαδία.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ την τραγωδία του ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ .
    ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ, Μουσικο-χορευτικό συγκρότημα από το Αμπράσεβιτς – ΣΕΡΒΙΑ.
    Κουρουκλάτα, Ιόνιο Θέατρο Σκιών.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Συναυλία της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.
    ΦΑΡΣΑ, Μουσικο-χορευτικό συγκρότημα από το Αμπράσεβιτς - ΣΕΡΒΙΑ.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΔΕΙΛΙΝΑΤΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΙΤΑΛΟΙ.
  • ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Θεσμοφοριάζουσες»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΙΤΑΛΟΙ.

Πηγή: http://www.kefaloniaphotonews.gr/news.asp?id=3915&catid=8&rndid=23062009

Ταύτα για την ώρα...